Έλληνες και Ξένοι ΤαξιδιώτεςMy landing runway: Μαρία Πετροπούλου

Το My landing runway είναι ένα ταξιδιάρικο μπλοκ με πολλά ταξιδιωτικά άρθρα για όλο τον κόσμο. Διαχειρίστρια του μπλοκ είναι η δημοσιογράφος Μαρία Πετροπούλου για την οποία έχουμε ξαναγράψει (Μαρία Πετροπούλου Δημοσιογράφος) και ζει μόνιμα στην Ντόχα πρωτεύουσα του Κατάρ.

  • Πες μας λίγα λόγια για το mylandingrunway.com, την θεματολογία του κλπ.

My landing runway

My landing runway
My landing runway, mylandingrunway.com

Το mylandingrunway.com είναι το “παιδί μου”! Είναι ένα blog που ξεκίνησε λίγα χρόνια πριν για να φιλοξενήσει τις δύο μεγάλες μου αγάπες- τα ταξίδια και το γράψιμο, καθώς έχω σπουδάσει δημοσιογραφία στο Πάντειο και έχω την τύχη να ταξιδεύω από πολύ μικρή.

Ένιωσα, λοιπόν, την ανάγκη να τα συνδέσω αυτά και να επικοινωνήσω μέσω του blog όλα αυτά που βλέπω και μαθαίνω στα ταξίδια μου.

Η θεματολογία του blog είναι τα ταξίδια, ιστορίες από όλα τα μέρη που έχω επισκεφθεί μέσα από την προσωπική μου ματιά, χρήσιμες πληροφορίες, ενώ πλέον έχω εντάξει και κείμενα για την expat ζωή, για το Κατάρ και για όλα τα μέρη στα οποία μπορείς να ταξιδέψεις από το Κατάρ.

Οι 12 πόλεις για τους λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού, MyLandingRunway – Travel and Culture inspirations

Roma, Ρώμη Ιταλία Italy

Στην πρώτη επίσκεψή μου στη Βαρκελώνη πήγα στο Μουσείο Μιρό (Juan Miro) και στο Μουσείο Νταλί (Dali) και ξετρελάθηκα. Στη Νέα Υόρκη επισκέφτηκα το MET και το MoMA και φυσικά, παρακολούθησα παράσταση στο Broadway. Το ΜοΜΑ, λόγω της ιδιαιτερότητας των έργων που φιλοξενεί, με ενθουσίασε. Κάθε φορά που βρίσκομαι στο Λονδίνο, δεν υπάρχει περίπτωση να μη δω μια παράσταση. Στη Χιρόνα της Ιπσανίας (Girona) βρήκα ένα Μουσείο Κινηματογράφου. Όχι κάτι φοβερό, μη φανταστείς, αλλά εμένα με «τράβηξε». Οι κάμερες, οι προβολές, όλα. Κατάλαβες, νομίζω. Έχω μια αδυναμία σε συγκεκριμένες μορφές τέχνης και είμαι ανοιχτή στο να γνωρίζω κι άλλες … Οι 12 πόλεις για τους λάτρεις της τέχνης και του πολιτισμού

  • Πες μας λίγο για τα ταξίδια που έχεις κάνει, κάποια μέρη που σου άρεσαν ιδιαίτερα?

Μελβούρνη Melbourne Αυστραλία
Μελβούρνη Αυστραλία

Έχω κάνει πολλά ταξίδια, σε Ευρώπη, Αμερική, Μέση Ανατολή, Ασία και Αυστραλία. Τα έχω αγαπήσει όλα πολύ, καθώς ο κάθε τόπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Αγαπώ πολύ την Ιταλία, ίσως από τις λίγες χώρες της Ευρώπης που πολύ ευχάριστα θα επισκεπτόμουν ξανά και ξανά.

Αγαπώ, επίσης, πολύ το Πούκετ και το Chiang Mai στην Ταϊλάνδη, το Μπαλί στην Ινδονησία, τη Νέα Υόρκη και λάτρεψα την Αυστραλία, την οποία επισκέφθηκα πρόσφατα. Τη Μελβούρνη για τον ήρεμο και πιο οικογενειακό χαρακτήρα της και το Σίδνεϊ για τον δυναμισμό και τα απίστευτα vibes.

Σύδνει Sydney Αυστραλία
Σύδνει Αυστραλία
  • Ποια μέρη από όλα αυτά που έχει γυρίσει θα πρότεινες, κάποιες μυστικές παραλίες για παράδειγμα.

Το Πουκέτ στην Ταϊλάνδη
Το Πουκέτ στην Ταϊλάνδη

Σίγουρα την Ασία. Θεωρώ ότι έχει τόσα πολλά να δείξει και ο επισκέπτης έχει τόσα πολλά να πάρει, αρκεί να έχει ανοιχτό μυαλό και καθαρή ματιά. Και Αυστραλία. Βεβαίως θέλεις μήνες για να τη “γυρίσεις”, αλλά έστω και μια επίσκεψη των 10 ημερών θα σου δώσει μια γεύση από την ομορφιά της και την ποιότητα ζωής, η οποία είναι πραγματικά διάχυτη. Και φυσικά Νέα Υόρκη, επιβλητική πόλη, δυναμική.

Redwood National and State Park
Redwood National and State Parks, California, Καλιφόρνια

Το Πουκέτ στην Ταϊλάνδη έχει πολλές μυστικές παραλίες, αλλά είναι λίγο δύσκολο να σου περιγράψω εδώ τι και πώς. Πέρα από παραλίες, είναι τόσα πολλά τα “μυστικά” μέρη που έχω ανακαλύψει σε κάθε πόλη που έχω επισκεφθεί γενικά που και πάλι θέλουμε μεγάλο διαδικτυακό χώρο για να τα καλύψουμε!

  • Ποιοι είναι οι επόμενοι προορισμοί που έχεις στα σχέδια σου να επισκεφτείς ?

Χμ, Ταϊλάνδη μάλλον (για τρίτη φορά) και ίσως Καλιφόρνια αργότερα.

  • Χώρες που έχει επισκεφτεί η Μαρία Πετροπούλου

Ευρώπη: Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Γερμανία, Ρουμανία, Μάλτα, Αυστρία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Ελβετία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Τσεχία
Μέση Ανατολή: Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Τουρκία
Ασία: Μαλδίβες, Ταϊλάνδη, Ινδονησία
Αμερική: Καναδάς, Η.Π.Α.
Ωκεανία: Αυστραλία

Μαρία Πετροπούλου, My landing runway

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here