Κο Σαμούι, Ταϊλάνδη | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Το κοσμοπολίτικο νησί στον κόλπο της Ταϊλάνδης με τις αμμουδερές παραλίες, τα πολλά παρατηρητήρια, καταρράκτες, εκδρομές στα γειτονικά μικρά νησάκια, έντονη νυχτερινή ζωή και πολλά περισσότερα.

Το Κο Σαμούι ένα από τα κοσμοπολίτικα νησιά της Ταϊλάνδης είναι διάσημο για τις παραλίες του. Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στο ανατολικό τμήμα του νησιού όπως η παραλία Τσαουένγκ και η παραλία Λαμάι που είναι και επίσης γνωστές για την νυχτερινή τους ζωή. Δείτε το βίντεο με τις παραλίες.

Το Κο Σαμουί (Ko Samui) είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης και βρίσκεται στον κόλπο της και σε απόσταση 35 χιλιομέτρων από την επαρχία Σούρατ Τάνι στην οποία και ανήκει. Το Κο Σαμουί είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός και διάσημος, διαθέτει δικό του αεροδρόμιο στα βορειοανατολικά όπως επίσης αποτελεί και σημείο για εξορμήσεις και ημερήσιες εκδρομές στα γειτονικά νησιά όπως το Κο Πανγκ Νγκα, το θαλάσσιο πάρκο Ανγκ Τονγκ και άλλα μικρότερα νησάκια της περιοχής.

YouTube
Bang Kao Beach – Παραλία Μπαν Κάο

Η παραλία διατίθεται για πιο ήρεμες διακοπές για τον λόγο το ότι είναι πιο απομονωμένη από τις υπόλοιπες και πιο δημοφιλέστερες όπως η Μάε Ναμ, Τσαουένγκ και Λαμάι. Είναι τοποθετημένη στο νοτιότερο άκρο του νησιού με ένα μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων και με λιγότερα καταλύματα.

Παραλία Τσαουένγκ

Η παραλία Τσαουένγκ είναι η μεγαλύτερη και πολυκοσμική παραλία του νησιού που βρίσκεται στο ανατολικό μέρος. Είναι επίσης φημισμένη για την νυχτερινή της ζωή. Το μήκος της φθάνει τα 3 χιλιόμετρα, όπου υπάρχουν πολυάριθμα εστιατόρια, ξενοδοχεία, μπαρ, ντισκοτέκ, αναψυκτήρια κλπ.

Είναι το πιο διάσημο σημείο του νησιού το οποίο συνδυάζει παραλία και νυχτερινή ζωή. Πολλά καταστήματα, νυχτερινές αγορές, πολυτελείς ξενοδοχεία θα συναντήσετε στον κεντρικό δρόμο πάνω από την παραλία ενώ όλα τα κάθετα στενά καταλήγουν στην παραλία της. Η Τσαουένγκ με αρκετά μεγάλο μήκος και λευκή αμμουδερή παραλία είναι οργανωμένη, με ομπρέλες, τζετ σκι κλπ.

YouTube
Chaweng Beach

Παραλία Λαμάι

Η παραλία Λαμάι θεωρείτε η δεύτερη δημοφιλέστερη του νησιού και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά ακριβώς μετά την παραλία της Τσαουένγκ (Chaweng). Η Λαμάι είναι αμμουδερή και οργανωμένη παραλία ενώ είναι χαρακτηριστικά τα βράχια που υπάρχουν στα νότια της παραλίας όπου υπάρχει και μικρότερη κοσμοσυρροή. Κοντά στην παραλία Λαμάι υπάρχει και το αξιοθέατο του παππού και της γιαγιάς.

Ο περιμετρικός δρόμος διασχίζει το χωριό της Λαμάι, και διάφορα στενά οδηγούν προς την παραλία της, ενώ υπάρχουν και πολλά καταστήματα, εστιατόρια και αναψυκτήρια στην περιοχή. Ειδικά την νύχτα τα στενά αυτά κατακλύζονται από τουρίστες τοποθετώντας την περιοχή Λαμάι στην δεύτερη θέση από άποψη νυχτερινής ζωής στο νησί.

Κοντά στην παραλία και την περιοχή της Λαμάι υπάρχουν και πολλά από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του νησιού όπως είναι τα βράχια παππούς και η γιαγιά (Grandfather and Grandmother, Hin Yai και Hia Tai) τα οποία βρίσκονται ακριβώς στο τέλος της παραλίας Λαμάι, υπάρχει όμως άλλος δρόμος ακριβώς μετά το χωριό Λαμάι που οδηγεί στο αξιοθέατο.

