Ο ναός του σμαραγδένιου Βούδα, Βατ Πρα Καεό, Wat Phra Khaew
Ο ναός του σμαραγδένιου Βούδα, Βατ Πρα Καεό, Wat Phra Khaew

Η παλαιά πόλη της Μπανγκόκ, Νήσος Ρατανακοσίν

Η παλαιά πόλη της Μπανγκόκ Ρατανακοσίν (Rattanakosin) είναι η ιστορική και πολιτιστική τοποθεσία της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης με τα περισσότερα μνημεία αλλά και τα πιο δημοφιλή.

Ο ναός του σμαραγδένιου Βούδα, Βατ Πρα Καεό, Wat Phra Khaew, ο ναός του ξαπλωμένου Βούδα, Βατ Πο, Wat Pho Chetuphon, το μεγάλο παλάτι, ο ναός του Μεγάλου Λειψάνου, Βατ Μαχαδάτ, Wat Mahathat Yuwaratrangsarit, το Χρυσό Όρος και το Βατ Σακέτ, το εθνικό μουσείο και άλλα βρίσκονται εδώ. Βρίσκεται μεταξύ του ποταμού Τσαο Πράγια και του καναλιού Banglumpu.

Χάρτης περιοχής της Phra Nakhon της Μπανγκόκ, Η παλαιά πόλη της Μπανγκόκ

Ο ναός του σμαραγδένιου Βούδα, Βατ Πρα Καεό, Wat Phra Khaew

Ο ναός του σμαραγδένιου Βούδα, Βατ Πρα Καεό, Wat Phra Khaew

Το μεγαλύτερο αξιοθέατο της Μπανγκόκ, ο ναός του σμαραγδένιου Βούδα μαζί με το Μεγάλο Παλάτι (που βρίσκεται στον ίδιο χώρο) είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των επισκεπτών της πρωτεύουσας. Χώρος γεμάτος από ιερά οικοδομήματα αρχιτεκτονικής λεπτομέρειας όπως επίσης πολλά αγάλματα και τοιχογραφίες.

Ταϊλανδέζικα: วัดพระศรีรัตนศาสดาราม
Opening hours: Daily from 08.30 to 15.30
Chao Praya Pier: Tha Chang (N9)
Nearby attractions: Wat Pho, Suan Luang Park, Wat Mahathat, National Museum
District: Phra Nakhon
Διεύθυνση: Na Phralan Road, Phra Borommaharatchawang, Phra Nakhon, Bangkok 10200

Οι Ταϊλανδικοί βουδιστικοί ναοί (Wats) είναι ανοιχτοί για το κοινό. Οι ναοί εκτός του ότι είναι όμορφοι έχουν επίσης μια ευχάριστη και ήρεμη ατμόσφαιρα. Υπάρχουν εντούτοις κάποιοι κανόνες που πρέπει να σέβεστε πριν μπείτε στον ναό.

Απαιτείται να είστε ντυμένοι κομψά δηλαδή οι γυναίκες με μακριές φούστες που να καλύπτει το γόνατο οι άντρες επίσης θα πρέπει να έχουν το ανάλογο ντύσιμο (σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται το σορτς). Πριν εισέλθετε στον ναό θα πρέπει να βγάλετε τα παπούτσια και να τα τοποθετήσετε στα ράφια που υπάρχουν έξω από τον ναό. Η Μπανγκόκ διαθέτει περισσότερους από 400 βουδιστικούς ναούς.

YouTube
Walking with out people around The Grand Palace or Wat Phra Kaew, Bangkok

Walking with out people around The Grand Palace or Wat Phra Kaew or Temple of the Emerald Buddha, Bangkok

Το μεγάλο παλάτι

Το μεγάλο παλάτι βρίσκεται στο ίδιο χώρο με το Βατ Πρα Καεό. Χρησίμευε ως η επίσημη κατοικία του βασιλιά της Ταϊλάνδης από τον 18ο αιώνα έως και τον 20ο αιώνα, για να γίνει επίσημη κατοικία αργότερα εώς και σήμερα το παλάτι Chitralada. Η κατασκευή του μεγάλου παλατιού (Grand Palace) ξεκίνησε το 1782.
Κοντά βρίσκονται: Το Βατ Πο Διεύθυνση: Na Phralan Road Ποταμόπλοιο: Στάση Tha Chang (N9)

Ο ναός του ξαπλωμένου Βούδα, Βατ Πο, Wat Pho Chetuphon

Ο ναός του ξαπλωμένου Βούδα, Βατ Πο, Wat Pho Chetuphon

Είναι περιττό να σημειώσουμε ότι δεν υπάρχει επισκέπτης της Μπανγκόκ που δεν θα πάει να δει ένα από τα πιο διάσημα αγάλματα του Βούδα παγκοσμίως που βρίσκεται στην καρδιά της νήσο Ρατανακοσίν (παλαιά πόλη της Μπανγκόκ).

