• Πες μας λίγα λόγια για σένα, για τα ταξίδια που έχεις κάνει, προορισμούς κλπ;

Cuba, the inner patio of a casa particular in Havana
Cuba, the inner patio of a casa particular in Havana

Μου αρέσει να συστήνομαι ως “οργανωτής ταξιδίων”, η δουλειά μου είναι να παίρνω ταξιδιωτικά όνειρα και να τα κάνω πραγματικότητα. Είμαι από εκείνους τους τυχερούς που κατάφερα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα!

Με τα ταξίδια πάντα είχα πάθος, αν και άργησα να ξεκινήσω. Αρχικά πήρα τα βουνά, ασχολήθηκα πολλά χρόνια με την πεζοπορία, από έφηβος. Το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ελλάδας ήταν στην Αυστραλία, για ακαδημαϊκούς λόγους. Αργότερα βάλθηκα να εξερευνήσω την Ελλάδα, και εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την άδεια που είχα ως μισθωτός, κατάφερα να γυρίσω κάθε σπιθαμή του τόπου μας μέσα σε 3 χρόνια.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορώ να ελέγχω εγώ τις άδειες μου, άρα το πότε και το πόσο μπορώ να ταξιδέψω κάθε φορά

Ως πρώην Σύμβουλος Επιχειρήσεων, η οργάνωση και η σχολαστικότητα είναι το δυνατό μου σημείο. Όταν τέλειωσα με την Ελλάδα, σκέφτηκα “τώρα τι έχει σειρά;”, και έβαλα στόχο να γυρίσω όλο τον κόσμο, ιδανικά μέσα στα επόμενα 20 χρόνια. Ένας από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκα από μια σταθερή δουλειά στις πωλήσεις, με καλό μισθό, παρότι ήμασταν τότε στο μέσο της κρίσης, ήταν γιατί ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορώ να ελέγχω εγώ τις άδειες μου, άρα το πότε και το πόσο μπορώ να ταξιδέψω κάθε φορά!

Έχω ταξιδέψει αρκετά, αν και λιγότερο από ό,τι θα ήθελα, και σίγουρα λιγότερο από πολλούς άλλους. Πάντα με τραβούσαν προορισμοί που ήταν εκτός της πεπατημένης, θέλω να νιώθω το διαφορετικό, την περιπέτεια. Το άγνωστο με συναρπάζει, και τον κίνδυνο τον αντιμετωπίζω ως πρόκληση.

Iran, inside the mosques of Esfahan
Iran, inside the mosques of Esfahan

Όταν ταξιδεύω, θέλω να εξερευνώ σε βάθος έναν προορισμό, να περνάω τουλάχιστον 2 βδομάδες με έναν μήνα εκεί.
Έχω κάνει 3 ταξίδια σε διαφορετικά σημεία της Αφρικής, 3 ταξίδια στην Ινδία, στη Νοτιοανατολική Ασία, και αρκετά στη Μέση Ανατολή. Ευρώπη έχω ταξιδέψει λίγο, και μόνο σε “μη κλασικά” μέρη, όπως η Ισλανδία και η Γροιλανδία, και οι χώρες της Βαλτικής.
Φυσικά λόγω δουλειάς έχω σχεδιάσει και πολλά περισσότερα ταξίδια, και όντως ισχύει αυτό που λένε ότι όταν στέλνεις άλλους ανθρώπους σε ταξίδια, σε κάποιο μικρό βαθμό ταξιδεύεις κι εσύ μαζί τους, μιας που έχεις δει να ζωντανεύει, ακόμη και στο χαρτί, όλη αυτή η μαγεία του εκάστοτε προορισμού.

Ο αγαπημένος μου προορισμός είναι η Ινδία, λατρεύω αυτόν τον βομβαρδισμό των αισθήσεων, με τα μυριάδες χρώματα, τις δυνατές μυρωδιές, την εκκωφαντική φασαρία, τις πολύπλοκες γεύσεις, τις αρχιτεκτονικές υφές. Όμως με συναρπάζει πολύ και ο Περσικός πολιτισμός, ένα από τα μεγαλύτερά μου όνειρα είναι να εξερευνήσω την Κεντρική Ασία, τα 5 “-σταν”.
Αντίθετα, οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ρωσία είναι πολύ χαμηλά στις προτεραιότητές μου.

 • Πες μας λίγα λόγια για το Indie Horizons και τις δραστηριότητες που παρέχετε, ταξίδια, πακέτα κλπ.

