Έλληνες Εξωτερικού

Σεφ Αντώνης Καλικάτζαρος, Σουηδία, Kitchen Events Sweden

Kitchen Events Sweden Σουηδία,
Σεφ Αντώνης Καλικάτζαρος

Ο Αντώνης Καλικάτζαρος με καταγωγή από την Κάλυμνο μένει μόνιμα στην Σουηδία και εργάζεται ως σεφ στην δικιά του εταιρεία εστίασης που ονομάζεται Kitchen Events Sweden. Μετά από πολλά χρόνια διαμονής σε αυτή την σκανδιναβική χώρα έχει αποκτήσει πλέον μία τεράστια εμπειρία στην Διεθνή και Ελληνική κουζίνα. Η εταιρεία του παρέχει ιδιαίτερες γαστρονομικές δημιουργίες, άριστη ποιότητα όλων των προϊόντων, άφθονη ποσότητα των διαφόρων εδεσμάτων, ποικιλία μεζέδων, σύνθετο και εκλεπτυσμένο μενού, εξυπηρέτηση και δημιουργία μπουφέ. Στην ιστοσελίδα του στο internet μπορεί κανείς να πάρει περισσότερες πληροφορίες, όπως και στην σελίδα του στο facebook.

  • Πες μας λίγα πράγματα για την επαγγελματική σου σταδιοδρομία ως σεφ κλπ.

Μεγάλωσα στο Βαθύ ένα μικρό χωριό στο νησί της Καλύμνου στα Ελληνικά Δωδεκάνησα, ανάμεσα στους σφουγγαράδες και ψαράδες. Ο πατέρας μου που εργαζόταν και στα δύο αυτά επαγγέλματα ως ψαράς άρχισε να ψήνει ψάρια και πολύ σύντομα έγινε γνωστός για τις ψητές τσιπούρες του με σάλτσα λαδολέμονο. Η μητέρα μου ήταν γνωστή για τους ντολμάδες της που ήταν τυλιγμένες σε κληματόφυλλα και για τα παραδοσιακά της ελληνικά φαγητά.

Στις αρχές του 1980 οι γονείς μου βρήκαν ένα κατάλληλο μέρος και το μετέτρεψαν σε ένα μικρό εστιατόριο την “Ψησταριά και ταβέρνα της Πόπης” που διατηρείται μέχρι και σήμερα.
Αφού τελείωσα το σχολείο, σπούδασα μαγειρική και έγινα σεφ, και έτσι ανακάλυψε το πάθος μου για την Ελληνική και Διεθνή κουζίνα.

  • Πως βρέθηκες στην Σουηδία

Σεφ Αντώνης Καλικάτζαρος, Σουηδία, Kitchen Events Sweden

Στις αρχές του 2000 ήρθα στην Σουηδία και άρχισα να εργάζομαι για μία μεγάλη αλυσίδα εστιατορίων μεσημεριανού φαγητού. Αργότερα επεξέτεινα τις μαγειρικές μου δραστηριότητες σε μεγάλα εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων 5 αστέρων.

Stockholm Capital of Sweden

Το 2014 ίδρυσα την δική μου εταιρεία παροχής μαγειρικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και προχώρησα γρήγορα στην επιχείρηση μου “Kitchen Events Sweden” όπου ο κόσμος μπορούσα να παρακολουθήσει από κοντά την κατασκευή γευστικών φαγητών. Όταν κάποιος έχει γιορτή, διαλέγει το μενού και εγώ πάω στα σπίτια τους και μαγειρεύω, για τους καλεσμένους ή παραδίδω μαθήματα μαθήματα μαγειρικής στα οποία μπορούνε να συμμετέχουν και οι καλεσμένοι.

Μετά από χρόνια επιμονής και φιλότιμης εργασίας ως σεφ απέκτησα εμπειρία σε πολλά είδη κουζίνας και έτσι κατόρθωσα να αποκτήσω το δικό του ύφος στο οποίο οι Μεσογειακές και Σκανδιναβικές γεύσεις συνδυάζονται και παντρεύονται μεταξύ τους έτσι ώστε να αναδειχθούν οι διάφορες ουσίες και γεύσεις με τον καλύτερο τρόπο.

Σεφ Αντώνης Καλικάτζαρος, Σουηδία, Kitchen Events Sweden

Σεφ Αντώνης Καλικάτζαρος, Σουηδία, Kitchen Events Sweden

Ο σεφ Αντώνης διαθέτει την δικιά του ιστοσελίδα στο internet όπου μπορεί κανείς να δει (Σουηδική γλώσσα) το μενού και τους μπουφέδες. Την ιστοσελίδα μπορείτε να την βρείτε στην εξής διεύθυνση: Kitchen Events Sweden, Hyrkockar & Catering

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από την όμορφη Κάλυμνο και την Σουηδία από το YouTube.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here