Warning: Undefined array key "_ttml_job" in /usr/www/users/asiatj/travelnikos.com/wp-content/plugins/responsive-testimonials/ttml.php on line 222

Interviews Press TVΣυνέντευξη με τον Γιώργο Γρηγοριάδη, ρεπόρτερ Alpha TV

Microphone

Γιώργος Γρηγοριάδης είναι δημοσιογράφος στην τηλεόραση του Alpha, ανήκει στην διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού και έχει αναλάβει πολλά και διάφορα πόστα. Παράλληλα συμμετέχει στο πάνελ της εκπομπής Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση. Πέρασε από τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια της χώρας το MEGA και τον ΑΝΤ1, ενώ επίσης συμμετείχε στην εκπομπή 60 λεπτά Ελλάδα όπου έκανε την αρχισυνταξία σε καλοκαιρινές εκπομπές. Βρήκαμε Γιώργο Γρηγοριάδη και τον ρωτήσαμε μερικά πράγματα για την δημοσιογραφική του αυτή σταδιοδρομία.

  • Πες μας λίγα πράγματα για σένα, τις σπουδές σου, και την επαγγελματική σου δραστηριότητα ως δημοσιογράφος στο MEGA, ANT1 και τώρα στον Alpha ;

Έκανα άσχετες σπουδές και σε σχετικά μεγάλη ηλικία γύρω στα 23 μου χρόνια αποφάσισα να πάω στο ΙΕΚ Ακμή και να ασχοληθώ με τη δημοσιογραφία ευτυχώς πήγαν όλα καλά και ήδη από τον πρώτο χρόνο επειδή έβγαλα έναν από τους τρεις υψηλότερους βαθμούς στην τάξη ξεκίνησα να εργάζομαι στη βραδινή βάρδια του Mega. Στο Mega έκανα αστυνομικό ρεπορτάζ κατά κύριο λόγο και ελεύθερο μετά από τρία χρόνια έκανα μετεγγραφή στον ΑΝΤ1 όπου έμεινα μέχρι και το 2009.

Alpha TV Greece

Το 2009 μου έγινε μία τιμητική πρόταση από τον κύριο Παπαδρόσο να αναλάβω αρχισυντάκτης στην πρωινή εκπομπή του Alpha που τότε ανήκε στο RTL Group. Από τότε και μέχρι σήμερα ανήκω στην διεύθυνση ειδήσεων και ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού και έχω αναλάβει πολλά και διάφορα πόστα. Κατά κύριο λόγο είμαι ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού και από εκεί και πέρα έζησα την υπέροχη περιπέτεια του 60 λεπτά Ελλάδα με τον Νίκο Μάνεση έκανα αρχισυνταξία σε καλοκαιρινές εκπομπές και τώρα πάλι με τον Νίκο Μάνεση βρίσκομαι στο πάνελ της εκπομπής Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση. Η μεγάλη μου αγάπη βέβαια είναι το ρεπορτάζ. Από εκεί ξεκινούν και εκεί τελειώνουν όλα. Ο δρόμος είναι το μεγάλο σχολείο.

Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση

Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση

Η άλλη πλευρά της ενημέρωσης. Γνωριστήκαμε καλύτερα, μιλήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις. Είδαμε μαζί την άλλη πλευρά της ενημέρωσης, κάναμε το παρασκήνιο προσκήνιο, ταξιδέψαμε. Συνδεθήκαμε ζωντανά με κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου.
60’ Ελλάδα

60’ Ελλάδα

Η εκπομπή του Alpha 60’ Ελλάδα καταγράφει της καθημερινότητα ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της χώρας, τις άγνωστες και όμορφες περιοχές της Ελλάδας, όλα τα μέρη όπου οι ανθρώπινες ιστορίες έχουν σαν λέξεις – κλειδιά τη δύναμη, τη δημιουργία, την αισιοδοξία, το χαμόγελο.
  • Συμμετέχεις στην εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση. Θα θέλαμε να ακούσουμε περισσότερα για την εκπομπή, πως βρίσκεται Έλληνες από όλο τον κόσμο κλπ.

