Έλληνες Εξωτερικού

Γυρίζοντας την Ευρώπη, Στέλιος Βαϊλάκης

Ο Στέλιος Βαϊλάκης από την όμορφη Κρήτη, είναι οδηγός σε μεγάλα οχήματα, φορτηγά και γυρίζει όλη την Ευρώπη. Ευχαριστημένος πολύ από τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν για τους επαγγελματίες οδηγούς στην Ευρώπη σε σχέση με την Ελλάδα και εργαζόμενος για ισπανική εταιρεία έχει να μας πει μερικά πράγματα για τα ταξίδια του αλλά και περισσότερα. Έχει επίσης μετατρέψει το ίδιο του το όχημα και το έχει εξοπλίσει με ότι χρειάζεται. Δείτε επίσης και το βίντεο από την εκπομπή του Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση.

  • Πως είναι η ζωή μέσα σε μία νταλίκα, οι συνθήκες εργασίας κλπ.

Η ζωή μέσα στην νταλίκα είναι ανάλογα πως θα το πάρει ο καθένας. Τι να ζεις σε ένα τροχόσπιτο, τι μέσα στην νταλίκα ! Είναι το σπίτι μας και συγχρόνως ο χώρος εργασίας μας και όσο αφορά το δικό μου αμάξι το έχω εξοπλίσει με ότι έχει ένα απλό σπίτι από internet και τηλεόρασή, μέχρι φουρνάκι, βραστήρα νερού, μάτι υγραερίου, τσικαλιά, πιάτα και ταψιά.

Δεν έχεις τίποτα παραπάνω στο σπίτι σου απ’ ότι έχω εγώ. Η μόνη διαφορά μας είναι ότι εσύ ζεις και εργάζεσαι σε ένα χώρο 40 ή 50 ή 60 τετραγωνικά μέτρα και εγώ ζω και εργάζομαι σε ένα χορό 10 τετραγωνικών μέτρων.

Οι συνθήκες εργασίας είναι άψογες και πολύ καλύτερες από αυτές στην Ελλάδα και στα πάντα νόμιμες, όπου αντίθετος ακόμα και τα αμάξια διεθνών μεταφορών της Ελλάδος είναι συνέχεια παράνομα σε κάτι, όπως για παράδειγμα υπέρβαρα ή είτε από ταχογράφο και ώρες οδήγησης ή ανάπαυσης του οδηγού.

  • Πες μου μία επικίνδυνη διαδρομή που έκανες, επικίνδυνος δρόμος

Επικίνδυνος δρόμος είναι το πέρασμα Γένοβα Σαβόνα στην Ιταλία.

Η διαδρομή από Γένοβα στην Σαβόνα της Ιταλίας, από την Google Maps

  • Έχεις γυρίσει όλη την Ευρώπη, μπορείς να μου πεις από τα πιο όμορφα μέρη που είδες στις διαδρομές σου

Τοπίο των ελβετικών Άλπεων Switzerland

Ωραίο μέρος όσο και να φαίνεται παράξενο είναι η Γαλλία. Είναι πανέμορφη, έχει πάρα πολλά μέρη για να πας και να δεις και ειδικά κοντά στα σύνορα με την Ισπανία, στην Ανδόρα, αλλά και από την μεριά της Irun στην Ισπανία με το Μπιλμπάο που έχει κάποια περάσματα από Γαλλία για να μπεις Ισπανία αλλά και Ελβετία με την Αυστρία είναι πανέμορφα.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα

Όσο από την Ελλάδα δεν μου λείπει τίποτα. Έχω δορυφορικό πιάτο και βλέπω ελληνική τηλεόρασή και κάθε τρεις μήνες κατεβαίνω σπίτι μου για έναν μήνα. Αυτά είναι τα συμβόλαια μας τρεις μήνες δουλειά και ένας μήνας άδεια. Ο καιρός και η μέρες περνάνε πολύ γρήγορα.

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από οδηγούς φορτηγών στην Ευρώπη και διαδρομές, όπως επίσης βίντεο από την διαδρομή Γένοβα – Σαβόνα στην Ιταλία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here