Έλληνες ΕξωτερικούΝτόχα, Κατάρ: Μαρία Πετροπούλου, δημοσιογράφος

Ντόχα, Κατάρ, Doha Qatar
Ντόχα, Κατάρ

Η Μαρία Πετροπούλου μένει μόνιμα στην Ντόχα πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Κατάρ στην Μέση Αντολή και πιο συγκεκριμένα στον Περσικό Κόλπο.

Η Ντόχα είναι μία πρωτεύουσα με εντυπωσιακούς ουρανοξύστες οι οποίοι μετατρέπουν την πόλη σε ένα φουτουριστικό τοπίο το βράδυ από την λάμψη τους, όπως επίσης αναπτύσσεται ραγδαία, με μία συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία, ακριβά αυτοκίνητα και χλιδή. Βρήκαμε την Μαρία Πετροπούλου που κατοικεί και εργάζεται στην πόλη αυτή και της υποβάλαμε μερικές ερωτήσεις.

  • Πως βρέθηκες στην Ντόχα;

Η βασική αφορμή για να βρεθώ στη Ντόχα ήταν προσωπικός λόγος, καθώς ο τότε σύντροφός μου και πλέον σύζυγός μου μένει εδώ. Ωστόσο, πέρα από αυτό, ένιωθα κι εγώ η ίδια την ανάγκη για αλλαγή και εξερεύνηση, καθώς πιστεύω ότι ο κόσμος είναι τόσο υπέροχος και τόσο μεγάλος, που δε γίνεται να μείνεις μόνο σε μία χώρα. Πρέπει να δεις και να βιώσεις πώς είναι η ζωή και σε άλλα μέρη του πλανήτη, πέρα από την Ελλάδα.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την επαγγελματική σου δραστηριότητα στην Ντόχα του Κατάρ?

Στη Ντόχα εργάζομαι ως full time Social Media Manager, ενώ παράλληλα διατηρώ συνεργασία με το Greek City Times, news site με βάση την Αυστραλία, το οποίο αναδεικνύει ενδιαφέρουσες και αξιόλογες πρωτοβουλίες Ελλήνων που ζουν εκτός Ελλάδος. Επίσης, ασχολούμαι αρκετά με το προσωπικό μου travel blog.

Ντόχα, Κατάρ, Doha Qatar

Εάν έχεις σκοπό να ταξιδέψεις σε Μέση Ανατολή, Ασία ή Αφρική, είναι εξαιρετικά πιθανό να πετάξεις με την Qatar Airways και να το κάνεις με ενδιάμεση στάση τη Ντόχα. Μπορεί το αεροδρόμιο της χώρας, το Hamad International Airport να είναι άκρως πολυτελές, να είναι ένα από τα καλύτερα του κόσμου και να παρέχει πολλές επιλογές για να περάσει κανείς τις ώρες αναμονής για πτήση, αλλά θα πρότεινα σίγουρα την εξερεύνηση … διαβάστε περισσότερα: Layover στη Ντόχα; τι να κάνεις σε λίγες ώρες

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Ντόχα, κάποια όμορφα μέρη από εκεί για ταξίδια.

Ντόχα, Κατάρ (aerial view)
Τεχνητό νησί στο Κατάρ

Η Ντόχα είναι ένας ιδιαίτερος τόπος, εννοείται πολύ διαφορετικός από την Ελλάδα, δε μπορείς καν να τον συγκρίνεις. Είναι μια πόλη με τη δική της κουλτούρα, με τις δυσκολίες της και τις ευκολίες της. Είναι απίστευτα ασφαλής, κάνει μεγάλη πρόοδο σε ό,τι έχει να κάνει με την καλλιτεχνική σκηνή και την τέχνη, έχει εξαιρετικό φαγητό και υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών και είναι “σπίτι” ανθρώπων από κάθε γωνιά του κόσμου.

Τσιάνγκ Ράι, Chiang Rai, Ταϊλάνδη
Ταϊλάνδη

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι δύσκολοι, καθώς η υγρασία χτυπά κόκκινο και το κλίμα είναι ανυπόφορο. Μέσα Οκτωβρίου με Ιούνιο, ωστόσο, το κλίμα είναι απολαυστικό, σα μια μόνιμη άνοιξη με πολύ μικρά διαλείμματα κρύου. Έχω πραγματικά πολλά να πω για τη Ντόχα, θετικά και αρνητικά, αλλά ας μείνω στα πολύ βασικά γιατί ήδη μιλάω πολύ!

Σε 5 με 7 ώρες πτήσης από τη Ντόχα μπορείς να βρεθείς σε πανέμορφα μέρη, όπως Μαλδίβες, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Ινδία.

My landing runwayMy Landing Runway: areas of interest and specialization are travel stories, cultural topics and interviews and stories of social interest. In this blog you will find mostly travel stories, some of the them with a cultural twist, and views from all around the world, based on personal experiences. Everything that is posted here is honest, authentic and focused on all those things that you cannot find in a typical tourist guide … διαβάστε περισσότερα: My Landing Runway

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Οι δικοί μου άνθρωποι, ξεκάθαρα. Και μικρές καθημερινές συνήθειες, όπως το ότι σταματάς σε ένα φούρνο και παίρνεις έναν φρέντο εσπρέσσο.

Manos Lianopoulos: Μαρία Πετροπούλου, από την Ντόχα την πρωτεύουσα του Κατάρ

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από την Ντόχα του Κατάρ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here