Η εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση είναι μία υπέροχη δημοσιογραφική εμπειρία. Ένα ταξίδι που εύχομαι να μην ολοκληρωθεί ποτέ. Όπως είπε και ο ίδιος ο Νίκος ο Μάνεσης που εγώ τον φωνάζω στρατηγό μάγκα σε κάνει ομάδα και πραγματικά αυτή η ομάδα και αυτή η εκπομπή έχει κάτι μαγικό που δεν το έχω ξαναζήσει σε αυτά τα 20 χρόνια που πού ασκώ το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Είναι σπάνιο πράγμα στη δική μας τη δουλειά να εργάζεσαι για το καλό τους συναδέλφους σου και σε μας αυτό συμβαίνει. Όταν αρρωσταίνει ο ένας στεναχωριέται αρρωσταίνει και στεναχωριέται και ο διπλανός του.

Δεν είμαστε πολλοί αλλά είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας αυτό νομίζω ότι είναι και το μυστικό της μεγάλης επιτυχίας αυτής της εκπομπής. Τώρα για το πώς βρίσκουμε τους Έλληνες του εξωτερικού και κάνουμε ζωντανές συνδέσεις για να μεταφέρουμε τον παλμό της ομογένειας στην εκπομπή μας αυτό οφείλεται στην δαιμόνια αρχισυντάκτρια μας την Ασπασία Κάρλου η οποία όποια πέτρα κι αν σηκώσεις η Έλληνα θα βρει από κάτω. Πιστεύω πολύ στη μαγεία των πραγμάτων και αυτή η εκπομπή έχει κάτι το μαγικό.

  • Στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία ως δημοσιογράφος, μπορείς να μας πεις κάποιες σπουδαίες μοναδικές στιγμές που έζησες, κάποια γεγονότα που θα σου μείνουν αξέχαστα.

Helios Airways

Οι σπουδαιότερες στιγμές που έζησα είναι τόσες πολλές και τόσο διαφορετικές μεταξύ τους πού θα μπορούσα να μιλάω ώρες για αυτές. Σκληρές στιγμές και μεγάλα γεγονότα στο πλαίσιο του δελτίου ειδήσεων όπως η συντριβή του αεροπλάνου της εταιρείας Helios Airways στο Γραμματικό, το πενταπλό φονικό στα Καλύβια Αγρινίου, η τραγωδία στο Λούσιο ποταμό, οι μεγάλες φωτιές στην Ηλεία που τις κάλυψα από την πρώτη μέρα. Μάλιστα στον διακαναλικη τηλεμαραθώνιο που ακολούθησε είχα την τιμή το πρώτο θέμα που έπαιξε να είναι το δικό μου ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ με τον ιερέα ενός χωριού να κρατά στα χέρια του το καμένο Ευαγγέλιο και να ψέλνει σε ένα ναό που πλέον δεν υπήρχε.

Γιώργος Γρηγοριάδης δημοσιογράφος Alpha TV

Θα μπορούσα να πω χιλιάδες τέτοια ρεπορτάζ και μεγάλες δημοσιογραφικές αποστολές αλλά θα αλλάξω τώρα ύφος και θα μιλήσω για κάτι άλλο συγκλονιστικό που έχω ζήσει. Τα απίστευτα ηλιοβασιλέματα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας που είχα την τύχη και τη χαρά να καταγράψω με το φακό της κάμερας του 60 λεπτά Ελλάδα.

