Warning: Undefined array key "_ttml_job" in /usr/www/users/asiatj/travelnikos.com/wp-content/plugins/responsive-testimonials/ttml.php on line 222

Warning: Undefined array key "_ttml_job" in /usr/www/users/asiatj/travelnikos.com/wp-content/plugins/responsive-testimonials/ttml.php on line 222

Interviews Press TVΕΡΑ 4, ANT1, Αθήνα 9.84, Parapolitika

Microphone

Ο Γιάννης Ξυνόπουλος είναι γέννημα θρέμμα Βολιώτης, με καταγωγή από το Πήλιο (Άφυσσος – Νεοχώρι), που από παιδί ασχολήθηκε με την ραδιοφωνία ως ερασιτέχνης. Από το 1987 έκανε τις πρώτες του εκπομπές στο 2ο «ελεύθερο» ραδιόφωνο του Βόλου, το Ράδιο Ακρόαμα 99.8. Το 1990 τέλειωσε την στρατιωτική του θητεία και σχεδόν αμέσως έπιασε δουλειά στην ΕΡΑ. Στην αρχή ΕΡΑ 4, Μεσογείων και Κατεχάκη, με μετά στην Αγία Παρασκευή – ΕΡΑ SPORT 101.8, και στην «Φωνή της Ελλάδας», (μέχρι το τέλος του 1999) παράλληλα με το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 97.1.

Αθήνα 9.84

Συνεργάστηκε ως μουσικός επιμελητής του Γιάννη Καλαμίτση, Τερενς Κουικ, Δημήτρη Καμπουράκη, Γιώργο Χουδαλάκη, Γιώργο Αυτιά, τρεις περιόδους στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, και η τρίτη ήταν το 2004-07, με την εκπομπή «Χαίρω πολύ – Ξυνόπουλος».

Γιάννης Ξυνόπουλος: Με το ραδιόφωνο έχω έρωτα

Μετά από αυτό άρχισε να εργάζεται στον Αθήνα 984, το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας.

Ο Γιάννης Ξυνόπουλος σήμερα εργάζεται στο parapolitika.gr, και στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας, και στον Αθήνα 984, με εκπομπή κάθε Σαββατοκύριακο, με τίτλο «Τελευταίο βαγόνι», και απάντησε με κάθε ειλικρίνεια στις ερωτήσεις που του θέσαμε.

 

  • Πολλοί σε θυμούνται από την εκπομπή «Μουσική Περιπολία» στην ΕΡΑ 4, μπορούμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή;

ΕΡΑ 4

Όταν πέρασα το κατώφλι της Δημόσιας Ραδιοφωνίας ήμουν 19 ετών, και ήταν σα να ζούσα το όνειρο της ζωής μου, το μύθο μου. Από ερασιτέχνης στον Βόλο ακούστηκε η φωνή μου σε όλο τον κόσμο. Από εκείνη την περίοδο έχω κρατήσει αρκετές σακούλες – μέγεθος σκουπιδιών – με γράμματα ακροατών από όλο τον κόσμο, δεδομένου τις αναμετάδοσης από τα ΑΜ (Μεσαία κύματα) της ΕΡΤ και αργότερα από τα Βραχέα, και αυτό κράτησε για 10 περίπου χρόνια. Ήταν η εποχή που δεν υπήρχε ακόμα το ίντερνετ στην Ελλάδα. Ακόμα κρατάω επαφή με τους τότε ηχολήπτες, που τώρα έχουν βγει στην σύνταξη. Φαντάσου ότι άκουγα τον Πουλικάκο στις «Ιστορίες του θείου Νώντα» και η μοίρα το έφερε να κάνω εκπομπή μετά από αυτόν.

Ραδιοφωνικά έζησα τον πόλεμο στον Κόλπο, όπου επικοινωνούσε μαζί μας η Ελληνική φρεγάτα, όπως και τον πόλεμο στην Σερβία, όπου επικοινωνούσαμε με τους Έλληνες φοιτητές της Πρίσνα. Φανταστείτε ότι την σύζυγο μου την γνώρισα στην ΕΡΑ, όπου όταν αποκτήσαμε το παιδί μας (τον Μιλτιάδη) το 1999 και έτσι, αναγκαστήκαμε λόγω ακατάστατων βαρδιών να αποχωρήσουμε και οι δυο μας.

