Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας: Moto in Action

Το Moto in Action TV είναι μία ημίωρη Ελληνική τηλεοπτική εκπομπή με θεματολογία τον κόσμο της μοτοσυκλέτας, ταξιδιωτικά νέα, ρεπορτάζ για την επικαιρότητα και περιλαμβάνει παρουσίαση νέων μοντέλων της αγοράς και πολλά άλλα.

 • Πείτε μας λίγα λόγια για την τηλεοπτική εκπομπή Moto in Action ?

  Moto in Action, Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας
  Moto in Action, Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας

Moto In Action, Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας

To Moto in Action ξεκίνησε την δράση του σαν Ελληνική τηλεοπτική παράγωγη το Σεπτέμβριο του 2016. Συντελεστές είναι ο Θανάσης Μουρίκης στην παρουσίαση και δοκιμή των μοτοσυκλετών και την στην σύνταξη των κειμένων. Στο τεχνικό τμήμα και σκηνοθετική επιμέλεια ο Γιάννης Κανελλόπουλος. Η θεματολογία περιλαμβάνει παρουσιάσεις νέων μοντέλων μοτοσυκλέτας, ταξιδιωτική δράση, ρεπορτάζ για την επικαιρότητα, ιστορικά θέματα, αλλά και την προβολή ανθρώπων που έχουν συμβάλλει στης εξέλιξη της μοτοσυκλέτας και του μοτοσυκλετισμού.

Βασικό μας μέλημα είναι η ανιδιοτελή παρουσίαση μοντέλων αλλά και γεγονότων και οπωσδήποτε η αναβάθμιση και η προώθηση του υγιή μοτοσυκλετισμού. Σκοπός μας δεν είναι να εντυπωσιάσουμε αλλά να παρουσιάσουμε δυναμικά και να ενημερώσουμε με ειλικρινή τρόπο και πάντα στην γλώσσα του μοτοσικλετιστή.

TV & Radio

Ο μοτοσυκλετισμός είναι δράση και τρόπος ζωής. Η εκπομπή προβάλλεται στο site μας www.motoinactiontv.gr στο κανάλι μας στο YouTube: Moto in Action TV και σε δέκα τηλεοπτικά κανάλια:

Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας: Moto In Action

 • Αθήνα, ACTION 24 & NOVA, κάθε Κυριακή 18:30
 • Κεντρική Ελλάδα, STAR Κεντρικής Ελλάδας & OTE TV, κάθε: Δευτέρα 19:30, Πέμπτη 19:00 και Παρασκευή 14:00 .
 • Κρήτη, ΚΡΗΤΗ TV & ΟΤΕ TV, κάθε Κυριακή 17:00 και Σάββατο 17:00.
 • Πελοπόννησος, SUPER B, κάθε Κυριακή 19:30
 • Ήπειρος και Επτάνησα ΗΠΕΙΡΟΣ TV1 & OTE TV, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 19:00
 • Ανατολική Μακεδονία ΔΕΛΤΑ TV & OTE TV, κάθε Δευτέρα 19:00
 • Δυτική Μακεδονία FLASH TV, κάθε Κυριακή 12:00 & 00:00
 • Κυκλάδες ΣΥΡΟΣ TV, κάθε Παρασκευή 18:30
 • Δωδεκάνησα ΑΙΓΑΙΟ TV & OTE TV, κάθε Σάββατο 17:00

Επίσης η φωνή μας υπάρχει και στην ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΤopen “Στον Αέρα Της Μοτοσυκλέτας” εδώ και τέσσερα χρόνια.

 • Πείτε μας λίγα λόγια για τα προτερήματα της μοτοσυκλέτας για ταξίδια

Moto In Action, Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας

Μια από τις απολαυστικότερες δράσης στη φιλοσοφία των μοτοσικλετιστών είναι το ταξίδι ή η εκδρομή. Η αλήθεια είναι ότι η μοτοσυκλέτα δεν αποτελεί το εργονομικότερο μέσο ταξιδιωτικής δράσης αφού υπάρχουν πολλοί περιορισμοί ιδικά στο τομέα μεταφοράς αποσκευών. Θα έλεγα ότι με βάση την κοινή λογική ένας άνθρωπος δεν θα επέλεγε εύκολα μια μοτοσυκλέτα για να ταξιδέψει.

Το αυτοκίνητο και τα σύγχρονα μέσα μαζικής μεταφοράς δίνουν αρκετά “τεχνικά” αβαντάζ. Ειλικρινά θα μου ήταν δύσκολο να πίσω έναν άνθρωπο να ταξιδέψει με μια μοτοσυκλέτα αντί με τρένο η αυτοκίνητο.