Κάθε εβδομάδα από την Δευτέρα έως και την Τετάρτη το βράδυ ταξιδεύαμε σε κάθε γωνιά της χώρας από Γαύδο μέχρι ευρώ σε όλα τα ακριτικά νησιά στις κουκκίδες του Αιγαίου στα ορεινά της χώρας μας. Όπως με έμαθε αυτή η εκπομπή ο κάθε το πώς είναι οι άνθρωποι του οι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν να κάνουν τον τόπο τους όμορφο ή άσχημο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα βλέμματα των μικρών παιδιών των απλών ανθρώπων που μας άνοιγαν τα σπίτια τα σπίτια τους και τις καρδιές τους και μας περιέγραφαν τη ζωή τους με μεγάλη αγάπη τόσο για την εκπομπή όσο και για τους τηλεθεατές.

Έκανα χιλιάδες φίλους σε όλη τη χώρα Σαμοθράκη, Ικαρία, Διαπόντια νησιά, Γαύδος, Σίκινος, Φολέγανδρος χωριά του Αχελώου Καρπενήσι και τόσα και τόσα άλλα μέρη. Κάθε βράδυ λίγο πριν πάμε για ύπνο κάναμε πλάνα το ηλιοβασίλεμα τότε ξεκουραζόμαστε αν και πίναμε το τσίπουρο μας λίγο πριν πάμε για ξεκούραση αυτές οι στιγμές έχουν μείνει για πάντα ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη μου.

  • Πες μας λίγα λόγια για τα ταξίδια σου, κάποια μέρη που σου άρεσαν ιδιαίτερα. Που αλλού στον κόσμο θα ήθελες να ταξιδέψεις ;

Traditional Ladies Περού PeruΈνα πολύ σημαντικό κομμάτι για εμένα είναι τα ταξίδια εντός αλλά και εκτός Ελλάδος. Ένα ταξίδι που με έχει συναρπάσει είναι η αποστολή που είχα κάνει για το δελτίο ειδήσεων του ANT1 στην Κίνα. Εκεί είχα γνωρίσει πάρα πολλούς Έλληνες.
Temple of Heaven Park | Beijing, China, Πεκίνο ΚίναΕίχα γνωρίσει τον διευθυντή του Westin Hotel στη Σανγκάη ήταν Έλληνας όσο και αν φαίνεται παράξενο. Είχα γνωρίσει στην Tianjin τον ιδιοκτήτη μιας μεγάλης εταιρείας ρούχων. Το εργοστάσιο που στο οποίο ήταν μέτοχος και το κινεζικό κράτος είχε 10.000 εργάτες μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση ότι για να τους ξεχωρίζουν φορούσαν διαφορετικές στολές. Αλλά βέβαια και οι αρχαιολογικοί χώροι τα ιστορικά σημεία σε Πεκίνο και τη Σαγκάη με συνάρπασαν. Τα μελλοντικά ταξίδια που θα ήθελα να κάνω θα ήθελα να είναι σε χώρες οι οποίες έχουν μεγάλο πολιτισμό αλλά είναι διαφορετικές από τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και κουλτούρας. Όνειρο ζωής για μένα είναι να επισκεφθώ το Περού, το Μεξικό, την Ιαπωνία και την Κούβα. Είμαι σίγουρος ότι και εκεί θα βρω Έλληνες.

  • Μελλοντικά σχέδια για κάποια εκπομπή υπάρχουν ;

Γιώργος Γρηγοριάδης δημοσιογράφος Alpha TV

Τα μελλοντικά μου σχέδια είναι να ολοκληρωθεί με επιτυχία η εκπομπή Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση. Να συνεχίσω να είμαι στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και να βοηθήσω όσο μπορώ και στο μέλλον το σταθμό. Μετά τον Ιούλιο θα δούμε τι μας επιφυλάσσει.

Το μέλλον καθώς η δημοσιογραφία είναι ένα μεγάλο ταξίδι και έχει πολλούς όμορφους αλλά και δύσκολους σταθμούς στη διαδρομή. Το σίγουρο είναι ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ με σεβασμό ελπίζω για τους τηλεθεατές το λειτούργημα της δημοσιογραφίας από εκεί και πέρα έχει ο Θεός.

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το προσωπικό κανάλι του Γιώργου Γρηγοριάδη στο YouTube. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here