YouTube
Lamai Beach

Παραλία Mae Nam στο Κο Σαμουί

Η παραλία Με Ναμ βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού ανάμεσα στις παραλίες Μπανγκ Πορ και Μπο Πουτ, παράλληλα με τον κεντρικό δρόμο ο οποίος περνάει σε απόσταση 150 μέτρων από την ακτή. Η Με Ναμ έχει διακριθεί σαν παραλία και θεωρείτε μία από τις πιο δημοφιλέστερες του νησιού μαζί με τις παραλίες Lamai και Chaweng. Η παραλία της Με Ναμ έχει κηρυχτεί κατά καιρούς ως μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το νησί Κο Πανγκάν (Ko Phangan) φαίνεται από την παραλία της Μάε Ναμ (Mae Nam). Από την ίδια παραλία υπάρχουν ταχύπλοα για ημερήσιες εκδρομές στο νησί Κο Πανγκάν, όπως επίσης για το πολύ γνωστό Full Moon Party.

YouTube
Mae Nam

Παραλία Μπο Πουτ

Από τα παλαιότερα θέρετρα του νησιού Κο Σαμουί η παραλία Μπο Πουτ βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και ανάμεσα στην παραλία Μάε Ναμ και το μεγάλο άγαλμα του Βούδα. Παλαιότερο ψαροχώρι σήμερα πρόκειται για ένα εξελιγμένο μέρος με καταστήματα, είδη κατάδυσης, υψηλής ποιότητας ιματισμός κλπ. Το αεροδρόμιο του Κο Σαμουί είναι κοντά στην παραλία.

YouTube
Bophut Beach

Παραλία Taling Ngam

Η παραλία βρίσκεται στο νότιο και δυτικό τμήμα του νησιού, μια όμορφη και ήρεμη περιοχή. Η παραλία Taling Ngam είναι λιγότερο αναπτυγμένη σε σχέση με τις άλλες δημοφιλέστερες παραλίες του Κο Σαμουί. Στην παραλία υπάρχουν διάφορα καταλύματα και ξενοδοχεία.

YouTube
Ban Taling Ngam Beach

Παραλία Λιπανόι

Η παραλία φημίζεται για την λευκή άμμο και ότι τα νερά της είναι πολύ ρηχά για τα πρώτα εκατό μέτρα. Υπάρχουν διάφορα μπανγκαλόου και εστιατόρια στην περιοχή. Η παραλία Λιπανόι βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού το οποίο και είναι λιγότερο αναπτυγμένο σε σχέση με το ανατολικό τμήμα όπου και βρίσκονται και τα περισσότερα πολυτελείς ξενοδοχεία, καταστήματα κλπ.

Η παραλία Λιπανόι είναι χαρακτηριστική με τον κορμό του δέντρου που αγγίζει τα μικρά κύματα που φθάνουν στην ακτή, επίσης πολλά φοινικόδεντρα και θέα στο εθνικό θαλάσσιο πάρκο Ανγκ Τονγκ (Mu Koh Ang Thong) και το νησί Παλουάι.

Η παραλία Λιπανόι βρίσκεται στην περιοχή του Tong Yang νότια από την πρωτεύουσα του νησιού Νατόν και βόρεια από την παραλία των πέντε νησιών. Μια κεντρική διασταύρωση από τον περιμετρικό δρόμο που οδηγεί στην αποβάθρα για το Σουράτ Τανί και το Ντόνσακ περνάει μπροστά από την παραλία του Λιπανόι, η οποίο διαθέτει ένα μικρό παρκινγκ.

YouTube
Lipanoi Beach

Παραλία Thong Takian

Μια μικρή παραλία βόρεια από την διάσημη παραλία του Λαμάι στο ανατολικό μέρος του νησιού. Πολλά κοράλλια βρίσκονται στον πυθμένα της θάλασσας στο Thong Takian, ενώ η θαλάσσια περιοχή είναι εξαιρετικά καθαρή.

Thong Takian Beach

Παραλία Μπανγκ Πορ στο Σαμούι

Η Μπανγκ Πορ (Bang Por Beach) είναι η τρίτη κατά σειρά μεγάλη παραλία στα βόρεια του Κο Σαμουί και πιο συγκεκριμένα στα βορειοδυτικά, αμέσως μετά την Μάε Ναμ.