Moto In Action, Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας

Εδώ όμως εντοπίζεται και η βασική διάφορα της επιλογής, “ταξίδι με μοτοσυκλέτα“… Η έννοια ταξίδι δεν περιορίζεται στον προορισμό ή κάποιες στάσεις, το ταξίδι είναι το κάθε λεπτό και το κάθε μετρό που καλύπτεις, είναι οι συνθήκες, οι εικόνες, η θερμοκρασία και τα αρώματα, είναι η αξία της στιγμής. Είναι η απόλυτη ελευθερία της ανεξαρτησίας των κινήσεων και του, τώρα θέλω να σταματήσω ή και γκαζώσω. Είναι ο εαυτός σου στη απολυτά προσωπική στιγμή και επιλογή.

Κάποιοι ίσως είναι γεννημένοι για αυτό και ίσως ζούνε μόνο για αυτό
Εδώ έρχεται η επιθυμία της έκφρασης και της απόλαυσης. Όχι οι μοτοσυκλέτες ΔΕΝ είναι για όλους και ειδικά το ταξίδι με αυτές, όμως κάποιοι ίσως είναι γεννημένοι για αυτό και ίσως ζούνε μόνο για αυτό. Όσοι ψάχνουν δικαιολογίες του στιλ, είναι πιο οικονομικό το ταξίδι με την μοτοσυκλέτα ή φτάνω πιο γρήγορα δεν έχουν καταλάβει ότι η απόλαυση και η επιλογή ΔΕΝ χρειάζονται στερεότυπες εξηγήσεις και δικαιολογίες.

Και εδώ είναι που διαφέρει ο χειριστής δίκυκλου από τον μοτοσικλετιστή. Άρα τα πλεονεκτήματα ή προτερήματα τα εισπράττουμε ανάλογα με τις πεποιθήσεις και το πως θέλουμε να ζούμε, εδώ δεν υπάρχει εργονομία και χώρος για περιττά, σε αυτά τα ταξίδια πρώτη θέση έχει η ψυχή σου.

 • Πείτε μας επίσης κάποιες μοναδικές διαδρομές με μηχανή που θα μείνουν αξέχαστες στους αναβάτες

Έχουν γραφτεί τόμοι ταξιδιώτικων οδηγών, έχουν σχεδιαστεί χάρτες και GPS όμως το ερώτημα για την καλύτερη διαδρομή και το καλύτερο ταξίδι ακόμα δεν έχει απαντηθεί ομόφωνα από του ειδικούς. Πας Μοντενέγκρο και τελικά ανακαλύπτεις ότι ήταν καλύτερα στα Τζουμέρκα για τι οι φίλοι σου βγάλανε καλύτερες φωτογραφίες, πας Μαρόκο και μετά από ένα μηνά που μιλάς με φίλους είσαι σίγουρος ότι θα είχες περάσει καλύτερα αν είχες πάει στα Άγραφα… Τελικά βουνό ή νησί…..;;;

Moto In Action, Ο κόσμος της μοτοσυκλέταςΠοτέ δεν θα βρούμε τον τέλειο προορισμό, ας μην κουραζόμαστε πολύ, ποτέ δεν θα πάμε κάπου μόνο μια φορά και ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι ένας παράδεισος για τον μοτοσικλετιστή. Έχουμε ακόμα ένα από τα πιο παρθένα τερέν στην Ευρώπη με φιλικό περιβάλλον για μοτοσυκλέτα, τα Άγραφα είναι ένα ταξίδι στο χρόνο και η Ήπειρος έχει την ιστορία την παρτίδας μας γραμμένη πάνω στη πετρά.

Η Ροδόπη με το Καρά Ντερέ και το δάσος του Φρακτού είναι το αληθινό Avatar. Πήλιο, ο απόλυτος συνδυασμός βουνό και θάλασσας.
Ένα συμπυκνωμένο ταξίδι δίχως τελειωμό η Πελοπόννησος με την Μάνη και το Ταίναρο που είναι το νοτιότερο σημείο της χερσαίας Ευρώπης.

Η Κρήτη και όλα μας τα νησιά μας περιμένουν για να χαρίσουν ενέργεια από ήλιο και ιώδιο. Αρχαίοι ναοί, Βυζαντινές εκκλησίες, ποτάμια, γεφύρια, ντοπιολαλιές, άνθρωποι και γεύσεις είναι η χώρα που ζούμε. Δεν υπάρχουν προορισμοί με αστέρια, υπάρχει μόνο η επιλογή. Και αυτή είναι δίκη μας. Να ξέρετε ότι εμείς οι μοτοσυκλετιστές απολαμβάνουμε το ταξίδι με την καλύτερη θεά που είναι η σέλα της μοτοσυκλέτας μας. Καλά χιλιόμετρα και όπου και αν πάμε με όποια μοτοσυκλέτα να είμαστε δεν ξεχνάμε ποτέ να φοράμε το κράνος μας και να σεβόμαστε του συνοδοιπόρους μας.

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδα από τις εκπομπές του Moto in Action.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here