Ο ναός του ξαπλωμένου Βούδα, βρίσκεται κοντά στο Μεγάλο Παλάτι είναι το παλιότερο συγκρότημα ναών στην Μπανγκόκ.  Εδώ φιλοξενείται ένα πελώριο έκθεμα: τον ξαπλωμένο Βούδα στον ένα αγκώνα του, ένα γιγάντιο χρυσό ομοίωμα μήκους 46 μέτρων και ύψους 15 μέτρων που ζυγίζει 5,5 τόνους. Το πλήρες όνομα του ναού είναι Wat Phrachetuphorn Wimonmangkhalaram Ratchaworamahawihan.

Ταϊλανδέζικα: วัดพระเชตุพนวิมลมังคลารามราชวรมหาวิหาร
Opening hours: Daily from 08.30 to 17.00
Chao Praya Pier: Tha Tien (N8)
Nearby attractions: Wat Phra Khaew, Suan Saranrom Park, Wat Ratchabophit
District: Phra Nakhon
Διεύθυνση: 2 Sanamchai Road, Phra Borommaharatchawang, Phra Nakhon, Bangkok 10200

YouTube
Bangkok Tour: Wat Pho, Temple of Dawn and Grand Palace

This tour combines two very popular Bangkok half-day tours. The excursion includes Wat Arun, Temple of Dawn; Wat Pho, the temple of the Reclining Buddha – the largest and oldest in Bangkok and the Grand Palace including Wat Phra Kaew – Temple of the Emerald Buddha.

Ναός Loha Prasat στην Μπανγκόκ

Ναός Loha Prasat στην Μπανγκόκ

Ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα πολύ κοντά στο χρυσό όρος (Golden Mount and Wat Saket). Το Loha Prasat, το οποίο σημαίνει σιδερένιο κάστρο ή σιδερένια μονή αποτελείται και από πέντε πύργους. Ο σχεδιασμός του Loha Prasat μοιάζει με ναό της Βιρμανίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα αντίγραφο παλιού βουδιστικού σχεδίου ναού από την Σρι Λάνκα.

Ταϊλανδέζικα: วัดราชนัดดารามวรวิหาร
Opening hours: 09.00 – 16.00
Nearby attractions: Golden Mount, Mahakan Fort
District: Phra Nakhon
Διεύθυνση: Ratchadamnoen Klang Road and Mahachai Road, Phra Nakhon, Bangkok

Wat Ratchanatdaram

Ο ναός του Μεγάλου Λειψάνου, Βατ Μαχαδάτ, Wat Mahathat Yuwaratrangsarit

Από τους γνωστούς ναούς της Μπανγκόκ που βρίσκετε πολύ κοντά στο δημοφιλές Βατ Πρα Καεό (Wat Phra Khaew) και το μεγάλο παλάτι, κοντά στο πανεπιστήμιο Thammasat απέναντι από το πάρκο Sanam Luang. Χτισμένο κατά την περίοδο της Ayutthaya, ο ναός ήταν τότε γνωστός ως Wat Salak. Ονομάστηκε Wat Mahathat της Μπανγκόκ το 1803. Ο ναός είναι επίσης το σπίτι στο κέντρο διαλογισμού του Vipassana.

Ταϊλανδέζικα: วัดมหาธาตุยุวราชรังสฤษฎิ์ราชวรมหาวิหาร
Opening hours: Daily from 07.00 to 17.00
Chao Praya Pier: Tha Chang (N9)
Nearby attractions: National Museum, Suan Luang Park, Wat Phra Khaew
District: Phra Nakhon
Διεύθυνση: 3 Maharat Road, Phra Nakhon, Bangkok 10200

Χρυσό Όρος και Βατ Σακέτ

Το υψηλότερο σημείο της Μπανγκόκ κάποτε το Χρυσό Όρος παραμένει και σήμερα πόλος έλξης τουριστών με πανοραμική θέα προς την νήσο Ρατανακοσίν την παλιά πόλη της Μπανγκόκ όπως επίσης όλη την υπόλοιπη μητροπολιτική περιοχή της πόλης. 320 σκαλοπάτια χρειάζεται για την ανάβαση του μέχρι την κορυφή όπου θα συναντήστε ένα τσέντι.