Η πρόσβαση πολύ εύκολη από τον περιμετρικό δρόμο όπως και φαίνεται καθαρά στα δεξιά αν οδηγείτε προς το Νατόν (Nathon) την πρωτεύουσα του νησιού. Σαν παραλία είναι λιγότερο ακουστή στο κοινό και σπάνια γίνεται λόγος γι’ αυτή και αυτό γιατί πολλές από τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του νησιού και νυχτερινές πιάτσες έχουν αναπτυχθεί στα ανατολικά και συγκεκριμένα στις παραλίες Τσαουένγκ (Chaweng) και Λαμάι (Lamai).

Καταρράκτης Να Μουάνγκ στο Κο Σαμούι της Ταϊλάνδης

Οι καταρράκτες Na Muang, ένα σύνολο δύο καταρρακτών στο νησί Σαμούι δείχνουν ότι η ομορφιά του νησιού δεν περιορίζεται στις παραλίες του αλλά υπάρχουν και περισσότερα αξιοθέατα. Στους καταρράκτες μπορεί να φθάσει κανείς από ένα μονοπάτι πεζοπορίας από την είσοδος του πάρκου.

Namuang Waterfall 1 in Ko Samui

Ο καταρράκτης Ναμουάνγκ 1 βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού Κο Σαμουί. Υπάρχουν ταμπέλες παντού επί του κεντρικού δρόμου του νησιού που οδηγούν στους καταρράκτες και γράφω καταρράκτες διότι σε μικρή απόσταση από τον καταρράκτη 1 βρίσκεται και ο 2 που είναι μεγαλύτερος.

Οι καταρράκτες Namuang είναι οι πιο διάσημοι καταρράκτες του νησιού με αρκετούς άλλους σε διάφορα σημεία του νησιού. Η είσοδος στον καταρράκτη Namuang είναι ελεύθερη.

Namuang Waterfall 1

Namuang Waterfall 2

Ο μεγαλύτερος καταρράκτης του νησιού και ο πιο δημοφιλείς εξίσου. Βρίσκεται στα νότια με πρόσβαση από τον κεντρικό δρόμο του Κο Σαμουί, υπάρχει σχετική ταμπέλα όπως υπάρχουν και σε όλο το περιμετρικό δρόμο ταμπέλες που δείχνουν την κατεύθυνσή αλλά και την χιλιομετρική απόσταση. Από ένα στενό φθάσαμε σε μια διασταύρωση που αριστερά οδηγεί στον καταρράκτη Namuang Waterfall 1 και δεξιά στον 2. Ακολουθήσαμε το δρόμο δεξιά και βγήκαμε μπροστά στο Elephant Trekking – Crocodile farm απ΄όπου ένας άλλος δρόμος δεξιά μας οδήγησε στο καταρράκτη Namuang 2.

Ένα μικρό πάρκινγκ για το μηχανάκι αλλά για αυτοκίνητο πολύ δύσκολο να σταθμεύσει. Από εκεί ξεκινάει και η ανάβαση προς τον μεγάλο καταρράκτη ενώ αριστερά του υπάρχει και ένα άλλος μικρότερος που είναι και η συνέχεια του μεγαλύτερου. Μέχρι εδώ τα πράγματα είναι απλά. Για να φθάσεις όμως στην κορυφή τα πράγματα δυσκολεύουν εξαιρετικά, γιατί η ανάβαση είναι εξαιρετικά δύσκολη. Βέβαια οι περισσότεροι λάτρεις της φύσης συνεχίζουν μέχρι την κορυφή, έτσι και εμείς ακολουθήσαμε την ίδια πορεία και φθάσαμε στην κορυφή του όπου υπάρχει και πανοραμική άποψη του δασώδες τοπίου.

Η εξαιρετικά δύσκολη διαδρομή προς τον καταρράκτη και πολύ απότομη. Υπάρχουν σχοινιά δεξιά και αριστερά από τα οποία μπορεί να πιάνεται κανείς προκειμένου να ανέβει στη κορυφή του. Η κάθοδος βέβαια είναι πολύ πιο δύσκολη και επικίνδυνη γιαυτό θα πρέπει να έρχεται μαζί σας κατάλληλα αθλητικά ή ορειβατικά παπούτσια.