(Στην φωτογραφία δεξιά ο Γιάννης Ξυνόπουλος από τα στούντιο της ΕΡΑ το 1992, με το τραγουδιστή Βασίλη Καρρά, με τον Γιάννη Μισαηλίδη και την Κατερίνα Παπαδοπούλου, μετέπειτα διευθύντρια δημοσίων σχέσεων της ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ).

Παραπολιτικά

Παραπολιτικά

Ένα από τα πιο δυναμικά site της ελληνικής δημοσιογραφικής αγοράς. Δυναμικό - αμερόληπτο, με γρήγορη ενημέρωση και άποψη για όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον Κόσμο. Όταν ζητάς πραγματική ενημέρωση για τι συμβαίνει πίσω από τις ειδήσεις που διαβάζεις τότε να ξέρεις ότι το parapolitika.gr τα γράφει και «τραβάει το αυτί».
Αθήνα 9.84

Αθήνα 9.84

Ο Αθήνα 9.84 είναι ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αθήνας, και ο οποίος αποτελεί και τον πρώτο σταθμό της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας και η πρώτη μετάδοση του προγράμματός του έγινε το 1987. Από το 1999 και μετά ο Αθήνα 9.84 στεγάζεται σε σύχρονες εγκαταστάσεις στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Από το 2001 εκπέπμπει στα 98.3 MHz και από το Δορυφόρο Eutelsat 9B.
Radio Νext

Radio Νext

Ένα ραδιόφωνο που μπορείς να ακούσεις αγαπημένες επιλογές της διεθνούς σκηνής. Αποτελεί εραστή του ραδιοφώνου με τον Γιάννη Ξυνόπουλο να παίζει στον Radio next, μόνο για φίλους και σε μικρές ποσότητες ... όλη μέρα μουσική.
  • Εργάστηκες και στο ραδιόφωνο του ANT1 για αρκετά χρόνια, λίγα λόγια για τις εκπομπές σου στον σταθμό;

ANT1 fm

Την πρώτη, αλλά και την δεύτερη περίοδο έκανα μουσικές επιμέλειες και κάποιες εκπομπές το Σαββατοκύριακο, διότι από Δευτέρα με Παρασκευή ήμουν εργαζόμενος στην ΕΡΤ.

ANT1 Radio

Την Τρίτη όμως περίοδο πήρα την ώρα 22:00-24:00 και έβγαλα τον καλύτερο εαυτό μου, και πάντα θα θυμάμαι με αγάπη τον τότε Διευθυντή Προγράμματος του Ραδιοφώνου Χρήστο Λέντζα που μου ξανά έδωσε την ευκαιρία να ακουστώ στην Αθήνα, και στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω της αναμετάδοσης τοπικών σταθμών.

Η εκπομπή μου είχε τίτλο «Χαίρω πολύ» και ένιωθα όπως τα παιδιά βλέπουν πρώτη φορά θάλασσα. Τόσο μεγάλος ήταν ο ενθουσιασμός μου … Από την περίοδο εκείνη έχω κρατήσει επαφή με ακροατές του ΑΝΤ1, όπως και με ηχολήπτες αλλά και με άλλους συναδέλφους που βρισκόμαστε …

  • Τα τελευταία χρόνια εργάζεσαι για το parapolitika.gr, οπότε θα θέλαμε να πεις λίγα λόγια

parapolitika

Τον Γιάννη Κουρτάκη, δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη του ομίλου, τον γνώρισα όταν αυτός έκανε πρωινή εκπομπή στον Αθήνα 984, και από την αρχή εκτίμησε την εργατικότητά μου και την ευθύτητα του χαρακτήρα μου, οπότε μου πρότεινε να εργαστώ στην ιστοσελίδα που μόλις είχε ανοίξει το 2007.

Είμαι ο πρώτος εργαζόμενος στα «Παραπολιτικά» που τώρα έχει γίνει ολόκληρος δημοσιογραφικός οργανισμός, με ιστοσελίδα και εφημερίδα. Είναι κάτι που μου δίνει πολύ χαρά, γιατί το αγαπάω λες και είναι δικό μου παιδί, και έχω γνωρίσει πολλούς νέους συνάδελφους – φίλους που προχώρησαν και κάνουν τώρα την δική του πορεία στα ΜΜΕ.

