Travel & Tourism InterviewΣυνέντευξη με το MDC Travel, Στέφανος Ξακουστός

Ο Στέφανος Ξακουστός είναι ο διευθυντής του γραφείου MDC Travel στην Λεωφόρο Κηφισίας, που κατέχει μία ενεργή παρουσία στον εισερχόμενο τουρισμό στην Ελλάδα από το 2006. Βρήκαμε τον Στέφανο Ξακουστό και τον ρωτήσαμε μερικά πράγματα για την εξέλιξη του τουρισμού στην Ελλάδα και γενικότερα όπως επίσης για τις υπηρεσίες που προσφέρει το MDC Travel.

 • Πες μας λίγα λόγια για σένα και το MDC Travel και τις υπηρεσίες που παρέχει, τουριστικούς προορισμούς κλπ.

MDC Travel

Το MDC Travel κατέχει ενεργή παρουσία στον εισερχόμενο τουρισμό από το 2006. 13 χρόνια στηριζόμενα στην ποιότητα και στην άρτια εξειδίκευση του προσωπικού. Επιδιώκουμε την απόλυτη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Με την παρέλευση πολλών ετών εμπειρίας στον τουρισμό και έχοντας σπουδές πάνω σε αυτόν, προερχόμενος από τον ξενοδοχειακό κλάδο ο Στέφανος Ξακουστός διευθύνει την εταιρεία και συνεχίζει με νεότερες καινοτόμες ιδέες τη διοργάνωση προσαρμοσμένων ταξιδιωτικών πακέτων στηριζόμενα στα θέλω του πελάτη κρατώντας έτσι την μοναδικότητα του.

The Taj Mahal
Ταζ Μαχάλ, το όγδοο θαύμα του κόσμου, Ινδία

Οι δραστηριότητες του γραφείου μας συμπεριλαμβάνουν, αξιοθέατα, μνημεία, πολιτιστικές δραστηριότητες, σπορ και αθλητικά eventsincentives και meetings, όπως και επαγγελματικά ταξίδια και ταξίδια πολυτελείας, αλλά δεν περιοριζόμαστε μόνο σε αυτά.

Έχουμε δημιουργήσει σχέσεις στην ταξιδιωτική βιομηχανία με συνεργάτες του εξωτερικού που μας επιτρέπουν να σας προσφέρουμε ειδικές προσφορές και ανέσεις σε όλο τον κόσμο. Τουρκία, Νεπάλ, Ινδία και πολλά άλλα εξωτικά ταξίδια, όχι διαφημισμένα και περπατημένα από το πλήθος.

‘’Το MDC Travel διαφέρει πρωτοποριακά με ποιότητα και συνέπεια.’’
 • Πως βλέπεις την εξέλιξη του τουρισμού στην Ελλάδα, ποιο είναι το μέλλον και τι ενέργειες μπορούν να γίνουν ;

Ο τουρισμός στην Ελλάδα έχει μία συνεχή εξέλιξη ακόμη και κατά την πρόσφατη κρίση
Ο τουρισμός στην Ελλάδα έχει μία συνεχή εξέλιξη ακόμη και κατά την πρόσφατη κρίση, ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα υπήρξε ένας από τους βασικούς άξονες της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης, με συνεχή αύξηση των αφίξεων τουριστών και των εσόδων. Επιπλέον, ο εισερχόμενος τουρισμός του επιλεκτικού ταξιδιώτη είναι αυξητικός. Ο ταξιδιώτης δεν θέλει να είναι μόνο τουρίστας, αλλά θέλει να δει εις βάθος και να γνωρίσει τον τόπο της επίσκεψής του.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο να γίνει ένας τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο
Η Ελλάδα βρίσκεται στο δρόμο να γίνει ένας τουριστικός προορισμός όλο το χρόνο, οι αριθμοί τουριστών αυξήθηκαν κατά δύο εκατομμύρια επιπλέον κάθε χρόνο τα τελευταία τρία χρόνια. Οι αφίξεις μόνο από την Κίνα έχουν διπλασιαστεί από το 2017. Προβλέπουν αριθμούς ρεκόρ κατά την επόμενη δεκαετία, αυξανόμενοι αριθμοί και ρυθμοί για το επερχόμενο μέλλον.

