Έλληνες Εξωτερικού

Ο Ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός της Νυρεμβέργης

Ο Ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός της Νυρεμβέργης

Ο Ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός της Νυρεμβέργης γνωστός Ellinadiko Nürnberg εκπέμπει διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας ellinadiko.eu, με ελληνική μουσική, πόπ μουσική και όχι μόνο, ότι ακούγεται τώρα και κάτι από τα παλιά, με όλες τις τελευταίες επιτυχίες (η φωτογραφία δεξιά το digital studio του Ellinadiko Nürnberg στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας).

  • Πες μας λίγα λόγια για τον Ραδιοφωνικό σταθμό Ελληναδικο, ποτέ ξεκινήσατε, ρεπερτόριο κλπ.

Ellinadiko Nürnberg

Το ελληνάδικο βγήκε στο internet στις 1 Νοεμβρίου του 2019. Εγώ προσωπικά είμαι παλιός ραδιο-πειρατής από Ελλάδα και έχω αρρώστια με το ραδιόφωνο. Το Ellinadiko Nürnberg είναι ένα web-radio που δημιουργήθηκε από φίλους για φίλους, εκπέμπει μόνο μέσω internet προσωρινά στην δυνατή ποιότητα (max320 kbps), με καλή μουσική χωρίς περιορισμούς, γιατί η μουσική δεν έχει δόγμα. Τώρα τον ακούτε δυνατά και μέσα από το ellinadiko.eu.

Το σημαντικότερο στη ζωή είναι να χαίρεσαι την κάθε στιγμή που σου προσφέρεται σε μια εποχή που ομολογουμένως υπάρχουν αρκετές πιεσμένες καταστάσεις στην καθημερινότητα του καθενός μας. Το κέφι, η αισιοδοξία, το χιούμορ, η υγεία είναι κάποια από τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται για να τη χαρείς. Εμείς από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να σας προσφέρουμε τα περισσότερα από αυτά, μαζί με καλή μουσική.

Το μεγάλο μας όμως πρόβλημα είναι ότι ο Έλληνας δεν στηρίζει την προσπάθεια μας για το Ελληνικό ραδιόφωνο της Νυρεμβέργης. Με λίγα λόγια ακούει άλλα ελληνικά web-radio, αλλά ενώ ξέρουν όλοι και για την δικιά μας ύπαρξη. Θέλει πολύ αγώνα, αλλά θα τα καταφέρουμε γιατί το μεράκι μας έγινε radio.

Νυρεμβέργη (Nürnberg), Γερμανία

  • Πες μας λίγα λόγια για την Νυρεμβέργη, την πόλη, κουλτούρα, άνθρωποι, όμορφα μέρη από εκεί

Η Μεσαιωνική Παλιά Πόλη της Νυρεμβεργης

Η πόλη της Νυρεμβέργης είναι ένα σημαντικό κέντρο για την τέχνη και τον πολιτισμό και παρά το γεγονός ότι υπέστη σοβαρές ζημιές στο Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο, πολλά από τα μεσαιωνικά κτίρια στην παλιά πόλη που την αποκαλούμε Altstadt, έχουν αποκατασταθεί επιμελώς. Είναι μία πόλη 950 ετών, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βαυαρίας μετά το Μόναχο και αποτελεί συχνή ενδιάμεση στάση για ταξιδιώτες στην πορεία τους προς τη βαυαρική πρωτεύουσα.

Τα περισσότερα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Νυρεμβέργης βρίσκονται μέσα στα ιστορικά τείχη, τα οποία εκτείνονται περίπου πέντε χιλιόμετρα γύρω από την Παλιά Πόλη. Επιπλέον, φιλοξενεί μία από τις πιο γοητευτικές αγορές Χριστουγέννων στη Γερμανία, το λεγόμενο χριστουγεννιάτικο παζάρι.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here