  • Πως τα καταφέρνεις με την διαχείριση του χρόνου;

Αυτό είναι το μόνιμο πρόβλημα των ανθρώπων που εργάζονται στα ΜΜΕ. Εδώ και σχεδόν 13 χρόνια εργάζομαι 12ωρο, χωρίς ιδιαίτερη προσωπική ζωή, και τον τελευταίο χρόνο 7 ήμερες την εβδομάδα. Υπάρχουν στιγμές που οι ημέρες δεν ξεχωρίζουν η μια από την άλλη. Αλλά η αγάπη για την δουλειά, και οι υποχρεώσεις δεν αφήνουν καιρό για αρνητικές σκέψεις. Πότε δεν βάζω φρένο στην φαντασία μου και ποτέ δεν λογοκρίνω τα όνειρά μου.

Με τον Αντώνη Ρεπάνη, το μεγάλο Έλληνα δημιουργό
Με τον Αντώνη Ρεπάνη, το μεγάλο Έλληνα δημιουργό
Με την Samantha Fox,
Με την τραγουδίστρια, μοντέλο κα ηθοποιό Samantha Fox
Με το τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα
Με τοv τραγουδιστή Σταμάτη Κόκοτα
  • Γνώρισες τον κόσμο μέσα από το ραδιόφωνο;

Γιάννης Ξυνόπουλος: Με το ραδιόφωνο έχω έρωτα

microphone radio

Φαντάσου ότι έχω δεσμεύσει δυο δωμάτια στο χωριό μου στο Πήλιο (Άφυσσος) με πάνω από 20.000 βινύλια, πολλά ραδιόφωνα παλιά, που όλα παίζουν, χιλιάδες CD, δίσκους γραμμοφώνου, 45αρια, και φωτογραφίες.

Δεν σας κρύβω ότι είμαι σε αυτόν τον χώρο για 30 χρόνια, και θέλω να πιστεύω ότι θα αντέξω και για άλλα τόσα. Πανεπιστήμιο δεν πήγα, όποτε προσπάθησα να βρεθώ με αξιόλογους ανθρώπους – για να τους πάρω συνέντευξη – όποτε όλοι αυτοί έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα μου. Από τον Γιάννη Καλαμίτση μέχρι την Μάνο Ελευθερίου..

Τελευταίο Βαγόνι, Αθήνα 984

Τελευταίο Βαγόνι, Αθήνα 984

Ο Γιάννης Ξυνόπουλος από το «Τελευταίο βαγόνι», ακολουθεί μια μουσική διαδρομή μέσα στην πόλη. Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 16:00. Μπορεί να συμβαίνουν πολλά κάθε μέρα στην Αθήνα, όμως εδώ, οι μουσικές μπερδεύονται με την επικαιρότητα, και με ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις για θέματα πολιτισμού σε μια διαδρομή, που ποτέ δεν είναι η ίδια.
Η Φωνή της Ελλάδας, ΕΡΑ

Η Φωνή της Ελλάδας, ΕΡΑ

Η Φωνή της Ελλάδας απο τα βραχεα κυματα για ολο το κόσμο. H «Φωνή της Ελλάδας είναι το πρώτο ραδιόφωνο της Ελλάδας, ο «ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ» ο οποίος εγκαινιάσθηκε την άνοιξη του 1938, με πομπό ισχύος 15 kw στο προάστιο των Λιοσίων και ραδιοθαλάμους στο Ζάππειο Μέγαρο – του Κέντρου των Αθηνών.
ΕΡΑ Σπορ 101.8

ΕΡΑ Σπορ 101.8

Η ΕΡΑ σπορ αποτελεί διάδοχο σταθμό της ΥΕΝΕΔ, μετονομάστηκε σε ΕΡΤ2, ενώ το 1987 με τη συγχώνευση των δύο κρατικών φορέων ραδιοτηλεόρασης μετονομάζεται σε Τέταρτο Πρόγραμμα και λίγο αργότερα σε ΕΡΑ. Σήμερα η ΕΡΑ σπορ εκπέμπει από τους 101,8 και ενημερώνει, σχολιάζει, ψυχαγωγεί με συνέπεια, ποιότητα και φυσικά χωρίς ακρότητες.
  • Μελλοντικά σχέδια υπάρχουν;

Γιάννης Ξυνόπουλος
Γιάννης Ξυνόπουλος, Τζίμης Πανούσης

Όταν εμείς κάνουμε σχέδια ο Θεός γελάει. Έχω σχέδια, και ακόμα ονειρεύομαι. Όταν είμαι αγχωμένος από την δουλειά σκέφτομαι την οικογένεια μου που μου λείπει, ή μιλάω με τους παιδικούς μου φίλους, που με «ανακουφίζουν» … Πάντα γίνονται πολλές επαγγελματικές κουβέντες, αλλά ελάχιστες πραγματοποιούνται.

