• Πες μας πως βρέθηκες στην Βαρκελώνη της Ισπανίας και για την ιδιότητας σου?

Το ταξίδι μου ξεκίνησε αρκετά χρόνια πριν όταν βρέθηκα στο Λονδίνο για να κάνω ενα μεταπτυχιακό στις διεθνείς σχέσεις, συμπληρώνοντας το πρώτο μου πτυχίο δημοσιογραφίας.

Όνειρό μου που πραγματοποιήθηκε ήταν η εργασία σε δύο απο τους μεγαλύτερους δημοσιογραφικούς οργανισμούς, το BBC και το CNN. Η εμπειρία που απέκτησα ήταν τεράστια τόσο στην έρευνα όσο και στην παριουσίαση ιστοριών. Αργότερα η εμπειρία αυτή θα φαινόταν πολύ χρήσιμη στην παρουσίαση μιας πόλης. Στην Βαρκελώνη βρέθηκα από περιέργεια και έρωτα και αποφάσισα να δοκιμάσω τις γνώσεις μου εργαζόμενος σε μια εταιρεία ξεναγήσεων στα αγγλικά και τα Ισπανικά. Γνώριζα οτι η Βαρκελώνη ήταν μια πανέμορφη πόλη και απο τη πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκα μελέτησα καθε γωνιά της, την ιστορία και την αρχιτεκτονική της σαν να ήμουν ένας ανταποκριτής.

  • Θα θέλαμε μας πεις για την σελίδα σου την eteobcn.gr μερικά πράγματα, γιατί βίντεο σου κλπ.

Ετεοκλής Νικολάου, Ξενάγηση στη Βαρκελώνη

Πριν από δύο χρόνια είχα την έμπνευση να ιδρύσω την Eteobcn, μια εταιρεία που θα απευθύνεται σε Έλληνες ταξιδιώτες που επιθυμούν να ξεναγηθούν στην Βαρκελώνη. Η eteobcn απευθύνεται ειδικά σε όσους ετοιμάζουν το ταξίδι τους μόνοι τους χωρίς να μπαίνουν σε αυτά τα μεγάλα γκρουπ των πρακτορείων, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα θεματικών ξεναγήσεων σε χαμηλό κόστος. Θέλω όσοι επιλέγουν εμένα και την ομάδα μου να νιώθουν μοναδικοί.

Ανάμεσα στις ξεναγήσεις που προσφέρουμε υπάρχει η επιλογή για την αρχιτεκτονική του γκαουντι, της γοτθικής συνοικίας, της απαγορευμένης Βαρκελώνης, της ποδοσφαιρικής ξενάγησης καθώς και το τουρ σοκολάτας (αγγλικά). Η ομάδα της eteobcn απαρτίζεται εκτός από εμένα από άλλους νέους μορφωμένους Έλληνες της πόλης που προσφέρουν την εμπειρία τους από τη ζωή στην πόλη.

Όπως σας είπα το επάγγελμα μου είναι δημοσιογράφος, επομένως αν κάτι ξέρω να κάνω καλά είναι να παρουσιάζω μια ιστορία, σαν να κάνω ταξιδιωτικό ρεπορτάζ. Κάτι που θέλω να τονίσω είναι σύμφωνα με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης η ξενάγηση δεν είναι ενα κλειστό επάγγελμα όπως κάποιοι το θέλουν να είναι.

  • Πες μας μερικά πράγματα για την Βαρκελώνη και την ΙσπανίαΕτεοκλής Νικολάου Ξενάγηση στη Βαρκελώνη

Η Βαρκελώνη είναι γενικότερα γνωστή ως η πόλη που μεταρφώθηκε μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1992 και σήμερα είναι μία από τις πιο μοντέρνες πόλεις της Ευρώπης. Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πανέμορφη παραλιακή της ζώνη.

Ως ντόπιος πλεον πιστεύω οτι η Βαρκελώνη είναι οτι πιο κοντινό στην Νέα Υόρκη ως προς την πολυπολιτισμικότητα και τις νέες ιδέες. Δεν είναι μια τυπική ισπανική πόλη όπως για παράδειγμα η Σεβίλλη.

Είναι μια πόλη που αξίζει μα επισκεφθεί κάποιος για να δοκιμάσει την ιδιαίτερη γαστρονομία της, να κάνει βόλτα με ποδήλατο στην πιο φιλική για ποδηλάτες πόλη ή να κάνει μάθημα ισπανικής κουζίνας. Με απλά λόγια η Βαρκελώνη είναι από μόνη της μια εμπειρία.

  • Από όλα τα ταξίδια σου θα θέλαμε να μας αναλύσεις επίσης αλλά όμορφα μέρη.

Από όσα ταξίδια έχω κάνει θα ξεχώριζα ένα εκτός Ευρώπης, το ταξίδι στην Αργεντινή. Είχα την δυνατότητα να μείνω 5 μήνες στο Μπουένος Άιρες. Εκεί ανακάλυψα εναν διαφορετικό τρόπο ζωής, κυρίως ως προς την ικανότητα των κατοίκων να επιβιώνουν μόνοι τους και να χρησιμοποιούν την εφευρετικότητα τους χωρίς να υποστηρίζονται από το κράτος. Νομίζω οτι αυτό το ταξίδι με άλλαξε σημαντικά σαν άνθρωπο, και έσπασε πολλά από τα ταμπού που έχουμε στην ελληνική νοοτροπία.

Η Αργεντινή είναι η πιο ευρωπαϊκή χώρα της λατινικής Αμερικής, ενώ οι φυσικές της ομορφιές ποικίλουν από τους καταρράκτες στο βορρά μέχρι τους παγετώνες στο νότο. Σίγουρα είναι ένας προορισμός που προτείνω, ειδικότερα στους λάτρεις του καλού ψητού κρέατος και του κόκκινου κρασιού, μιας και στη Αργεντινή θα βρουν την καλύτερη ποιότητα.

  • Τι είναι το bikeonwood?

Το νεότερο δημιούργημα μου είναι η εταιρεία ενοικίασης ποδηλάτων και ξεναγησεων, www.bikeonwood.net. Απο το όνομα καταλάβετε οτι μιλαμε για τα ξύλινα ποδήλατα ελληνικής κατασκευής. Η ελληνική εταιρεία μου έδωσε την αντιπροσωπεία στην Βαρκελώνη και πλέον προσφέρουμε 4 διαφορετικές ποδηλατικες ξεναγήσεις σε ποδηλατοδρομους.

Ακόμα όποιος επιθυμεί μπορεί να νοικιάσει για μια η περισσότερες μέρες ένα ποδήλατο και να ανακαλύψει μόνος του την πόλη. Επίσης τα ποδήλατα είναι διαθέσιμα προς πώληση ή leasing σε όλη την Ισπανία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στην ελληνική εταιρεία που με υποστήριξε.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here