Έλληνες ΕξωτερικούΜιχάλης Τρικαλιώτης Πουκέτ Ταϊλάνδης

Ο Μιχάλης Τρικαλιώτης από την Θεσσαλονίκη έχει εγκατασταθεί μόνιμα στο τροπικό νησί Πούκετ της Ταϊλάνδης, μαζί με την σύζυγο του Μαρία όπου και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά.

Η ελληνική ταβέρνα της οποίας είναι ιδιοκτήτες ονομάζεται “The GREEK Tavern – The ART of PIE” και βρίσκεται στην γνωστή παραλία Kamala. Βρήκαμε τον Μιχάλη και τον ρωτήσαμε μερικά πράγματα.

  • Πως βρέθηκες στην Ταϊλάνδη ;

The GREEK Tavern - The ART of PIE
The GREEK Tavern – The ART of PIE

Στην Ταϊλάνδη βρεθήκαμε λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Επισκεπτόμασταν την Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια σαν τόπο διακοπών και αποφασίσαμε ότι εδώ θα θέλαμε να ζήσουμε πλέον.

  • Λίγα λόγια για το The GREEK Tavern – The ART of PIE και το ξεκίνημα του.

αποκλειστικά και μόνο σπιτικό ελληνικό φαγητό, πίτες (σπανακόπιτα, τυρόπιτα) και μπουγάτσες
Ανοίξαμε το The Greek Tavern το Δεκέμβριο 2013, φτιάχνοντας αποκλειστικά και μόνο σπιτικό ελληνικό φαγητό, πίτες (σπανακόπιτα, τυρόπιτα) και μπουγάτσες.

Στο μαγαζί μας μαγειρεύουμε αποκλειστικά εμείς, γι αυτό και λειτουργούμε σ έναν μικρο χώρο (26 καθίσματα), θέλοντας να εξυπηρετήσουμε όσο μπορούμε καλύτερα τους πελάτες μας και να διαδώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τις ελληνικές γεύσεις.

The GREEK Tavern - The ART of PIE
The GREEK Tavern – The ART of PIE

Εκτός από τα φαγητά μας, φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί, γιαούρτι και τα γλυκά.

  • Πες μας λίγα λόγια για την Ταϊλάνδη ;

Η Ταϊλάνδη είναι μια όμορφη χώρα και στο Πουκετ όπου ζούμε είναι όλο το χρόνο καλοκαίρι. Μας προσφέρει ξενοιασιά και ηρεμία, κάτι που μας έλειπε στην Ελλάδα. Βέβαια είναι διαφορετικό να επισκέπτεσαι την Ταϊλάνδη σαν τουρίστας από το να ζεις εδώ. Παρ όλα αυτά είναι ένας τόπος που σε τραβάει και δεν τον αποχωρίζεσαι εύκολα. Γι αυτό και δεν σκεφτόμαστε να επιστρέψουμε στην Ελλάδα.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Το μόνο πράγμα που μας λείπει από την Ελλάδα είναι οι οικογένειες μας και οι φίλοι μας.

Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Νίκο για τη δυνατότητα που μας δίνει να προβάλλουμε το μαγαζί μας στο site του και για την αξιέπαινη προσπάθεια του να προβάλλει τους Έλληνες της Ταϊλάνδης.

Μιχάλης Τρικαλιώτης Πουκέτ Ταϊλάνδης

Το “The GREEK Tavern – The ART of PIE” που βρίσκεται στο Πουκέτ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here