Laem Sor, Παραλία Λάεμ Σορ

Είναι το νοτιότερο σημείο του νησιού και φθάνει κανείς από τον περιμετρικό δρόμο στρίβοντας αριστερά όπου υπάρχει και σχετική ταμπέλα που γράφει Laem Sor Beach. Η παραλία είναι λίγο πολύ ερημική, με αρκετές κατοικίες μέσα στο πυκνό φοινικόδασος, αμμουδερή και με καθαρά νερά. Πολύ κοντά βρίσκεται και η παγόδα Laem Sor. Από την παραλία φαίνονται καθαρά τα μικρά νησάκια της περιοχής του νότιου αρχιπελάγους του Σαμούι όπως επίσης και το Κο Τεν.

Παγόδα Laem Sor

Μία εξαιρετικά όμορφη παγόδα στο Κο Σαμούι μπροστά στην παραλία το οποίο χάρη στο κίτρινο έντονο χρώμα του από μακριά μοιάζει με χρυσό. Η περιοχή όπου βρίσκεται η παγόδα Laem Sor είναι μια εξαιρετικά ήρεμη περιοχή και άθικτη από τα κύματα των τουριστών που εισέρχονται στο νησί. Είναι το πιο γραφικό απ’ όλα τα τουριστικά αξιοθέατα του Κο Σαμούι.

Laem Sor Pagoda

Chaweng Beach by night

Η παραλία Τσαουένγκ έγινε γνωστή επίσης εκτός από την αμμουδερή της ακτή αλλά και για την νυχτερινή της ζωή. Τα κέντρα διασκέδασης και τα εστιατόρια βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου αλλά και μέσα στα στενά τα Σόι (Soi είναι τα στενά στην Ταϊλάνδη).

Big Buddha

Το μεγαλύτερο και πιο εκθαμβωτικό άγαλμα του Κο Σαμουί στο βόρειο τμήμα του στην περιοχή του Bo Phut πολύ κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού. Για να φθάσετε εκεί θα πρέπει να στρίψετε στην διασταύρωση που οδηγεί στο χωριό των ψαράδων και να ακολουθήσετε τον ίδιο δρόμο που θα σας βγάλει μπροστά στην είσοδο που καταλήγει στο μεγάλο άγαλμα του Βούδα. Υπάρχει πανοραμική θέα προς το αρχιπέλαγος και τα νησάκια τριγύρω από αυτό το σημείο.

Big Buddha

Ko Samui Airport

Το αεροδρόμιο του Κο Σαμουί βρίσκεται στα βορειοανατολικά του νησιού κοντά στην παραλία Μπο Πουτ (Bo Phut beach). Είναι ένας σημαντικός αερολιμένας διότι εξυπηρετεί και τα γύρω νησιά στο αρχιπέλαγος του Κο Σαμουί, όπως το Κο Πανγκά, το Κο Τάο, τα μικρότερα νησάκια και το εθνικό θαλάσσιο πάρκο Μου Κο Ανγκ Τονγκ.

Ο αερολιμένας του Κο Σαμουί χρησιμοποιείτε κυρίως από την Bangkok Airways που έχει συνεχείς πτήσεις από τον διεθνή αερολιμένα της Μπανγκόκ, έχει εξαιρετικά όμορφη σχεδίαση και διατηρεί τα χρώματα και την αρχιτεκτονική της Ταϊλάνδης.

Elephant Gate, Η πύλη των ελεφάντων στο Κο Σαμούι

Πρόκειται για μια πύλη με δύο αγάλματα από ελέφαντες στον δρόμο προς την παραλία των πέντε νησιών (Five Islands Beach) που είναι και το ιερό ζώο της Ταϊλάνδης.

Τα παρατηρητήρια στο Κο Σαμούι, απόψεις προς τον κόλπο της Ταϊλάνδης

Το Κο Σαμούι εκτός από τις αμμουδερές παραλίες φημίζεται και για τα πολλά παρατηρητήρια που υπάρχουν σε διάφορα μέρη του νησιού, τα λεγόμενα στα αγγλικά viewpoints.

Είναι φυσικό να υπάρχουν πολλά παρατηρητήρια μιας και το νησί είναι ορεινό σε ένα μεγάλο μέρος του. Το βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζει μερικά από αυτά.