Ταϊλανδέζικα: วัดสระเกศราชวรมหาวิหาร
Opening hours: Daily from 07.30 to 17.30
Khlong Saen Saep Express Boat: Panfa Leelard – terminal
Nearby attractions: Loha Prasat and Wat Ratchanatdaram
District: Pom Prap Sattru Phai
Διεύθυνση: Boriphat Road and Lan Luand Road

Ναός Wat Suthat και η Γιγάντια Αιώρα στην Μπανγκόκ

Μπανγκόκ Bangkok

Από τους παλιότερους ναούς της Μπανγκόκ όχι όμως από τους δημοφιλέστερους που βρίσκεται στην παλιά πόλη κοντά σε πολλά άλλα αξιοθέατα. Μπορεί να συνδυαστεί εύκολα σε μία ημερήσια εκδρομή με το ναό του Σμαραγδένιου Βούδα (Wat Phra Khaeo), το Μεγάλο Παλάτι και το Wat Pho τον ναό του ξαπλωμένο Βούδα.

Μητροπολιτική διοίκηση της Μπανγκόκ, The City Hall of Bangkok

Η έδρα της μητροπολιτικής διοίκησης της Μπανγκόκ βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Βατ Σουδάτ και την Γιγάντια Αιώρα παράλληλα της οδού Ντίνσο.

Γιγάντεια Αιώρα

Δύο πανύψηλοι κόκκινοι στύλοι που χρονολογούνται από το 1784. Το μνημείο βρίσκεται ακριβώς μπροστά από την είσοδο του Βατ Σουδάτ.

Ταϊλανδέζικα: วัดสุทัศนเทพวราราม
Opening hours: Daily from 08.30 to 21.00
Full Name: Wat Suthat Thepwararam Ratchaworamahawihan
Nearby attractions: Giant Swing, Suan Romaninart Park, Bangkok Metropolitan Administration City Hall
Διεύθυνση: Bamrung Muang Road, Opposite Bangkok City Hall, Bangkok 10100

Οχυρό Μαχακάν

Το οχυρό Μαχακάν (Mahakan) βρίσκεται δίπλα από τον ναό Wat Ratchanaddaram και το Loha Prasat στην συμβολή των οδών Ratchadamnoen Klang και Maha Chai.

Το οχυρό Μαχακάν (Mahakan) έχει οκτάγωνη μορφή με πλάτος 38 μέτρα και ύψος 4,9 μέτρα και τρία πατώματα και χτίστηκε την εποχή του βασιλιά Ράμα Ι (1782-1809). Προστέθηκε στον κατάλογο των αρχαίων μνημείων της χώρας το 1949.

Οδός Ράτσανταεμνοεν Κλάνγκ, Ratchadamnoen Klang Road

Ο κεντρικός και εξαιρετικά φαρδύς δρόμος που ενώνει το πάρκο Σανάμ Λουάνγκ με την λεωφόρο Ρατσανταεμνόκ. Εδώ βρίσκετε το μνημείο της δημοκρατίας.

Οδός Ρατσανταμνόεν Νόκ, Ratchadamnoen Nok Road

Ο δρόμος με τα υπουργεία και τα κυβερνητικά κτίρια της Μπανγκόκ. Εδώ βρίσκετε το ένα από τα δύο γραφεία του οργανισμού τουρισμού στο ισόγειο του Υπουργείου τουρισμού. Επίσης εδώ βρίσκετε και το στάδιο μποξ.

Μuay Thai – Στάδιο Πυγμαχίας

Το εθνικό άθλημα της Ταϊλάνδης είναι το Ταϊλανδέζικο μποξ (Muay Thai ή Thai Boxing όπως συνηθίζετε) μία από τις αρχαιότερες πολεμικές τέχνες με ιστορία χιλιάδων ετών.

Ναός Bowon Niwet, Wat Bowonniwet Vihara

Βρίσκεται στην οδό Phrasumen Road περιοχή Bang Lampu. Χτισμένος το 1829 ο ναός είναι στολισμένος με τοιχογραφίες στους εσωτερικούς χώρους του μποτ όπως επίσης ένα χρυσό τσέντι στην καρδιά του ναού με ιερά κειμήλια.

