Ελληνικές Επιχειρήσεις250 διεθνή βραβεία και διακρίσεις στο Ελληνικό Κρασί: Κτήμα Χατζημιχάλη

Το Κτήμα Χατζημιχάλη έχει αποσπάσει περισσότερα από 250 διεθνή βραβεία και διακρίσεις με την ποιότητα των παραγόμενων οίνων και έχει καταφέρει μία επιτυχία στο διεθνή οινοχώρο. Βρήκαμε τον κύριο Χατζημιχάλη και μας απάντησε σε μερικές ερωτήσεις.

  • Πείτε μας λίγα λόγια για το Κτήμα Χατζημιχάλη, δραστηριότητές, ιστορία κλπ.

Domaine Hatzimichalis / Κτήμα Χατζημιχάλη - Κρασιά

Το Κτήμα Χατζημιχάλη είναι ένα οικογενειακά διοικούμενο οινοποιείο που βρίσκεται στην Κοιλάδα Αταλάντης, στην Κεντρική Ελλάδα. Στον τόπο αυτό δημιουργήσαμε ένα μοναδικό αμπελουργικό μωσαϊκό με 2200 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, όπου καλλιεργούνται διεθνείς και Ελληνικές ποικιλίες.

Η αυστηρή εφαρμογή των κατάλληλων μεθόδων αμπελοκαλλιέργειας μας εξασφαλίζει σε κάθε σοδειά εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη. Στη συνέχεια, χρησιμοποιούμε την εμπειρία μας για την δημιουργία υψηλής ποιότητας κρασιών, τα οποία οινοποιούνται σε μικρές μεμονωμένες παρτίδες ανά αμπελοτόπι και διαμορφώνουν χαρακτήρα συνδυάζοντας τη σύγχρονη τεχνολογία με την παράδοση.

Κτήμα Χατζημιχάλη
Από έκθεση στο εξωτερικό
  • Πείτε μας για τις εξαγωγές που κάνετε, σε ποιες χώρες, τι ανταπόκριση υπάρχει κλπ.

Αμερική, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Σιγκαπούρη, Αυστραλία, Κύπρο, Κίνα, Ελβετία, Αυστρία, Ισπανία και Αλβανία.

  • Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, τι προοπτικές υπάρχουν στον χώρο του οίνου, τι κινήσεις μπορούν να γίνουν για βελτιστοποίηση εξαγωγών ελληνικών κρασιών.

Από έκθεση στο εξωτερικό, Κτήμα Χατζημιχάλη
Από έκθεση στο εξωτερικό

Περαιτέρω ανάπτυξη των εξαγωγών στην Αμερική, Ευρώπη και Ασία. Το ελληνικό κρασί πρέπει να φτάσει στην θέση που του αρμόζει καθώς η ποιότητα των κρασιών μας είναι πολύ υψηλή και μπορεί να ανταγωνιστεί μεγάλα κρασιά από όλο τον κόσμο.

Οι αρμόδιες αρχές πρέπει να στηρίξουν τον κλάδο και να βοηθήσουν την νέα γενιά οινοπαραγωγών να αναπτύξουν το ελληνικό κρασί στην παγκόσμια αγορά.

Ακολουθούν και τρία βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το Κτήμα Χατζημιχάλη.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here