  • Δίνεις ευκαιρίες σε ανθρώπους;

Υπήρχαν άνθρωποι στην ζωή μου που μου δώσανε όλο τον κόσμο χωρίς να το ζητήσω, και αυτό με σημάδεψε. Έτσι, δίνω χωρίς να μου ζητήσει ο άλλος, διότι βλέποντας τα μάτια του καταλαβαίνω τι θέλει. Κατάλαβα με τα χρόνια ότι τα χρήματα είναι μόνο εργαλείο, και ότι αξίζουν περισσότερο οι ανθρώπινες σχέσεις. Απ’  όπου έχω περάσει έχω κερματίσει τις πιο όμορφες αναμνήσεις, και θέλω να πιστεύω ότι με την σειρά μου έχω δώσει χαρά στους ανθρώπους που μ΄ έχουν συν αναστραφεί.

  • Παρά του ότι εργάζεσαι επαγγελματικά τόσα χρόνια στο ραδιόφωνο, είσαι ακόμα ερασιτέχνης;

Radio StationΘέλω να σας πω κατηγορηματικά ότι επαγγελματίες έφτιαξαν τον Τιτανικό και ερασιτέχνης την Κιβωτό του Νώε. Ναι είμαι ακόμα ερασιτέχνης, και αυτή η αίσθηση μου δίνει την δύναμη να συνεχίζω.

Έχω την μεγάλη μου αγάπη το Radionext.gr ένα web ραδιόφωνο που εκπέμπει μέσα από το Live24.gr, σχεδόν από τα πρώτα στην Ελλάδα, όπου μεταδίδω ξένη μουσική της επιλογής μου. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρω «μόνο για φίλους και σε μικρές ποσότητες» όλη μέρα μουσική. Βέβαια έχω ακόμα στο σπίτι της Αθήνας τον πομπό μου στα ΑΜ (Μεσαία) και ανοίγω διακόπτη για καμιά συνομιλία ή να παίξω ειδικό ρεπερτόριο, κι όποιος ακούσει.

  • Πάντα έχουμε και μία travel ερώτηση. Πες μας λίγα λόγια για τα ταξίδια σου, κάποια μέρη που σου άρεσαν ιδιαίτερα.

Πήλιο

Τα καλύτερα ταξίδια τα έκανα κλείνοντας τα μάτια στο μπαλκόνι μου, κοιτώντας τα αστέρια. Ωστόσο, θα σου μιλήσω για Ελλάδα. Μου αρέσει πολύ το Πήλιο, που έχει τα πάντα.

Από βουνό μέχρι θάλασσα σε 15 λεπτά Έχω περάσει πολύ όμορφα στην Αμοργό, παρέα με την φίλο μου τον Σταμάτη Μαύρο και τον Νίκο Νομικό. Έχω μείνει χειμώνα αποκλεισμένος πολλές ημέρες και έτσι γυρίσαμε όλο το νησί με τα πόδια.

Η διάσημη Ιταλίδα πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών
Με την διάσημη Ιταλίδα πρωταγωνίστρια ερωτικών ταινιών, Τσιτσολίνα
Με τον μεγάλο Έλληνα στιχουργό - ποιητή Μάνο Ελευθερίου
Με τον μεγάλο Έλληνα στιχουργό – ποιητή Μάνο Ελευθερίου
Το 1993 στο στούντιο της ΕΡΑ, μαζί με την συνεργάτη μου Γιάννη Μισαηλίδη
Το 1993 στο στούντιο της ΕΡΑ, μαζί με την συνεργάτη μου Γιάννη Μισαηλίδη

Ακολουθούν στο κάτω μέρος της σελίδας χιουμοριστικά βίντεο από τον «Παραθυράκια» του parapolitika.gr. Μια από τις πιο ευτυχισμένες και δημιουργικές στιγμές, που με πολύ τρέλα και ατέλειωτες ώρες συσκέψεων για να πραγματοποιηθούν, από την ομάδα που τα κατασκεύασε, μέλος της οποίας ήταν και ο Γιάννης Ξυνόπουλος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here