Bhutan, chorten of Dochula pass in the fog
Bhutan, chorten of Dochula pass in the fog

Η Indie Horizons δεν είναι ένα τυπικό ταξιδιωτικό γραφείο Εμείς ασχολούμαστε με τη δημιουργία εξατομικευμένων μοναδικών προγραμμάτων σε κάθε σπιθαμή του πλανήτη, τόσο για μεμονωμένους ταξιδιώτες, όσο και για μικρές παρέες, έως 8 άτομα. Παράλληλα, μέσω της διαδικτυακής ταξιδιωτικής μας κοινότητας, διοργανώνουμε διάφορα events, όπου δοκιμάζουμε κουζίνες του κόσμου, κάνουμε βόλτες στην πόλη και το βουνό, και μαζευόμαστε για ποτάκι και για να ανταλλάσσουμε ταξιδιωτικές ιστορίες!

Ένα ταξιδιωτικό γραφείο πρωτίστως είναι μια εμπορική επιχείρηση, προσπαθεί να παράξει όσο το δυνατόν περισσότερο κέρδος. Αντίθετα, στην Indie Horizons προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατόν καλύτερο ταξίδι. Πολλοί μας λένε ρομαντικούς, αλλά εγώ πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Το βασικό μας πρόγραμμα είναι “Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ταξίδια”. Έχουμε χωρίσει τον κόσμο σε 80 μοναδικές περιοχές, βάσει πολιτιστικών και γεωγραφικών κριτηρίων, και τα ταξίδια αυτά όταν κάποιος τα πραγματοποιήσει όλα, θα έχει ουσιαστικά κατορθώσει να δει ολόκληρο τον πλανήτη. Και επειδή τα προγράμματα αυτά είναι εξατομικευμένα, δεν έχουν σταθερή διάρκεια, άρα πχ μπορείς να περάσεις σε έναν προορισμό από μια βδομάδα έως και μήνα ολόκληρο.

Qatar, the business district of Doha from above
Qatar, the business district of Doha from above

Όταν οργανώνουμε ένα ταξίδι πάντα ψάχνουμε για τη μοναδικότητα του κάθε μέρους, παζάρια στη Μέση Ανατολή, μοναστήρια στο Θιβέτ, παραλίες στην Καραϊβική, σαφάρι στην Αφρική, κάστρα στην Ευρώπη. Επίσης θεωρώ πολύ σημαντικό να μπαίνουμε μέσα στην τοπική κουλτούρα, να ξεφεύγουμε από τα Δυτικά πρότυπα και συνήθειες.

Φυσικά πάντα ξεκινάμε με το να συζητάμε με τους ταξιδιώτες μας, να μάθουμε τα προσωπικά τους ενδιαφέροντα και τι εμπειρίες θέλουν να αποκομίσουν, και πάνω σε αυτά χτίζουμε το ταξίδι, μέρα προς μέρα, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους και στον προϋπολογισμό τους.
Ο στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ταξιδέψουν σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη.

Μπορούμε να στήσουμε ατομικά πριβέ ταξίδια στη μισή και λιγότερο τιμή από ό,τι θα πλήρωνες για ομαδικό ταξίδι
 • Δεν είναι όμως ένα ατομικό ταξίδι ακριβότερο από ό,τι ένα ομαδικό;

Όχι απαραίτητα, το αντίθετο μάλιστα θα έλεγα. Από την πρώτη στιγμή στοχεύσαμε στη γενιά των 400€, στην οποία ανήκω κι εγώ. Κόβοντας το πολύ περιττό “λίπος”, μπορούμε να στήσουμε ατομικά πριβέ ταξίδια στη μισή και λιγότερο τιμή από ό,τι θα πλήρωνες για ομαδικό ταξίδι σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο.

Δηλαδή και ταξιδεύεις αποκλειστικά εσύ κι η παρέα σου, και πληρώνεις και λιγότερο! Στην πράξη δεν υπάρχουν φτηνοί ή ακριβοί προορισμοί, γιατί το ίδιο ταξίδι μπορεί να γίνει με χίλιους δυο τρόπους, από hostel μέχρι πεντάστερο, με τοπικά μέσα, με αυτοκίνητο, με ξεναγό, οπότε το κόστος καθορίζεται από τις επιλογές του ταξιδιώτη.

 • Είσαι πολυταξιδεύμενος άνθρωπος. Οπότε θα μας ενδιέφεραι να ακούσουμε την άποψη σου από τα πιο όμορφα μέρη που έχεις δει.

Πιστεύω ότι κάθε μέρος έχεις όμορφες γωνιές, όπως φυσικά και άσχημες γωνιές. Σήμερα το ταξίδι δεν έχει να κάνει τόσο με τα μέρη, όσο με τις μοναδικές εμπειρίες που βιώνεις στον προορισμό. Κάποτε μαζεύαμε σουβενίρ και σφραγίδες στο διαβατήριο, πλέον νομίζω επικεντρωνόμαστε σε αναμνήσεις και στιγμές, έχουμε περάσει από το υλικό στο άυλο.