5 Amazing Viewpoints in Koh Samui

Fisherman’s village – Το χωριό των ψαράδων

Ένα σημείο του Κο Σαμουί που θυμίζει ελληνικό νησί. Η παραλία όχι τόσο δημοφιλής αλλά προτιμάται και υπάρχει σχετικά καλή κίνηση. Το χωριό των ψαράδων φημισμένο για ωραία νυχτερινή ζωή σε πιο ήπιους ρυθμούς και όχι σε έντονους ρυθμούς όπως στην παραλία του Τσαουένγκ, είναι μια τουριστική γειτονιά με πολλά μικρά καταστήματα σουβενίρ, εστιατόρια κλπ.

Ο κήπος με τις πεταλούδες

Βρίσκεται πολύ κοντά στο Samui Aquarium, Tiger and Zoo μόλις μισό χιλιόμετρο όπως οδεύει ο δρόμος ανηφορικά. Η είσοδος κυμαίνεται στα 50 μπατ. Μπήκαμε σε ένα χώρο με μεγάλη βλάστηση, λουλούδια, μικρό καταρράκτη, ποταμάκια και το πιο βασικό πεταλούδες. Βέβαια ήταν εξαιρετικά δύσκολο να πετύχουμε τις καλύτερες φωτογραφίες διότι οι πεταλούδες σπανίως στεκόταν σε ένα σημείο.

Μετά την έξοδο μας από το Butterfly Garden ακριβώς λίγο πιο πάνω βρίσκεται το Bee House, το σπίτι με τις μέλισσες. Μέσα από το ένα και μοναδικό δωμάτιο μπορείς να παρακολουθήσεις τις φωλιές των μελισσών που βρίσκονται πίσω από τζάμι. Τελευταίως υπάρχει και ένα παρατηρητήριο από το Bee House ακολουθώντας το μονοπάτι και αναβαίνοντας 50 σκαλοπάτια φτάνεις σε ένα σημείο με πανοραμική θέα προς το νότιο τμήμα του νησιού και το πέλαγος.

Νατον είναι η πρωτεύουσα του Σαμουι

Η Νατόν είναι η πρωτεύουσα του Σαμούι και βρισκετε στη δυτική ακτή του νησιού. Εδώ βρίσκετε το μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, μέσω του οποίου συνδέεται το νησί με την ενδοχώρα και την απέναντι ακτή του Ντον Σακ.

Η παραλία Νατόν

Η παραλία Νατόν ξεκινάει από τον λόφο Λάεμ Γιάι στο βορειοδυτικό σημείο του νησιού μέχρι την πρωτεύουσα του Κο Σαμούι. Η παραλία δεν διατίθεται για μπάνιο αλλά είναι ένα ρομαντικό μέρος με μια υπέροχη θέα προς το αρχιπέλαγος ειδικά όταν κατά την δύση του ήλιου. Από την παραλία της Νατόν διακρίνονται και το εθνικό θαλάσσιο πάρκο του Ανγκ Τονγκ και ειδικά το νησί Παλουάι που είναι το μεγαλύτερο.

Η πρόσβαση στην παραλία της Νατόν είναι εξαιρετικά εύκολη γιατί ο περιμετρικός δρόμος του νησιού περνάει ακριβώς δίπλα, όπου μπορείτε να σταθμεύσετε το όχημα σε περίπτωση που έχετε ενοικιάσει, ενώ παράλληλα υπάρχουν και πολλά καφέ και μικρά εστιατόρια στην περιοχή.

Wang Sao Thong Waterfall

Ο καταρράκτης Wang Sao Thong βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νησιού και πολύ κοντά στους δημοφιλείς καταρράκτες Namuang. Από τον κεντρικό δρόμο του νησιού υπάρχει πινακίδα που σε κατευθύνει προς πολλά ενδιαφέροντα σημεία και αξιοθέατα όπως το Magic Garden κλπ.

Σε αυτή την κατεύθυνση και ανεβαίνοντας το στενό Soi στα δεξιά και παράπλευρος του οδοστρώματος είναι η είσοδος του καταρράκτη με ένα μικρό πάρκινγκ μπροστά. Δεν υπάρχει είσοδος και υπάρχει ένα μικρό μονοπάτι που σε οδηγεί σε ένα μικρό εξίσου ποταμάκι που στο τέλος του υπάρχουν δύο μικροί καταρράκτες.


