Έλληνες και Ξένοι Ταξιδιώτες

Greekwanderlust, Άρθρα, Συμβουλές, Ταξίδια

Η Κωνσταντίνα τρελαίνεται για ταξίδια! Τρέλα, πάθος, εξερεύνηση, περιπέτειες, εμπειρίες … είναι το εφαλτήριο για όλο και πιο μακρινούς προορισμούς. Η ίδια διαθέτει ένα travel blog με φωτογραφίες και βίντεο που ξετυλίγουν σε ένα κουβάρι αναμνήσεων.

  • Πες µας λίγα λόγια για το greekwanderlust.com, την θεµατολογία του κλπ.

Greek Wander Lust, Άρθρα, Συμβουλές, Ταξίδια

Greek Wander Lust, Άρθρα, Συμβουλές, Ταξίδια

Το greekwanderlust.com είναι η προσωπική μου συλλογή ταξιδιωτικών εμπειριών. Πρόκειται για ένα μέσο που με βοηθάει να εκφράζω τις σκέψεις μου και ν’ αλληλεπιδρώ με άλλους travellers. Η θεματολογία μου περιλαμβάνει προτάσεις προορισμών, προσωπικές εμπειρίες, ταξιδιωτικά tips, γεύσεις και εμπειρίες άλλων ταξιδιωτών.

Μάλιστα, επειδή θέλω να βοηθήσω και τον κόσμο που ενδιαφέρεται να επισκεφθεί τη χώρα μας ή να μάθει για όσα θέλω να μοιραστώ μεταφράζω τα κείμενά μου και σε άλλη γλώσσα, δίνοντας την δυνατότητα ανάγνωσης του site μου σε οποιονδήποτε γνωρίζει την αγγλική γλώσσα.

  • Πες µας λίγο για τα ταξίδια που έχεις κάνει, κάποια µέρη που σου άρεσαν ιδιαίτερα, κάποιες κουλτούρες

Camel Egypt Αίγυπτος

Ταξιδεύω από πολύ μικρή καθώς οι γονείς μου είναι ορειβάτες και trekkers και έφευγαν συχνά για διάφορα μέρη. Σε μερικά από αυτά με είχαν πάρει μαζί και έτσι έγινε τρόπος ζωής για μένα. Έχω σκοπό να ταξιδέψω σε όσο περισσότερες χώρες μπορώ και να γνωρίσω νέους πολιτισμούς και κουλτούρες !

Abu Simbel Αίγυπτος Egypt

Τη μεγαλύτερη εντύπωση μέχρι στιγμής, σε ότι αφορά μια τελείως διαφορετική κουλτούρα, μου έχει κάνει η Αίγυπτος!

Είναι ένας πολιτισμός του οποίου λατρεύω να βλέπω ευρήματα σε διάφορα μουσεία και όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να την επισκεφτώ δεν το μετάνιωσα. Οι πυραμίδες, η ιστορία, η έρημος ήταν για μένα πράγματα που μ’ ενθουσίασαν σαν μικρό παιδί.

Οι χώρες που έχω επισκεφτεί είναι 19 και ανήκουν κυρίως στην Ευρώπη. Έχει τύχει όμως να επισκεφθώ εξίσου την Ασία και την Αφρική. Φέτος το Πάσχα μάλιστα θα επισκεπτόμουν και το Νεπάλ αλλά το ταξίδι ακυρώθηκε λόγω του Covid-19.

  • Πόσες χώρες έχετε επισκεφτεί συνολικά, ποιες χώρες σε άγγιξαν περισσότερο ;

Χώρες που σίγουρα αποτελούν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, είναι η Ρωσία, η Τουρκία (έχω επισκεφτεί τα παράλια και την Κωνσταντινούπολη) η Ιταλία και η Αίγυπτος. Είναι αγαπημένες χώρες και θα ήθελα να τις ανακαλύψω εκτενέστερα επισκεπτόμενη όσο πιο πολλές περιοχές τους μπορώ.

  • Κάποιες αγαπημένες δραστηριότητες που θα πρότεινες σε ανθρώπους που λατρεύουν τα ταξίδια

Trekking HellasΓενικά στα ταξίδια μου αρέσει να δοκιμάζω καινούρια πράγματα τα οποία δεν είναι απαραίτητα όλα τουριστικά αλλά αποτελούν δραστηριότητες που λατρεύω να κάνω όπου και αν πάω. Τέσσερα πράγματα είναι αυτά που προτείνω για όσους επισκεφθούν μια χώρα: πρώτα απ’ όλα να δοκιμάσουν οπωσδήποτε τις γεύσεις της, μιας και το φαγητό αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσεις εκ των έσω μια κουλτούρα. Δεύτερον, να κάνουν ένα mini roadtrip εκτός της πόλης που έχουν επιλέξει, για να γνωρίσουν καλύτερα τη χώρα και να δουν και άλλα όμορφα τοπία εκτός από ένα αστικό περιβάλλον.

Τρίτο να επισκεφθούν μουσεία, ναούς και οτιδήποτε σε βοηθάει να ανακαλύψεις αυτούς τους λαούς και τον πολιτισμό τους. Τέταρτον, συμβουλεύω τους φίλους να τολμήσουν. Να τολμήσουν να κάνουν καταδύσεις, trekking, μια βόλτα μ’ ελικόπτερο, να δουν μια ανατολή ξημερώματα από την κορυφή ενός λόφου, να χαθούν στα στενά, να εξερευνήσουν , να κολυμπήσουν με δελφίνια, να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα.

Τα ταξίδια είναι γνώσεις, είναι εξερεύνηση, είναι έρωτας. Είναι απλά η ζωή μου και δεν θα μπορούσα να με σκεφτώ να ζω διαφορετικά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here