Έλληνες Εξωτερικού

Kalamaki Greek Street food στο Λος Άντζελες

Ο Αντώνης Καραγιαννάκης μένει μόνιμα στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας, Η.Π.Α., και ασχολείται με τον χώρο της εστίασης. Το Kalamaki του Αντώνη Καραγιαννάκη είναι µια από τις πιο δηµοφιλείς καντίνες στο Λος Άντζελες. Βρέθηκε στην Αμερική προκειμένου να εκπληρώσει το δικό του όνειρο όταν διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα είχε ελάχιστες πιθανότητες. Τα food trucks στο Λος Άντζελες αποτελούν αναπόσπαστο µέρος της τοπικής κουλτούρας και είναι συνηθισμένο το να τα βρίσκεις στον δρόμο της πόλης. Βρήκαμε τον Αντώνη και τον ρωτήσαμε μερικά πράγματα.

  • Πως βρέθηκες στο Λος Άντζελες;

Μια εταιρεία γιαουρτιού την όποια ξεκινούσε ένας φίλος τότε δήλωσε ενδιαφέρον για το προϊόν που έφτιαχνα και με απορρόφησε στην Αμερική για να ξεκινήσει το πρώτο κατάστημα στο Beverly Hills. Αργότερα η εταιρεία αυτή έγινε αλυσίδα με πολλά διάσημα ονόματα του Hollywood στο πελατολόγιο της. Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Αμερική ήξερα ότι θα μείνω κιόλας. Τόσο πολύ μου άρεσε η οργάνωση και σαν τόπος κυρίως.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το Kalamaki Greek Street food, την επαγγελματική σου στέγη, το ξεκίνημα σου

Το Kalamaki Greek Street Food μου ήρθε σαν ιδέα όταν είδα ότι έλειπε από το Los Angeles ένα concept παρόμοιο σαν την Ελλάδα. Ξεκίνησα δειλά δειλά με ένα μικρο φορτηγό και πιο μικρο μενού για να δω τι αρέσει στον κόσμο και αργότερα μεταφέρθηκα σε ένα μεγαλύτερο φορτηγό με πιο πολλές επιλογές στο μενού και διαφορετικά χρώματα από ένα παλιού αρχαίου στυλ που συνηθίζουν να έχουν τα περισσότερα Ελληνικά μαγαζιά στην Αμερική.

Το Kalamaki είναι ένα Concept πιο νέο και ανανεωμένο από τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι στιγμής και αυτός ήταν ο σκοπός μας από τη αρχή, πάνω από όλα να αναδείξουμε την κουλτούρα μας και τα πρότυπα μας σαν Έλληνες και την Ελληνική τρέλα εντός εισαγωγικών και φιλοξενία που μας κατέχει. Όλα αυτά μέσα από την επαφή με τον κόσμο που έρχονται να δοκιμάσουν τον γύρο μας.

Χάρτης της Google της περιοχής του Λος Άντζελες όπου βρίσκεται το Kalamaki Greek Street food

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το Λος Άντζελες, κάποια όμορφα μέρη από εκεί για ταξίδια, για τους ανθρώπους του

Los Angeles City in California

Το Λος Άντζελες είναι μια πολύ όμορφη πολιτεία με τον καλύτερο καιρό που έχει μια πολιτεία της Αμερικής, θυμίζει πάρα πολύ Ελλάδα. Συνδυάζει ωραία μέρη με θάλασσα και βουνό και έχει σχετικά σε μικρή απόσταση μέρη για αποδράσεις (Las Vegas, Santa Barbara, San Diego, Mexico, San Fransisco). Σχετικά με τους ανθρώπους του θα βρεις πολύ ευγενικούς και συζητήσιμους μια και οι ρυθμοί είναι πιο χαμηλοί σε σχέση με την Νέα Υόρκη για παράδειγμα.

Σε όλα αυτά βοηθάει πάρα πολύ ο καιρός πιστεύω. Δίνει μια ωραία αίσθηση μια ενέργεια για όλη την μέρα και τα Σαββατοκύριακα που ο περισσότερος κόσμος δεν δουλεύει ένα παραπάνω. Ο καιρός και αυτό το όμορφο μέρος έχει και τα αρνητικά του όμως όπως είναι οι άστεγοι (35.000) και η τεράστια κίνηση κυρίως σε ώρες αιχμής το οποίο χαλάει όλη την όμορφη αυτή εικόνα που έχουμε. Είναι όμως συνήθεια όλα.

