Έλληνες Εξωτερικού

Μάντσεστερ στην Αγγλία

Speak Greek Manchester, Ηρακλής Λαμπαδαρίου

Το Speak Greek προάγει την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, προσφέρει εξατομικευμένα μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα των μαθητών χρησιμοποιώντας προσεγμένες μεθόδους διδασκαλίας.

Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν: δωρεάν μηνιαία μαθήματα ελληνικών συνομιλιών για ενήλικες, εβδομαδιαίες ομάδες υποστήριξης για παιδιά, ελληνική βιβλιοθήκη, ομάδες ανάγνωσης παιχνιδιών, μαθήματα ελληνικής κουζίνας, μαθήματα χορού, εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία κλπ.

  • Πως βρεθήκες στο Μάντσεστερ

Η οικονομική κρίση έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την απόφασή μου να μεταναστεύσω στην Αγγλία και συγκεκριμένα στο Manchester. Ένας φίλος μου δέχθηκε να με φιλοξενήσει και έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη, παραιτήθηκα από τη δουλειά μου στην Ελλάδα και ήρθα στη Βόρεια Αγγλία.

Speak Greek Μάντσεστερ στην Αγγλία

  • Πες για την επαγγελματική σου δραστηριότητα το Speak Greek, πως ξεκίνησες κλπ.

Ηαρακλής Λαμπαδάριος, Speak Greek Μάντσεστερ στην Αγγλία

Ηαρακλής Λαμπαδάριος, Speak Greek Μάντσεστερ στην Αγγλία

Έχοντας σπουδάσει κλασική Φιλολογία και θέλοντας να ασχοληθώ με το αντικείμενο των σπουδών μου, δημιούργησα το Speak Greek.

Ουσιαστικά, πέρα από τη διδασκαλία της ελληνικής σε μαθητές κάθε ηλικίας, προσπαθώ να διευρύνω τις υπηρεσίες που παρέχονται με τη δημιουργία τμημάτων ενηλίκων, παιδιών, δανειστικής βιβλιοθήκης, διοργάνωσης ανοικτών εκδηλώσεων και οποιασδήποτε άλλης ιδέας που θα προωθούσε τη μητρική μου γλώσσα και τον Πολιτισμό μας σε όσο το δυνατόν περισσότερους.

Ο Ηρακλής Λαμπαδαρίου γεννήθηκε στην Κατερίνη το 1988 και μεγάλωσε στην Καβάλα. Από τα 10 του χρόνια ασχολείται συστηματικά με τον εθελοντισμό, τόσο με τη διοργάνωση όσο και με τη συμμετοχή σε συλλογικές δράσεις. Σπούδασε κλασική φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Κομοτηνή, απ’ όπου αποφοίτησε το 2009. Είναι λάτρης των γλωσσών (γνωρίζει αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά ενώ έχει αρχίσει να μαθαίνει σλοβάκικα και κινέζικα) και έχει ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της Ευρώπης, παίρνοντας μέρος σ’ έναν πλούσιο διαπολιτισμικό διάλογο που αναμφίβολα επηρέασε τον τρόπο σκέψης του.

Lifo Logo

Ηρακλής Λαμπαδαρίου. Ο άνεργος που στα 26 του έφτιαξε τις εκδόσεις Σαΐτα

Ηρακλής Λαμπαδαρίου, Speak Greek Μάντσεστερ στην Αγγλία

Τον πετυχαίνω στο τηλέφωνο. Βρίσκεται στην Καβάλα. Ολιγοήμερες διακοπές και δρομολόγηση ενός ακόμα βιβλίου. Ο Ηρακλής Λαμπαδαρίου δεν είναι ένας τυπικός άνεργος. Στα 26 του έχει καταφέρει να δημιουργήσει τις Εκδόσεις «Σαΐτα», έναν ανοικτό, ψηφιακό, μη εμπορικό εκδοτικό οίκο! Πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς και καλλιτέχνες βρίσκουν, πλέον, το δικό τους χώρο για να δημιουργήσουν. Την ίδια ώρα, μόνο από την επίσημη ιστοσελίδα των εκδόσεων, περισσότεροι από 15 χιλιάδες χρήστες έχουν κατεβάσει ήδη τα βιβλία! Οι πρώτες «Σαΐτες», μέσα σε λίγους μήνες, ταξιδεύουν επίσημα και στο διαδίκτυο … περισσότερα

  • Τι ανταπόκριση υπάρχει για την ελληνική γλώσσα. Υπάρχει ενδιαφέρον, δυσκολίες εκμάθησης κλπ.

Το ενδιαφέρον είναι πράγματι μεγάλο αν και η ελληνική είναι μια εξαιρετικά δύσκολη γλώσσα καθώς έχει διαφορετικές καταλήξεις και περισσότερους κανόνες από την αγγλική.

  • Πως έχουν τα πράγματα στο Μάντσεστερ της Αγγλίας, λίγα λόγια για τους ανθρώπους, κουλτούρα

Manchester City in England

Το Manchester είναι η μεγαλύτερη και πιο γρήγορη αναπτυσσόμενη οικονομία εκτός Λονδίνου με παράδοση στην επιχειρηματικότητα, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Οι ρυθμοί ζωής είναι έντονοι και υπάρχουν πολλά μέρη που μπορεί να ανακαλύψει ένας επισκέπτης. Οι άνθρωποι συμπεριφέρονται ανάλογα με τη μόρφωση που έχουν λάβει και είναι ανεκτικοί στο διαφορετικό.

  • Επειδή μας αρέσουν τα ταξίδια θα θέλαμε να ακούσουμε μερικά από τα όμορφα μέρη της χώρας που έχεις επισκεφθεί

    Conwy Castle, Wales, UK, Μεγάλη Βρετανία

Μέχρι στιγμής έχω ξεχωρίσει τα πανέμορφα τοπία της Ουαλίας. Κάθε φορά που επισκέπτομαι κυρίως τα παραθαλάσσια μέρη της αισθάνομαι ότι είμαι χαρακτήρας κάποιου παραμυθιού.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα;

Ο καιρός με τον οποίο λίγες χώρες θα μπορούσαν να συγκριθούν.

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το κανάλι Speak Greek στο YouTube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here