Ταϊλανδέζικα: วัดบวรนิเวศราชวรวิหาร
Opening hours: Daily from 08.00 – 17.00
Nearby attractions: Khao San Road, Democracy Monument
District: Phra Nakhon
Διεύθυνση: 248 Phrasumen Road, Phra Nakhon, Bangkok

Wat Bowonniwet Vihara

Πάρκο Σουάν Ρομανινάρτ

Άλλο ένα από τα κεντρικά πάρκα της Μπανγκόκ στην νήσο Ρατανακοσίν, τοποθετείται πολύ κοντά στην Κινέζικη συνοικία ανάμεσα στις οδούς Maha Chai και Siri Phong πολύ κοντά στον Ναό Βατ Σουδάτ.

Πάρκο Σουάν Σαρανρόμ

Όαση δροσιάς στο κέντρο της Μπανγκόκ, από το θόρυβο και την κίνηση της πόλης. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Βατ Πο (ο ναός του ξαπλωμένου Βούδα), στην συμβολή των οδών Rachini και Charoenkrung.

Εθνικό μουσείο της Μπανγκόκ, Bangkok National Museum

Το εθνικό μουσείο της Μπανγκόκ είναι το δημοφιλέστερο, μεγαλύτερο και πλουσιότερο της Ταϊλάνδης, με συλλογή από εκθέματα τέχνης και ιστορίας της χώρας. Το μουσείο άνοιξε τις πόρτες του το 1874 την εποχή του βασιλιά Rama V και στεγάζεται σε διάφορα κτίρια.
Κοντά βρίσκονται: Το Βατ Πρα Καεό, το Πάρκο Σανάμ Λουάνγκ, Βατ Μαχαδάτ
Διεύθυνση: Na Phrathat Road Περιοχή: Phraborommaharatchawang, Phra Nakhon Ποταμόπλοιο: Στάση Tha Chang (N9)

Bangkok National Museum

The Bangkok National Museum’s front hall has recently been turned into a world-class gallery. Part of the National Treasure series, the exhibition gathers the museum’s most priceless artifacts in a single room. A monumental Buddha head from the Ayutthaya period looks over it all, while a stunningly graceful bronze Bodhisattva takes center stage amid Khmer and Hindu sculptures. Some artifacts date back 1,300 years. They are very rare and outstanding.

Αγορές στο νησί Rattanakosin, Παλιά Πόλη της Μπανγκόκ

Το παζάρι της Οδού Κάο Σαν
Σε μια ευθεία ενός χιλιομέτρου λουρίδας δρόμου εκτείνονται ξενοδοχεία, πανδοχεία, καφέ, μπαρ, εστιατόρια, ταξιδιωτικά γραφεία.
Διεύθυνση: Khwaeng Talat Yot, Khet Phra Nakhon Krung Thep Maha Nakhon 10200 Thailand (nearest BTS: National Stadium)

Ηλεκτρονική Αγορά Μπαν Μο
Διεύθυνση: 12-14 Phahurat Rd, Khwaeng Wang Burapha Phirom, Khet Phra Nakhon, Bangkok 10200

Μάρκετ Μπο Μπε, Bobae Market
Η αγορά Μπο Μπε είναι διάσημη για τα φθηνά ενδύματα και βρίσκεται στην οδό Krung Kasem, ο δρόμος παράλληλος με τις γραμμές του τρένου και τον σιδηροδρομικό σταθμό Χουά Λαμπόνγκ.
Διεύθυνση: 488 Krung Kasem Rd, Khwaeng Khlong MahaNak, Khet Pom PrapSattru Phai, Bangkok 10100

Tha Tian Μάρκετ
Διεύθυνση: Phra Borom Maha Ratchawang, Phra Nakhon, Bangkok 10200

Το μνημείο της Δημοκρατίας

Το μνημείο της δημοκρατίας βρίσκεται στην συμβολή των οδών Ratcha Damnoen Klang και Pracha Thipatai σε κεντρικό σημείο της πρωτεύουσας. Έχει ύψος 24 μέτρα και χρονολογείτε το 1939.

Democracy Monument Scene

Μουσείο του Siam

Διεύθυνση: Thanon Sanam Chai, Khwaeng Phra Borom Maha Ratchawang, Khet Phra Nakhon, Bangkok 10200

Κανάλι – Κλόνγκ Σαν Σαμπέ

Ένα από τα μεγαλύτερα και μακρύτερα κανάλια της Μπανγκόκ που ξεκινάει από το κανάλι Κρούνγκ Κασέμ και την νήσο Ραττανακοσίν για να περάσει πίσω από το κέντρο του Σιάμ και φθάνει ανατολικά της Μπανγκόκ.

Κανάλι – Κλόνγκ Κρούνγκ Κασέμ

Το κανάλι που χωρίζει την νήσο Ραττανακοσίν με την υπόλοιπη Μπανγκόκ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here