Έλληνες Εξωτερικού

Helios Greek Products, Άρης Καραμπάς

Κόμπε (Kobe) Japan Ιαπωνία

Ο Άρης Καραμπάς ασχολείται με ελληνικά προϊόντα τα οποία πουλάει σε 35 διαφορετικά σημεία στην Ιαπωνία, μία από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικά χώρες στον πλανήτη. Η έδρα του είναι η πόλη Yokkaichi η οποία βρίσκεται περίπου 367 χιλιόμετρα δυτικά από την πρωτεύουσα Τόκιο. Βρήκαμε τον Άρη και μας είπε μερικά πράγματα για τα ελληνικά προϊόντα και την Ιαπωνία.

  • Πως βρέθηκες στην Ιαπωνία;

Στην Ιαπωνία βρέθηκα μετά από μια σύντομη στάση 7 ετών στο Τορόντο του Καναδά, όπου γνώρισα την σύζυγο μου που έτυχε να είναι από την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Αποφασίσαμε ότι ο Καναδάς μετά από επτά χρόνια διαμονής δεν είχε κάτι άλλο να μας προσφέρει και έτσι το 2015 μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, αποφασίσαμε να μετακομίσουμε στην Ιαπωνία.

Χάρτης της Google του Nagoya της Ιαπωνίας, όπου βρίσκεται και η έδρα του Helios Greek Products

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το Helios Greek Products, τα Ελληνικά προϊόντα, το ξεκίνημα σου κλπ.

Η έναρξη της εταιρίας μας Helios Greek Products ξεκίνησε το 2016, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο στην αρχή. Η έλλειψη όμως του ελληνικού στοιχείου και η αγάπη μου, αλλά και η επιθυμία μου για τα ελληνικά προϊόντα με οδήγησαν να εισάγω για προσωπική χρήση στην αρχή ελαιόλαδο και μέλι, τα οποία είναι δυο από τα ποιο αγαπημένα μου.

Όταν λοιπόν τα δοκίμασαν μερικοί φίλοι και γνωστοί μου εδώ στην Ιαπωνία, μετάξι αυτόν ένας γνωστός που είχε κατάστημα με προϊόντα, μου ζήτησε αν θα μπορούσε να βάλει τα ελληνικά προϊόντα στο μαγαζί του. Του είπα βεβαίως ναι και σιγά σιγά η αγάπη που κόσμου για την ποιότητα των προϊόντων, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε μια υγιείς εταιρία εισαγωγής ελληνικών προϊόντων με σημεία πώλησης σχεδόν παντού στην Ιαπωνία, από το Τόκιο μέχρι την Φουκουόκα.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Ιαπωνία, κάποια όμορφα μέρη από εκεί για ταξίδια, για τους ανθρώπους της

Γιοκοχάμα (Yokohama) Japan Ιαπωνία

Λόγω δουλειάς ταξιδεύουμε αρκετά στην Ιαπωνία και η έδρα μας βρίσκετε κοντά στην Ναγκόγια (Nagoya), που είναι σε κεντρικό σημείο της χώρας. Σχεδόν όλες οι περιοχές απέχουν μερικές ώρες με αυτοκίνητο ή τρένο, όπως για παράδειγμα το Κιότο (Kyoto) που είναι μόλις μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο από την Ναγκόγια, ενώ το Τόκιο είναι περίπου δυόμιση ώρες με το τρένο ή πέντε ώρες με το αυτοκίνητο κτλ.

Κόμπε (Kobe) Japan Ιαπωνία

Για μένα ένα από τα καλύτερα μέρη για να επισκεφτεί κανείς είναι οι πόλεις Κόμπε (Kobe) και Γιοκοχάμα (Yokohama), που είναι αρκετά ποιο ευρωπαϊκές πόλεις σε σχέση άλλες περιοχές εδώ. Αν κάποιος επισκεφτεί την Ιαπωνία για πρώτη φορά όπου και να πάει θα περάσει όμορφα.

Ο κόσμος εδώ μπορεί να έχει ιδιοτροπίες στην καθημερινή του ζωή, όπως σχεδόν σε πολλές άλλες χώρες, αλλά είναι φιλικός, με σεβασμό προς τους συνανθρώπους του και τους επισκέπτες, αρκεί βέβαια να σέβονται οι επισκέπτες την χώρα τους την Ιαπωνία, που τους φιλοξενεί.

Ο «ελληνικός ήλιος» ανατέλλει από την Ιαπωνία!

The «Greek Sun» Rises in Japan

humanstories

Ο ήλιος είναι υπεύθυνος για όλα τα δώρα της διατροφής μας. Ο Ήλιος λούζει την Ελλάδα, τη χώρα του φωτός. Αποτελεί πηγή έμπνευσης και ενέργειας…Ο Άρης Καραμπάς δεν μπορεί να φανταστεί ένα κόσμο χωρίς ήλιο. Γι’ αυτό έδωσε στην εταιρία του την ονομασία, heliosgreekproducts κι επέλεξε να ζήσει μαζί με την σύντροφό του στον τόπο (πατρίδα) του ήλιου που ανατέλλει. Στην μακρινή Ιαπωνία … Σκοπός της εταιρίας είναι η ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων και της ελληνικής κουλτούρας. Η ανάδειξη, μιας πιο παραγωγικής, διαφορετικής Ελλάδας. Το όνειρο του Άρη, είναι τα ελληνικά προϊόντα να στολίζουν κάθε μεγάλη ή μικρή πόλη τις Ιαπωνίας. Να μπορεί οποίος το επιθυμεί να έχει στο τραπέζι του άρωμα και γεύσεις από την Ελλάδα … περισσότερα

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Από την Ελλάδα μου λείπουν αρκετά πράγματα αυτά τα 12 χρόνια που μένω μακριά. Όσο τα χρόνια περνάνε τόσο η λίστα μεγαλώνει και αυτό που μου λείπει περισσότερο είναι η ηρεμία της θάλασσας που ταξιδεύει το μυαλό μου, που με ηρεμεί και με κάνει να αισθάνομαι γαλήνη ! Κάθε χρόνο βέβαια επισκέπτομαι την Ελλάδα με την σύζυγο μου και ελπίζω στο μέλλον να μπορέσουμε να μοιράσουμε τον χρόνο μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας.

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το Ναγκόγια (Nagoya), Κόμπε (Kobe) και Γιοκοχάμα (Yokohama) της Ιαπωνίας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here