Khao Hua Jook

Πρόκειται για μία από τις δύο πιο δημοφιλείς παγόδες του νησιού. Η άλλα είναι η Laem Sor που βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο. Βασικά η παγόδα Khao Hua Jook είναι το πρώτο αξιοθέατο που βλέπεις φθάνοντας στο νησί αεροπορικώς γιατί είναι ακριβώς μπροστά στο αεροδρόμιο και υψωμένη πάνω σε ένα μικρό λόφο. Δεν υπάρχει οδική πρόσβαση από το αεροδρόμιο για να ανέβεις στην παγόδα αλλά μόνο από την περιοχή της Τσαουένγκ (Chaweng) από ένα μικρό στενό κοντά στην τεχνητή λίμνη του Τσαουένγκ και μόλις εκατό μέτρα από το Ice Bar, γνωστό κέντρο διασκέδασης στην περιοχή.

Ανεβαίνοντας το μικρό στενό δρομάκι φθάνει στον λόφο, με άνετο πάρκινγκ και από εκεί περπατώντας ανεβαίνοντας μερικά σκαλοπάτια, στην κορυφή του ναού. Πανοραμική άποψη προς κάθε κατεύθυνση προς την θάλασσα και το αρχιπέλαγος του Σαμουί, προς το αεροδρόμιο (αν βέβαια εκείνη την στιγμή απογειώνεται και αεροπλάνο θα είναι και μια πολύ πετυχημένη φωτογραφία – αν είστε επαγγελματίας προτείνουμε τηλεφακό), αλλά και προς τα βουνά του Κο Σαμουί.

Pagoda Khao Hua Jook at Night in Koh Samui

Ναός Πλάι Λαέμ, Ο μεγάλος λευκός Βούδας

Ένα από τα ομορφότερα λευκά αγάλματα του Βούδα που συναντήσαμε στην Ταϊλάνδη. Ο ναός Βατ Πλάι Λαέμ με τα δύο μεγάλα αγάλματα του Βούδα βρίσκεται σε μια μικρή λίμνη στην βορειοανατολική μεριά του Κο Σαμουί, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο, στην παραλία Μπο Πουτ και το άλλο μεγάλο εξίσου άγαλμα του Βούδα.

Ναός Πλάι Λαέμ

Ο ναός Πλάι Λαέμ είναι εξαιρετικά όμορφος και βρίσκεται στην περιοχή του Μπο Πουτ κατασκευασμένος μέσα σε μια μικρή λίμνη. Ακριβώς δίπλα του αριστερά και δεξιά υπάρχουν δύο μεγάλα αγάλματα του Βούδα. Όλες αυτές οι ανθρώπινες δημιουργίες και καλλιτεχνίες δημιούργησαν ένα υπέροχο αξιοθέατο που προσελκύει χιλιάδες τουρίστες ειδικά για φωτογράφηση των φαντασμαγορικών αυτών μνημείων.

Ναός Βατ Κουναράμ

Ο ναός Κουναράμ είναι πολύ γνωστός στο Κο Σαμούι για το σώμα του μοναχού που παραμένει άθικτο σε καθιστή θέση και το οποίο βρίσκεται σε ειδικά διαμορφωμένο από τζάμι χώρο, σε ξεχωριστό κτίριο από αυτό του ναού. Ιστορικά το σώμα ανήκει στον μοναχό Phra Khru Sammathakittikhun που έγινε μοναχός σε ηλικία 50 ετών.

Η νυχτερινή ζωή της Τσαουένγκ, Κο Σαμούι

Ένας λόγος παραπάνω που οι επισκέπτες του νησιού προτιμούν την παραλία της Τσαουένγκ είναι η νυχτερινή της ζωή. Πιο συγκεκριμένα μια οδική αρτηρία που ξεκινάει απέναντι από το νησάκι Κο Ματλάνγκ και φθάνει μέχρι την περιοχή της Τσαουένκ Νόι το βράδυ είναι γεμάτη και στις δύο πλευρές του δρόμου με πολλά καταστήματα που λειτουργούν ως αργά το βράδυ.

Πολλά εστιατόρια, bar και disco, νυχτερινές αγορές κλπ. διατηρούν την περιοχή της Τσαουένγκ ως την δημοφιλέστερη του νησιού και με την περισσότερη κίνηση οχημάτων την μέρα και την νύχτα. Ανταγωνιστής της είναι η παραλία της Λαμάι που έρχεται σε δεύτερη μοίρα και που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα νότια.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here