Με αυτές του είδους αναρτήσεις σκοπός είναι να προστατέψουμε και άλλους χρήστες και ιδιοκτήτες σελίδων από απάτες.

Δυστυχώς λόγου της εξάπλωση της τεχνολογίας στον πλανήτη, οι απατεώνες πλέον έχουν ανακάλυψη πολλαπλά μέσα με τα οποία καταφέρνουν να εξαπατήσουν άλλους ανθρώπους. Δυστυχώς λόγου της εξάπλωση της τεχνολογίας στον πλανήτη, οι απατεώνες πλέον έχουν ανακαλύψει πολλαπλά μέσα με τα οποία καταφέρνουν να εξαπατήσουν άλλους ανθρώπους. Σε άλλες αναρτήσεις οποιαδήποτε καινούργια απάτη ανακαλύπτουμε θα κάνουμε και μια σχετική ανάρτηση. Τα spam, fraud και scam emails είναι πολύ συνηθισμένα σε όλο το διαδίκτυο.

  • Fraud Email 01

Γεια σου,
Βλέπω τον ιστότοπο www.travelnikos.com και τον εντυπωσιακό του. Αναρωτιέμαι αν οι επιλογές διαφήμισης περιεχομένου ή πανό είναι διαθέσιμες στον ιστότοπό σας; Ποια θα είναι η τιμή αν θέλουμε να βάλουμε ένα άρθρο στον ιστότοπό σας;
Σημείωση: Το άρθρο δεν πρέπει να είναι κείμενο όπως η χορηγία, η διαφήμιση ή κάτι τέτοιο

Στην υγειά σας
Cam (ένα επίθετο)


Πάμε να δούμε λίγο την απάτη που κρύβεται πίσω από αυτό το email

Γεια σου: Γεια σου ??? Έχετε δεχτεί ποτέ email από επαγγελματία που ξεκινάει με την λέξη Γεια σου.
Βλέπω τον ιστότοπο: Βλέπω τον ιστότοπο ??? Βλέπει κανείς ιστότοπους ?
και τον εντυπωσιακό του: Τι είναι αυτό τρώγεται ? τον εντυπωσιακό του? Αυτό δεν είναι Έλληνας, από Google μετάφραση είναι
θέλουμε να βάλουμε ένα άρθρο … δεν πρέπει να είναι κείμενο: από την μία θέλει να βάλουμε άρθρο, από την άλλη δεν πρέπει να είναι κείμενο. Υπάρχει άρθρο χωρίς κείμενο ?
Στην υγειά σας: σε δείπνο είμαστε ? χαχαχα καλό ! Google μετάφραση από το cheers που το χρησιμοποιούν κάποιες φορές στα αγγλικά αντί για good bye.

  • Fraud Email 02

Κυρίες και κύριοι!
Το όνομά μου είναι Kate (ένα επίθετο). Επικοινωνώ μαζί σας, εκ μέρους του (σελιδα στο intnernet)
Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης μου στο διαδίκτυο βρήκα μια σελίδα που ανήκει
σε  σας travelnikos.com , η οποία μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα. Εγώ βρήκα ότι το περιεχόμενό της μοιάζει πολύ θεματικά με αυτήν στην οποία εργάζομαι εγώ (σελιδα στο intnernet)  Ίσως σας ενδιαφέρει να συνεργαστούμε. Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε διαφήμιση στην   ιστοσελίδα σας , Στην μορφή banners , links και διαφημιστικά είδη. Εάν έχετε και δουλεύετε και άλλες διαδικτυακές σελίδες , εμείς είμαστε έτοιμοι να τις μελετήσουμε σαν πιθανές θέσεις διαφημίσεων. Αν ήδη έχετε έτοιμες τις προτάσεις για τους διαφημιστές Τιμοκατάλογοι , θα σας ήμουν ευγνώμων να μου στείλετε απάντηση σε αυτή την Επιστολή.Θα είμαι ευτυχής από οποιαδήποτε απάντησή σας σε αυτό το e-mail!<br> Χαιρετισμούς και τις καλύτερες ευχές,
(όνομα εταιρείας), Βερολίνο, Γερμανία
Tel. +49 (0) αριθμός (Mo-Fr 9-17 Uhr)
Kate (ένα επίθετο)
—————@gmail.com


Πάμε να δούμε λίγο την απάτη που κρύβεται πίσω από αυτό το email

Κυρίες και κύριοι!: Πιθανόν να έλεγε ειδήσεις στην τηλεόραση πριν.
βρήκα μια σελίδα που ανήκει σε  σας: Βρήκε σελίδα που ανήκει σε μας ?? σε ποιον θα ανήκει ?
Εγώ βρήκα ότι: Εγώ βρήκα ?? Φαίνεται καθαρά ότι δεν είναι Ελληνίδα η κυρία
να αγοράσουμε διαφήμιση: έχετε ακούσει ποτέ να αγοράσουμε διαφήμιση ? Ντομάτες στην λαϊκή ?
μελετήσουμε σαν πιθανές θέσεις διαφημίσεων: να μελετήσουμε τις πιθανές θέσεις διαφημίσεων ? θέσεις ? τι θέσεις ?

Αντιγράψαμε το τηλέφωνο +49 (0) αριθμός  και το googl-άραμε για να δούμε τις αποτελέσματα μας δίνει. Είναι ο πιο εύκολος και βατός τρόπος για να ανακαλύψεις απατεώνες. Μας έδωσε το αποτέλεσμα που βλέπετε και παρακάτω.
Σε κάποια σελίδα (https://cogdogblog.com/2015/06/seeing-fish-out-of-water/) κάποιος που ισχυρίζεται ότι ονομάζεται Michael (ένα επίθετο) και που η δουλειά του είναι μάνατζερ δημοσίων σχέσεων της ιστοσελίδας (σελιδα στο intnernet).co.uk θέλει να βάλει διαφήμιση επίσης.

—————————————————————————————————————-

Hello,

My name is Michael (ένα επίθετο). I am a public relations manager of the (σελιδα στο intnernet).co.uk. We have great interest in advertising onto your website.
To be more specific, we would like to discuss the possibility of placing banners, text links, articles and other advertising ways and means on (σελιδα στο intnernet).com. Moreover, if you have other resources and facilities regarding advertising and everything that is related to it, I am willing to consider them. Therefore I kindly ask you to send us your price list or some price offer. Thank you for your time. I am looking forward to hearing from you.

(όνομα εταιρείας), Berlin, Germany
Michael (ένα επίθετο)
Tel. +49 (0) αριθμός (Mo-Fr 9-17 Uhr)
—–@(σελιδα στο intnernet).de

—————————————————————————————————————-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here