Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη με τον Αντώνη Κουρουτσαβούρη, Μανίλα Φιλιππίνες

Ο Αντώνης Κουρουτσαβούρης μένει μόνιμα και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Μανίλα στις Φιλιππίνες, μία χώρα με χιλιάδες νησιά και απίστευτα όμορφες αμμουδερές παραλίες. Η Μανίλα είναι η πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, βρίσκεται στο νησί Λουζόν, στα βόρεια του νησιωτικού συμπλέγματος και ο πληθυσμός της ξεπερνάει τα δέκα εκατομμύρια.

Μανίλα Φιλιππίνες
Μανίλα, Φιλιππίνες
  • Πως βρέθηκες στις Φιλιππίνες ;

Στις Φιλιππίνες με έφερε το ξέσπασμα της μεγάλης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και η αδυναμία μου σαν συνταξιούχος να ζήσω αξιοπρεπώς στην πατρίδα μου. Με την πενιχρή σύνταξη που παίρνω και μάλιστα ύστερα από 4 ½ χρόνια οι επιλογές μου ήταν σχεδόν μηδενικές.

  • Πες μας για το El Greco Filipino και για το ξεκίνημα του.

Μανίλα Φιλιππίνες, El Greco Filipino

Η ElGreco δημιουργήθηκε από μένα, την Φιλιππινέζα σύντροφο μου και έναν επιστήθιο φίλο. Η εταιρεία ξεκίνησε σαν εισαγωγική-εμπορική με εξειδίκευση στην προώθηση Ελληνικών προϊόντων διατροφής. Στην συνέχεια παράλληλα με την δραστηριότητα αυτή και λόγω της δικής μου ιδιότητας ως σεφ διπλωματούχου από την TESDA, η εταιρεία σήμερα εξειδικεύετε στην εκπαίδευση Φιλιππινέζων μαγείρων περί της Ελληνικής και Μεσογειακής κουζίνας.

Παράλληλα διδάσκουμε και όλους τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθεί κανείς όταν έρχεται σε επαφή με τρόφιμα και μαγειρική. Συνεργαζόμαστε με μερικές από τις πλέον μεγαλύτερες Ελληνικές Ναυτιλιακές εταιρίες για τον σκοπό αυτό.

  • Ως νέος επιχειρηματίας στην περιοχή τι δυσκολίες αντιμετώπισες ;

Οι αρχικές δυσκολίες ήταν πολύ μεγάλες. Διαφορετική νοοτροπία και τρόπος σκέψης ενός λαού ξένου προς εμένα, διαφορετικές διατροφικές συνήθειες και φυσικά το μεγαλύτερο όλων πρόβλημα η φοβερή και πολλές φορές ανασταλτική γραφειοκρατία.

  • Σε ποια άλλα μέρη στις Φιλιππίνες έχεις ταξιδέψει, κάποιες παραλίες που σε άφησαν άναυδο ;

Boracay Φιλιππίνες
Boracay, Φιλιππίνες

Λόγω φόρτου εργασίας τα μέρη που έχω ταξιδέψει στις Φιλιππίνες είναι πολύ λίγα. Τουλάχιστον σε όσα έχω πάει κανένα δεν με άφησε «άναυδο». Ίσως βέβαια σε αυτό να φταίει και το γεγονός ότι έχω ταξιδέψει πολύ στην ζωή μου και για να βρω τοποθεσία που να μου κάνει πράγματι ‘ουάου’ είναι πολύ δύσκολο.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Από την Ελλάδα το μόνο που μου λείπει είναι: Τα 2 μου παλληκάρια και κάποιοι φίλοι, τίποτα άλλο.

Δείτε επίσης:
– Χάρτης με Έλληνες μόνιμους κάτοικους της Ασίας
– Έλληνικές κοινότητες στο facebook από χώρες της Ασίας

El Greco Filipino

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here