Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού

0
279
views
Berliner Fernsehturm
Berliner Fernsehturm, a television tower in central Berlin, Germany, Γερμανία, Βερολίνο

Interviews Press TV

Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού

Microphone

Η Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού αποτελείτε από τα εν δυνάμει μέλη όπως: όλοι οι απασχολούμενοι δημοσιογράφοι στα ελληνόφωνα μέσα ενημέρωσης, όπως επίσης και δημοσιογράφοι μη εγγεγραμμένοι σε άλλα δημοσιογραφικά σωματεία, αλλά και σκηνοθέτες, φωτογράφοι, εικονολήπτες και ηχολήπτες που συνοδεύουν τους ανταποκριτές στις αποστολές τους.

  • Πείτε μας λίγα λόγια για την Ένωση Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού, μέλη, δραστηριότητες κλπ.

Press journalist War, δημοσιογραφία

Η ένωση δημιουργήθηκε από μέλη που ως επί τω πλείστον ήταν ιδιοκτήτες εκδότες. Φυσικά ήταν Έλληνες πρώτης γενιάς που προσπαθούσαν να έχουν γέφυρα με την πατρίδα. Τα Μέλη της είναι Έλληνες και ξένοι που μένουν μόνιμα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Οι πιο γνωστές εφημερίδες είναι ο Εθνικός Κήρυξ ελληνική εφημερίδα της Αμερικής (στα αγγλικά, The National Herald) και ο Νέος Κόσμος που είναι ελληνική δισεβδομαδιαία εφημερίδα που εκδίδεται στην Αυστραλία.

Τα τελευταία όμως χρόνια πολλές εφημερίδες έχουν σταματήσει την έντυπη μορφή τους και έχουν μετατραπεί σε ιστοσελίδες του internet. Τα μέλη της ένωσης συνεργάζονται με πολλά μέσα ανά την υφήλιο. Σήμερα τα περισσότερα μέλη είναι ανεξάρτητοι αυτοαπασχολούμενοι δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ. Οι εμπειρίες τους είναι προσωπικές και οι επαγγελματικές τους ενασχολήσεις επίσης. Σαν ένωση έχουμε κάνει πολλά συνέδρια και εκδηλώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο Απόστολος Χατζηνικολάου, Αθηναίος δημοσιογράφος και δικηγόρος, ο οποίος γεννήθηκε στη Σμύρνη, υπήρξε ιδρυτής της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου του Εξωτερικού.

Address: Αγίου Κωνσταντίνου 6, Ομόνοια Τ.Κ. 10431
Tel: (210) 523 8080
Το travelnikos.com θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Το travelnikos.com θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here