Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη με την Μαριλένα Βλατάκη, Φλόρες Ινδονησία

Η Μαριλένα Βλατάκη διαμένει μόνιμα στην νήσο Φλόρες της Ινδονησίας όπου δραστηριοποιείτε επαγγελματικά με ένα ξενοδοχείο, βίλες, εστιατόριο και εκδρομές (Δείτε επίσης το σχετικό άρθρο: Casa Selini, το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο στην Ινδονησία). Το εθνικό πάρκο Κομόντο που είναι πάρα πολύ γνωστό για τις μεγάλες σαύρες του, βρίσκεται πολύ κοντά στην περιοχή. Καταφέραμε να βρούμε την Μαριλένα και να την ρωτήσουμε μερικά πράγματα.

  • Πείτε μας πως βρεθήκατε στην Ινδονησία και πως αποφασίσατε να μείνετε και να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά εκεί ;

Νήσος Φλόρες, Ινδονησία
Νήσος Φλόρες, Ινδονησία

Έφτασα στην Ινδονησία πριν 30 χρόνια μαζί με τον γιο μου που ήταν 8 μηνών και τον Ιταλό σύζυγο μου, γιατί είχαμε σκοπό να αλλάξουμε τρόπο ζωής και δουλειά, αλλά και για να δούμε για ένα χρόνο πως θα πάνε τα πράγματα και τελικά μείναμε εδώ.

Χωρίσαμε κάποια εποχή και τότε γνώρισα και παντρεύτηκα το Μπαλινέζο πρίγκιπα με τον οποίο φέραμε στον κόσμο άλλα 2 παιδιά τον Mino και την Aelini και ξεκινήσαμε επαγγελματικά με ένα καινούργιο ταξιδιωτικό γραφείο για να δεχόμαστε τα ελληνικά γκρουπ που ερχόντουσαν στο Μπαλί, εγώ ως ξεναγός και ο σύζυγος μου ως οδηγός.

  • Πείτε μας λίγα λόγια για το Casa Selini, το ξενοδοχείο σας στο νησί Φλόρες της Ινδονησίας, πως ξεκινήσατε και πως πήγε στην πορεία ;

Ασχολήθηκα με την μόδα και έστησα τρία μαγαζιά και ένα ελληνικό εστιατόριο το Pantarei στο Μπαλί. Με τις βομβιστικές ενέργειες του 2002 αλλά και του 2005 στο Μπαλί πέρασα δύσκολα χρόνια, και μετά την κρίση του 2010 αποφάσισα να αφήσω το κοσμοπολίτικο αυτό νησί και να ξεκινήσω μία καινούργια επιχείρηση στην νήσος Φλόρες της Ινδονησίας.

Είχα δει είδη τις δυνατότητες που υπήρχαν στην νήσο αυτή αλλά και την δυναμικότητα του μέρους αυτού.
Εθνικό Πάρκο Κομόντο
Εθνικό Πάρκο Κομόντο, Δράκος του Κομόντο

Είχα δει είδη τις δυνατότητες που υπήρχαν στην νήσο αυτή αλλά και την δυναμικότητα του μέρους αυτού. Όχι ότι το Μπαλί δεν είναι μοναδικό απλά είναι υπερφορτωμένο από επιχειρήσεις. Στην νήσο Φλόρες και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Labuan είναι το σημείο που έχει κανείς πρόσβαση σε ένα από τα μοναδικά μέρη του κόσμου στο Εθνικό Πάρκο Κομόντο, όπου ζούνε οι Δράκοι του Κομόντο, η μεγαλύτερη ζωντανή σαύρα του κόσμου που μπορεί να φτάσει τα 3 μέτρα σε μήκος.

Έστησα το Casa Selini Homestay και ένα ελληνικό εστιατόριο και με τον καιρό απέκτησα και ένα σκάφος για εκδρομές στα γύρω νησιά, όπως επίσης με τον καιρό κατάφερα να χτίσω 10 βίλες μέσα στο τροπικό δάσος με το όνομα Selini on the Hill Villas & Spa, με θέα τα νησιά του αρχιπελάγους.

  • Πόσο εύκολο είναι να δραστηριοποιηθεί κάποιος επαγγελματικά στην Ινδονησία ;

Δεν είναι και πολύ εύκολο να στήσει κανείς επιχείρηση στην Ινδονησία. Για μένα τα πράγματα γίνανε πιο εύκολα λόγου του γάμου μου.

  • Φαντάζομαι ότι έχετε ταξιδέψει μέσα στην χώρα, μπορείτε να μας πείτε μερικά μέρη που σας άρεσαν ιδιαίτερα και κάποιες παραλίες που σας άφησαν άναυδη ;

Η ωραιότερη παραλία που έχω επισκεφτεί στις Φλόρες είναι στο Vidi Altamin και η παραλία Pink (Pink Beach) ή διαφορετικά Pantai Merah η οποία είναι μια από τις επτά ροζ παραλίες του πλανήτη και είναι ένα από τα πολλά εκπληκτικά χαρακτηριστικά του νησιού Komodo που το καθιστούν πραγματικά ένα φυσικό θαύμα της φύσης.

  • Σας λείπει καθόλου η Ελλάδα ;

Η Ελλάδα δεν μου λείπει διότι έρχομαι δύο φορές τον χρόνο και αυτό μου αρέσει πολύ διότι τώρα έχω αποκτήσει δύο πατρίδες.

Το Casa Selini Labuan Bajo (Jalan Soekarno Hatta 7, 86754 Labuanbajo, Nusa Tenggara Timur, Indonesia) θα το βρείτε στο facebook στην εξής διεύθυνση facebook.com/CasaSelini/. Το Selini on the HILL Villas & SPA θα το βρείτε στην εξής διεύθυνση facebook.com/selinionthehill/

Εθνικό Πάρκο Κομόντο

Εθνικό Πάρκο Κομόντο της Ινδονησίας (Komodo National Park)

Το εθνικό πάρκο ιδρύθηκε το 1980 για να προστατεύσει το δράκο Komodo, τη μεγαλύτερη σαύρα στον κόσμο και ανακηρύχθηκε Περιοχή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1991. Τα νησιά Komodo είναι επίσης μέρος του τριγώνου των κοραλλιών, το οποίο περιέχει μερικές από τις πλουσιότερες θαλάσσιες βιοποικιλότητες στη Γη.

FLORES & KOMODO ISLANDS | Indonesia

Flores definitely has a raw untouched feel to it, the people are extremely friendly and the natural beauty is next level. If you enjoy Indonesia and spending time in Bali then I would definitely make this area a part of your trip.

Δείτε επίσης:
– Χάρτης με Έλληνες μόνιμους κάτοικους της Ασίας
– Έλληνικές κοινότητες στο facebook από χώρες της Ασίας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here