Interviews Press TV

Δημήτρης Μεγάλης

Microphone

Ο Δημήτρης Μεγάλης είναι γνωστός άνθρωπος του ραδιοφώνου στην περιοχή του Βόλου. Έχει εργαστεί σε πολλά ραδιόφωνα του Βόλου τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

  • Πότε ξεκίνησες ραδιόφωνο, πες μας λίγα πράγματα για τα πρώτα βήματα σου

Ξεκίνησα από τα 14 με ερασιτεχνικό ράδιο μαζεύοντας δραχμή δραχμή τότε χρήματα, για πομπούς κεραίες αλλά φυσικά και δίσκους, πολλούς δίσκους. Ακόμη έχω στο πατρικό μου δυο τεράστιες βιβλιοθήκες γεμάτες δίσκους. Περνάμε σιγά σιγά στην ελεύθερη πλέον ραδιοφωνία όπου ξεκίνησα από τον Βόλος 98.6 FM αρχικά ως ηχολήπτης, αλλά σιγά σιγά η τρέλα μου για κουβέντα και μουσική έκαναν τους ιδιοκτήτες σε ένα πολιτικό ραδιόφωνο της εποχής να μου δώσουν μουσική εκπομπή με επικοινωνία με τους ακροατές.

Δημήτρης Μεγάλης

  • Πολλοί σε θυμούνται από το Ράδιο Βόλος 95.6, πες μας λίγα πράγματα για τη εποχή εκείνη

Κάπου εκεί ξεκινά μια νέα προσπάθεια για μουσικό ράδιο το γνωστό Ράδιο Βόλος 95.6 FM όπου ο κόσμος ακολουθούσε κατά χιλιάδες στην πρωινή εκπομπή Ξυπνήστε !!!!! που είχα. Κάθε μέρα από τις 6 μέχρι τις 8 το πρωί, χαμός με απερίγραπτα πράγματα, τηλέφωνα στον αέρα για καλημέρα που δεν σταματούσαν για το δίωρο που ακολουθούσε με τραγούδια, γέλια, αφιερώσεις και ένα στούντιο γεμάτο κεράσματα, καφέ, πίτες κλπ.

Θυμάμαι κάποια πρωινά έλεγα όποιος ακούει και περνά από την οδό Λαμπράκη (εκεί που βρισκόταν το Ράδιο Βόλος 95.6 FM) να κορνάρει και γίνονταν τέτοιος χαμός που τρόμαζε η γειτονιά. Και θυμάμαι που έρχονταν η αστυνομία και ρωτούσε τι είχε συμβεί. Αργότερα άρχισα μία άλλη εκπομπή τα “Απρόοπτα”, μια εκπομπή που άφησε εποχή. Δύο ώρες κάθε απόγευμα από τις 6 έως τις 8, ο χαμός από αφιερώσεις, παιχνίδια, διαγωνισμούς και ακροαματικότητα που έφτανε μέχρι και το 70%. Υπήρχε μεγάλο δέσιμο με τον κόσμο και η επικοινωνία ήταν καθημερινή.

Radio studio ραδιόφωνοΟ ραδιοφωνικός σταθμός πήγαινε οικονομικά καλά και όλα ήταν σε έναν τέλειο δρόμο. Δεν θα ξεχάσω βέβαια και κάποια πάρτυ που διοργανώναμε σε καταστήματα της πόλης του Βόλου και ο κόσμος τα γέμιζε ασφυκτικά με την παρουσία του και υπήρχαν και άλλοι τόσοι έξω που δεν χωρούσαν μέσα στο κατάστημα, που θέλανε να μας δούνε και να μας μιλήσουν από κοντά.

Υπεροχες μέρες ραδιοφώνου αλλά δυστηχώς η κακοδιαχείριση από τους ιδιοκτήτες του σταθμού οδήγησε στο κλείσιμο του, αν και παλέψαμε και μόνοι μας με τα χρέη και τις υποχρεώσεις που είχανε μείνει !!

  • Σε πόσα άλλα ραδιόφωνα έχεις εργαστεί, τις εμπειρίες σου και τις εκπομπές σου

Microphone μιοκρόφωνο on the air

Astra TV

Μετά ήρθε ο στρατός και στο τέλος του 93 που τελείωσα ξεκίνησα εκπομπές στο Άστρα. Και εκεί σιγά σιγά οι ίδιες εκπομπές, αν και το ραδιόφωνο άρχισε να χάνει την αίγλη του, οι σταθμοί πολλαπλασιάστηκαν και η τηλεόραση άρχισε να ανεβαίνει.

Πάντα ζωντανές εκπομπές, αυθόρμητες, πάντα με αγάπη και κέφι, σαν να γιορτάζουμε πάντα την κάθε φορά. Έτσι παράλληλα ξεκίνησα και ένα τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση του ΑΣΤΡΑ όπου και εκεί ο κόσμος μου έδειξε την αγάπη του.

Ακόμη και σήμερα μετά από 10 και βάλε χρόνια, ακούνε την φωνή μου έξω και με γνωρίζουν κάτι που δείχνει το δέσιμο των ακροατών με τους παραγωγούς του ραδιοφώνου. Το 2015 ξεκίνησα πάλι μουσικές εκπομπές στο ΑΣΤΡΑ το απόγευμα στις οκτώ, μια και η αγάπη μου για το ραδιόφωνο δεν με άφηνε να ησυχάσω. Έτσι ερασιτεχνικά πάντα συνέχισα μέχρι και τις δύο τελευταίες χρονιές έκανα ένα πέρασμα από τον Blue Ηeart 105.1 FM, αθλητικό κυρίως ράδιο αλλά κράτησα πάντα το ίδιο στυλ.

ANT1 Radio

Επαγγελματικά θα μπορούσα να είχα κάνει ένα βήμα παραπάνω όταν στο ξεκίνημα του ANT1 στην Αθήνα με ακούσανε και μου έκαναν πρόταση να εργαστώ εκεί, αλλά δεν το αποφάσισα και έτσι έχασα ίσως μια μεγάλη ευκαιρία ζωής, γιατί μετά είδαμε την εξέλιξη του ANT1 σε ραδιόφωνο και τηλεόραση.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here