Meet Antonios Karagiannakis of Kalamaki Greek La

Συνέντευξη του Αντώνη Καραγιαννάκη στο Voyage LA του Λος Άντζελες

Αντώνης Καραγιαννάκης, Kalamaki Greek Street food στο Λος Άντζελες

I was making frozen yogurt in Greece till a friend that we used to worked together tried my product. He liked it so I was Invited By a Beverly Hills-based company to create a new product with Fresh and Frozen yogurt and set up the first store for this company. Then three more stores as they expand. It was something new to me since I have never been in US before so all was different (measures,habits, etc.) But I did make it and create a successful product that attracts Hollywood celebrities and famous persons till now Thats where my story begins. I wanted to start my own business back in Greece before I moved, but once the economic crisis hit Greece, I saw that there were too many obstacles to be overcome. Making the journey from Crete, Greece to USA … περισσότερα

  • Βρίσκεις εύκολα ελληνικά προϊόντα για την δουλειά σου ;

Αντώνης Καραγιαννάκης, Kalamaki Greek Street food στο Λος ΆντζελεςΠάντα. Η ελληνική κουζίνα υπάρχει παντού ευτυχώς, με αυτό πάνε μαζί και οι Έλληνες έμποροι και διανομείς που φέρνουν προϊόντα από Ελλάδα ώστε να νιώσουμε σαν να είμαστε πίσω στο τόπο μας.

Kalamaki στο L.A.: Ουρές για το κρητικό «βρώμικο» στο Λος Αντζελες, από το Έθνος

Από το Μέλροουζ, στην παραλία της Σάντα Μόνικα και στις εγκαταστάσεις της Tesla. Ο Αντώνης Καραγιαννάκης εξηγεί στο «Εθνος» πώς τα κατάφερε …

Αντώνης Καραγιαννάκης, Kalamaki Greek Street food στο Λος Άντζελες

Σουβλάκα µε γύρο όπως τα φτιάχνουν στην Κρήτη -µε γιαούρτι, και όχι µε τζατζίκι- παγωµένους καφέδες όπως τους πίνουµε στην Ελλάδα, αλλά και smoothies σε διάφορες γεύσεις έχουν κερδίσει τις καρδιές των κατοίκων του Λος Αντζελες, χάρη σε µια καντίνα που άνοιξε πριν από λίγους µήνες ένας Κρητικός που άφησε πίσω του την Ελλάδα της κρίσης. Το Kalamaki του Αντώνη Καραγιαννάκη είναι µια από τις πιο δηµοφιλείς καντίνες, σε µια πόλη που τα αποκαλούµενα food trucks αποτελούν αναπόσπαστο µέρος της τοπικής κουλτούρας. Και όχι µόνο αυτό, αλλά εµφανίστηκε και σε τηλεοπτική εκποµπή για να εξηγήσει στους Καλιφορνέζους τι ακριβώς είναι το «βρώµικο». Ο 38χρονος Αντώνης Καραγιαννάκης ζει εδώ και λίγα χρόνια στο Λος Αντζελες, αλλά ακόµα και σήµερα αποκαλεί τους υπαλλήλους της καντίνας του «κοπέλια», αφού δεν µπορεί να ξεχάσει τα πρώτα 35 χρόνια της ζωής του στην Κρήτη. Οπως χιλιάδες Ελληνες, έτσι και αυτός είναι ένα παιδί της κρίσης που αποφάσισε να αρπάξει την ευκαιρία η οποία του δόθηκε στο εξωτερικό, όταν διαπίστωσε ότι στην Ελλάδα είχε ελάχιστες πιθανότητες να πραγµατοποιήσει τα όνειρά του…. περισσότερα

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Αντώνης Καραγιαννάκης, Kalamaki Greek Street food στο Λος Άντζελες

Αυτό που θα μπορούσα να πω ότι μου λείπει περισσότερο εκτός από οικογένεια, φίλους και μέρη όπως παραλίες, θα έλεγα ότι είναι ο χρόνος για ένας ξέγνοιαστο καφέ ή ένα γεύμα τελευταία στιγμής προγραμματισμένο ή ακόμα καλύτερα και απρόοπτα, δείπνο με φίλους, συγγενείς κτλ. Φίλοι εδώ υπάρχουν και νιώθουμε όπως στην Ελλάδα ευτυχώς.

Αλλά δυστυχώς ο χρόνος και η τρομερή κίνηση και οι αποστάσεις δεν μας αφήνουν να χαρούμε αυτά τα ωραία απρόοπτα. Αν θέλουμε να καλέσουμε ένα φίλο για να τα πούμε και να βρεθούμε π.χ. το Σάββατο, πρέπει να το κανονίσουμε από την αρχή της εβδομάδας, δηλαδή από την Δευτέρα.

Ακολουθούν μερικά βίντεο από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας στο κάτω μέρος της σελίδας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here