Έλληνες Εξωτερικού

Ντουμπάι Dubai

Η Ελληνίδα κομμώτρια του Ντουμπάι, Κατερίνα Κοτσώνη

Η Κατερίνα Κοτσώνη μετανάστευσε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικικών Εμιράτων τα χρόνια της ελληνικής κρίσης, χάρη σε μια πρόταση που της έγινε προκειμένου να αναλάβει μία καινούργια επιχείρηση και βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία. Τα πράγματα φυσικά εξελίχτηκαν ομαλά για την Κατερίνα, την οποία βρήκαμε και της θέσαμε μερικές ερωτήσεις για την ζωή της εκεί όπως επίσης για το Ντουμπάι, το μεγαλύτερο εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας.

  • Πως βρέθηκες στο Ντουμπάι. Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την επαγγελματική σου δραστηριότητα στο Ντουμπάι ως κομμώτρια, πως έχουν τα πράγματα εκεί όσο αφορά θέματα εργασίας

Ονομάζομαι Κατερίνα Κοτσωνη βρίσκομαι στο Ντουμπάι τα τελευταία τρία χρόνια και εργάζομαι ως μάνατζερ κομμωτηρίου ενώ παράλληλα κάνω το styling επωνύμων κύριων του καλλιτεχνικού κυρίως χώρου. Βρέθηκα εδώ μετά από πρόταση που μου έγινε ώστε να αναλάβω μια καινούργια τότε επιχείρηση.

Το είδα σαν πρόκληση και έτσι αποφάσισα να το τολμήσω ως μια ευκαιρία για καλύτερο μέλλον δικό μου και των παιδιών μου μιας και στην Ελλάδα εκείνη την εποχή είχε αρχίσει να γίνετε δύσκολη η αγορά. Η ανταμοιβές είναι αρκετά μεγάλες εδώ  όπως επίσης και τα έξοδα. Για να μπορέσεις να ζήσει καλά μια οικογένεια τετραμελής πρέπει να εργάζονται και οι δυο με μισθούς που πρέπει να ξεπερνούν τα 3000€. Το μεγαλύτερο έξοδο εδώ είναι το ενοίκιο και το σχολείο.

Ελληνίδα κομμώτρια μιλάει για τα υπέρ και τα κατά της ζωής στον τεχνητό παράδεισο του Ντουμπάι

Αφιέρωμα στην ιστοσελίδα Πρώτο Θέμα, του Φρίξου Δρακοντίδη

Κατερίνα Κοτσώνη, η Ελληνίδα κομμώτρια του Ντουμπάι

Proto Thema (Πρώτο Θέμα)

Η Κατερίνα Κοτσώνη μετανάστευσε τα χρόνια της ελληνικής κρίσης στο Αραβικό Εμιράτο για να εργαστεί ως υπάλληλος σε κομμωτήριο. Σήμερα περιγράφει στο protothema.gr την καθημερινότητά της στο συνυφασμένο με τα φαραωνικά αρχιτεκτονικά έργα και τεχνητά νησιά Ντουμπάι. Για να φτάσει όμως έως εκεί, έπρεπε πρώτα να βάλει λουκέτο στη δική της επιχείρηση, μη μπορώντας να αντέξει την πτώση των τζίρων από τη μείωση της πελατείας σε συνδυασμό με τα λειτουργικά έξοδα αλλά και τους δυσβάσταχτους φόρους που επέβαλαν στη χώρα μας τα μνημόνια και οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Ντουμπάι DubaiΣυγκεκριμένα, η Κατερίνα Κοτσώνη έφυγε από την Αθήνα το 2017, ούσα απογοητευμένη από την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και τις μηδαμινές προοπτικές, βλέποντας την εγκατάστασή της στο Ντουμπάι ως μια πρώτη τάξεως ευκαιρία για μια ουσιαστική επανεκκίνηση στα επαγγελματικά της. Συνάμα, όπως λέει η ίδια, τα εξαντλητικά ωράρια καθότι ήταν υποχρεωμένη να κάνει δυο και τρεις δουλειές ταυτόχρονα την απομάκρυναν από τα παιδιά της. «Μπορεί να ζούσαμε στο καλύτερο φιλέτο του πλανήτη, όμως δεν υπήρχε ποιότητα ζωής» θα πει χαρακτηριστικά  … περισσότερα

Ντουμπάι

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το Ντουμπάι, για τους ανθρώπους, ασφάλεια, κάποια όμορφα μέρη για ταξίδια

Το Ντουμπάι είναι μια υπερσύγχρονη πόλη που μπορεί να καλύψει όλα γούστα, είναι πεντακάθαρη οργανωμένη και απόλυτα ασφαλής. Παρόλο που είναι μουσουλμανική πόλη δεν αντιμετωπίζουμε καμία δυσκολία ως πολίτες της και αυτό οφείλετε στον τουρισμό!! Μοιάζει να είναι περισσότερο δυτική.

Ο καιρός από τον Οκτώβριο μέχρι και τέλος Απριλίου είναι ιδανικός είναι σαν μια μόνιμη άνοιξη όμως μετά τον Μάιο ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία και φτάνει να είναι 42 βαθμούς όλο το καλοκαίρι με μερικές ημέρες να φτάνει και τους 45. Αξίζει τον κόπο κάποιος να την επισκεφτεί γιατί συνδυάζει την σαγήνη των ανατολικών χωρών σε συνδυασμό με την τεχνολογία.

Χάρτη της Google Maps από το Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

  • Τι σου λείπει από Ελλάδα

Δεν μπορώ να κρύψω ότι μου λείπει η χώρα μου η Ελλάδα και κάποια στιγμή θα ήθελα να γυρίσω πίσω. Μου λείπει ο χειμώνας μου λείπουν τα νησιά μας και ο καθαρός καταγάλανος ουρανός μας.

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας, της Κατερίνας Κοτσώνη, όπως επίσης από την πόλη του Ντουμπάι (η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων) από το YouTube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here