Έλληνες ΕξωτερικούΚο Τάο, ΤαϊλάνδηΣπύρος Ανδριώτης Κο Λάντα Ταϊλάνδης

Ο Σπύρος έχει εγκατασταθεί στο νησί Λάντα (Koh Lanta) της Ταϊλάνδης από το 2011 και ξεκίνησε με μία μικρή επιχείρηση Greek Taverna El Greco and Bungalows.

Το νησί Λάντα της Ταϊλάνδης με έκταση περίπου 31 χιλιομέτρων, βρίσκεται στην δυτική ακτή της Ταϊλάνδης μεταξύ των νησιών Phi Phi και της ηπειρωτικής χώρας και βρέχεται από την θάλασσα του Ανταμάν (Andaman Sea) και ανήκει διοικητικά στην επαρχία Κράμπι, όχι μακριά από το πασίγνωστο Πουκέτ (η επαρχία Κράμπι συνορεύει με την επαρχία του Πουκέτ).

  • Πως βρέθηκες στην Ταϊλάνδη, πες μας για το Greek Taverna El Greco and bungalows και το ξεκίνημα του

Greek Taverna El Greco and bungalows

Η οικονομική κρίση με ανάγκασε να αλλάξω χώρα και έτσι βρέθηκα στην Ταϊλάνδη, μία τροπική χώρα με καλό καιρό όλο τον χρόνο.

Το 2010, ξεκινήσαμε ένα Cozy Thai Restaurant, που σιγά σιγά οι πελάτες μας το ‘γυρίσαμε’ σε ταβερνούλα. Από το 2017, προσφέρουμε ελληνική φιλοξενία στους επισκέπτες των bungalows που διαθέτουμε, παράλληλα με την ταβέρνα μας.

  • Μπορείς να μου πεις για το πελατολόγιο σου, αν η ελληνική κουζίνα έχει ανταπόκριση στους ξένους αλλά και στους ντόπιους ?

Rallis, ελληνικό ετισατόριο στην Μπανγκόκ

Οι περισσότεροι τουρίστες υστέρα από μια εβδομάδα τρώγοντας ρύζι και σούπες, σίγουρα θα θέλουν κάτι άλλο να δοκιμάσουν, οπότε η ελληνική κουζίνα είναι ότι πρέπει για να τους προσφέρει αυτό το κάτι άλλο.

Σε ένα μικρο νησί όπως είναι το Λάντα (Koh Lanta), είναι φυσικό οι ντόπιοι να μην τους ενδιαφέρει η κουζίνα μας. Ίσως τα γεμιστά με τσίλι να είναι μια καλή πρόταση ….

  • Ως νέος επιχειρηματίας στην περιοχή τι δυσκολίες αντιμετώπισες ;

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε είναι στην εύρεση ελληνικών προϊόντων, καθώς επίσης η απειρία μας να μαγειρεύουμε ελληνικό φαγητό.

  • Εχεις ήδη αρκετά χρόνια στην Ταϊλάνδη. Θα ήθελα να μου πεις περισσότερα για την χώρα τους ανθρώπους κλπ.

Η χώρα δεν είναι δημοκρατική και δεν υπάρχει ισότητα μεταξύ των ντόπιων και των αλλοδαπών. Αυτό βέβαια δεν είναι αρνητικό, απλά οι κάτοικοι και οι νόμοι της Ταϊλάνδης προστατεύουν την χώρα τους και αυτό φυσικά είναι λογικό.

  • Σε ποια άλλα μέρη της Ταϊλάνδης έχεις ταξιδέψει, κάποιες παραλίες που σε άφησαν άναυδο ;

    James Bond Island, Phang Nga Thailand, Khao Phing Kan

Υπάρχουν απάτητες και ανεξερεύνητες παραλίες σε μικρά νησάκια γύρω από το Κο Λαντα, η οποίες είναι πολύ μαγικές.

  • Τι σχέδια έχεις για το μέλλον, αν σου δυνόταν η ευκαιρία να πας κάπου αλλού ή αν θα παρέμενες στο ίδιο μέρος ?

Scenic Train Trips Across Canada, Καναδάς

Τα εγγύς σχέδια είναι το άνοιγμα ενός 2ου Resort στην παράλια αυτήν την φορά, όπως άλλωστε ήταν το σχέδιο μας πριν 8 χρόνια να ανοίξουμε. Τον Φεβρουάριο το “Santorini Isara Resort” είναι γεγονός. Προσωπικά, θα ήθελα να ζήσω την εμπειρία μιας χώρας όπως είναι ο Καναδάς (φωτογραφία δεξιά).

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Αυτό που μου λείπει από την Ελλάδα είναι τα γλυκά και ο καφέ για τα οποία τρελαίνομαι, όπως το γνωστό προφιτερόλ Ανδριάς, το γαλακτομπούρεκο από το Κοσμικόν, τα παγωτά Δωδώνη, ο καφές στο Da Capo. Επίσης μου λείπει η οικογένεια μου και οι φίλοι μου, σοβαρά.

Ακολουθούν μερικά βίντεο από την Νότια Ταϊλάνδη στο κάτω μέρος της σελίδας, από παραλίες και νησιά.

Δείτε επίσης:
– Χάρτης με Έλληνες μόνιμους κάτοικους της Ασίας
– Έλληνικές κοινότητες στο facebook από χώρες της Ασίας

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here