 

Ενέργειες που μπορούν να γίνουν για την βελτίωση του τουρισμού στην Ελλάδα είναι οι εξής :

 1. Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου
 2. Βελτίωση προσφερόμενων υπηρεσιών και υποδομών (συνέπεια των υποσχέσεων, ευελιξία στην παροχή υπηρεσιών, βελτιώσεις στην επιχειρησιακή διαχείριση)
 3. Επιλογή υψηλής ποιότητας ειδικευμένων χειριστών
 4. Προσέλκυση εναλλακτικών τύπων τουριστών
 5. Οι τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να χρησιμοποιήσουν τις τοπικές πρώτες ύλες και την εργασία, προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα πολλαπλάσια αποτελέσματα στην Ελλάδα.
 6. Προσέλκυση τουριστικών τμημάτων υψηλότερης αξίας
 7. Άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών
 8. Πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός, αναβάθμιση και αξιοποίηση των διαφόρων ιστορικών, κληρονομιών και θρησκευτικών μνημείων και μουσείων της Ελλάδας
 • Ποια είναι η εξέλιξη του τουρισμού παγκοσμίως

Η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες παγκοσμίως με παγκόσμια οικονομική (άμεση, έμμεση και επαγόμενη) οικονομική συνεισφορά. Με την αύξηση του ελεύθερου χρόνου, την ψηφιακή ανάπτυξη, τα νέα επιχειρηματικά μοντέλα, την ανάγκη για εμπειρίες αναμένεται να διαμορφώνουν τον τομέα και την εξέλιξή του, τείνοντας να ανεβαίνει η βιομηχανία συνεχώς.

 • Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας MDC Travel Greece ;

Βελτιστοποίηση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και αύξηση των προορισμών στο εξωτερικό σε παγκόσμια κλίμακα
Πρωταρχικά σκοπεύουμε στην βελτιστοποίηση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών, τόσο στο ταξίδι εξωτερικού αλλά και εντός Ελλάδας. Επόμενο στάδιο είναι η αύξηση των προορισμών στο εξωτερικό σε παγκόσμια κλίμακα με την συνεργασία καταξιωμένων και πιστοποιημένων συνεργατών. Σεβασμός στον ταξιδιώτη αδιαπραγμάτευτη ποιότητα στο ταξίδι, φροντίδα του ταξιδιώτη στο ταξίδι του, το όραμά μας είναι οι ανακαλύψεις νέων υπηρεσιών, χαμηλό κόστος χωρίς αυτό να αλλοιώνει την ποιότητα, την σωστή επιλογή των συνεργατών (ξενοδοχεία, αρχηγούς ξεναγούς) συνέπεια, αξιοπιστία. Παραδίδουμε όσα υποσχόμαστε και υποσχόμαστε ό, τι μπορούμε να παραδώσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να αυξήσουμε το παγκόσμιο αποτύπωμα μαζί με τους πελάτες μας.

Santorini Σαντορίνη
Σαντορίνη

Η αποστολή μας είναι να προσφέρουμε την απόλυτη ταξιδιωτική εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα να γίνουμε μια one stop shop για κάθε ταξιδιωτική υπηρεσία διαθέσιμη στον κλάδο. Από Private Jets σε όλο τον κόσμο, αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, πολυτελή θέρετρα, κρουαζιέρες κ.λπ. Υπερβαίνοντας τις προσδοκίες των πελατών μας όσον αφορά τη συνολική απόδοση και την ικανοποίηση του πελάτη. Πιστεύουμε ότι συνεπής, ηθική και ποιοτική απόδοση με τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους εργαζόμενους και την κοινότητά μας θα οδηγήσει σε πιστές, μακροχρόνιες σχέσεις.

Πιστεύουμε ότι η υπηρεσία μας πρέπει να υπερβαίνει τα πρότυπα του κλάδου και να είναι η καλύτερη τιμή για τον πελάτη. Δεν μπορούμε ποτέ να είναι λιγότερο από το καλύτερο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here