Greenland, icebergs in Ilulissat
Greenland, icebergs in Ilulissat

Υπάρχουν φάσεις που σκέφτεσαι “ω ρε φίλε, πού έχεις βρεθεί τώρα;;;”, και νομίζω ότι αυτές οι στιγμές είναι που χαράσσονται ανεξίτηλα σε ολόκληρη την ψυχοσύνθεσή σου. Θυμάμαι το αίσθημα να φτάνω πεζοπορώντας μπροστά σε μια απομονωμένη παγετωνική παραλία στη Γροιλανδία.

 • Να πίνω τσάι δίπλα στη λίμνη ενός κρατήρα ηφαιστείου στα βάθη της Τουρκίας, κοντά στο Βαν.
 • Να ταΐζω ύαινες με ωμό κρέας στην Αιθιοπία.
 • Να βλέπω τις πολύχρωμες σημαίες προσευχής να κυματίζουν ανεβαίνοντας προς το μοναστήρι της Φωλιάς της Τίγρης στο Μπουτάν.
 • Να νιώθω την ανατολή του ηλίου στην κορυφή ενός Caravanserai στην έρημο του Ιράν.
 • Να χαζεύω τα μαγευτικά αμμώδη νησιά του αρχιπελάγους Bazaruto στη Μοζαμβίκη, να αναδύονται μέσα από την άμπωτη και να εξαφανίζονται στην παλίρροια.
 • Να ψάχνω μέσα στο βαθύ χιόνι τις λίμνες Koruldi στην οροσειρά του Καυκάσου στη Γεωργία.
 • Να κολυμπώ στις κατάλευκες παραλίες της Κούβας κάτω από τους κοκοφοίνικες.
 • Να μας παίρνουν στο κατόπι κάτι οργισμένοι ελέφαντες στις ζούγκλες της Σρι Λάνκα.
  Αν και είμαι βέβαιος ότι τα καλύτερα έρχονται!
 • Τι άλλα σχέδια υπάρχουν για το μέλλον για το Indie Horizons ?

Sudan, view of the desert and pyramids from Jebel Barkal
Sudan, view of the desert and pyramids from Jebel Barkal

Είμαστε μόνιμα σε φάση επέκτασης, καθώς ερευνούμε διαρκώς νέους προορισμούς, και εμπλουτίζουμε το ταξιδιωτικό μας portfolio με νέες εμπειρίες. Τώρα ξεκινάμε μια σειρά από προγράμματα σε φτηνούς προορισμούς ανά τον κόσμο, όπως την Κούβα, το Μαρόκο, τη Ζανζιβάρη, την Ινδία, ή το Μπαλί, με κόστος που να μην ξεπερνάει τα 500-1000€ για μια εβδομάδα, μαζί με τα αεροπορικά εισιτήρια, δηλαδή φτηνότερα από ό,τι κοστίζει ένα αντίστοιχο ταξίδι το καλοκαίρι σε ένα ελληνικό νησί.

Ταυτόχρονα, έχουμε σχεδιάσει ένα κύκλο ταξιδιών εσωτερικής αναζήτησης, που επικεντρώνονται σε μοναδικές εμπειρίες ζωής, με στόχο την ψυχολογική ενδυνάμωση του ατόμου. Παράλληλα, ενισχύουμε το τμήμα των adventure γαμήλιων ταξιδιών, που είναι η προτίμηση πολλών νεαρών ζευγαριών.

Sri Lanka, view from Gangaramaya temple in Colombo
Sri Lanka, view from Gangaramaya temple in Colombo

Και φυσικά δεν ξεχνάμε και την Ελλάδα μας, όπου έχουμε ήδη το πρόγραμμα “Ο Γύρος της Ελλάδας σε 52 εβδομάδες”, αλλά θέλουμε να επεκταθούμε δυναμικά και σε ιδιαίτερες θεματικές περιηγήσεις στις γειτονιές της Αθήνας, που θα απευθύνονται κυρίως σε ξένους, και θα αναδεικνύουν τις ομορφιές της πόλης μας όπως εμείς οι ντόπιοι την ξέρουμε.

Για εμένα προσωπικά, τα επόμενα σχέδια είναι το καλοκαίρι ο γύρος της Σκανδιναβίας με αυτοκίνητο, έως τις εσχατιές του Nordkapp, και η ανάβαση μέχρι το Base Camp του Everest τον Σεπτέμβριο.

Andromachos Dimitrokallis
World Expeditions specialist

Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, Indie Horizons Travel Club

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here