Έλληνες Εξωτερικού

Nuremberg City in Germany Νυρεμβέργη Γερμανία

Διαμαντής Γκίκας, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ελληνική εφημερίδα Νυρεμβέργη

Η Ενημέρωση έχει ως σκοπό να ενημερώνει για θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της παροικίας μας και αναφέρονται σε θρησκευτικές, πολιτιστικές, εθνικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές, πολιτικές, κοινωνικές και άλλες δραστηριότητες. Στην Ενημέρωση θα διαβάσετε πληροφορίες από την Εκκλησία, το Προξενείο, την Κοινότητα, τα Ελληνικά Σχολέια (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο και Λύκειο) και τους πολιτιστικούς, εθνικοτοπικούς και άλλους Συλλόγους του Ελληνισμού της Νυρεμβέργης της Γερμανίας.

Διαμαντής ΓκίκαςΟ Διαμαντής Γκίκας γεννήθηκε στη Νυρεμβέργη το 1966, κατάγεται από το Καστράκι Καλαμπάκας Τρικάλων και σπούδασε πληροφορική στο γερμανικό Πανεπιστήμιο του Erlangen. Ασχολήθηκε και ασχολείται ενεργά με τα κοινά της ελληνικής παροικίας.

Διετέλεσε πρόεδρος στην Ελληνική καλλιτεχνική Λέσχη Νυρεμβέργης, πρόεδρος στο Συμβούλιο Γονέων και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Νυρεμβέργης, γραμματέας στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αποστόλου Παύλου Νυρεμβέργης, αρχισυντάκτης του περιοδικού «ΜΑΥΡΟ-ΑΣΠΡΟ», υπεύθυνος της ραδιοφωνικής επιτροπής στο Ράδιο Ζ και ιδρυτής της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «ΒΑΣ. ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ» καθώς και της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών

Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας ΘεσσαλώνΣήμερα διατελεί πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «Βασ. Τσιτσάνης» καθώς και Υπ. Δημοσίων σχέσεων στην ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης. Είναι εκδότης της τοπικής εφημερίδας και ομώνυμου διαδικτυακού κέντρου «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» που εκδίδεται στη Νυρεμβέργη και Πρόεδρος του Ελληνικού φιλανθρωπικού Συλλόγου Νυρεμβέργης «bridges & diamonds».

  • Πες μας λίγα λόγια για την ελληνική εφημερίδα της Νυρεμβέργης, το ξεκίνημα, ανταπόκριση, τα θέματα κλπ.

Nuremberg City in Germany Νυρεμβέργη Γερμανία

Η ελληνική εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ιδρύθηκε το 2004 μέσα από την ενασχόλησή μουμε την  ομογένεια και την άσβεστη αγάπημου για την πατρίδα, με σκοπό να ενημερώνει για θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό της παροικίας μας και αναφέρονται σε θρησκευτικές, πολιτιστικές, εθνικές, καλλιτεχνικές, αθλητικές, επιστημονικές, εκπαιδευτικές, πολιτικές, κοινωνικές και άλλες δραστηριότητες.

Ξεκίνησε αρχικά ως έντυπη εφημερίδα και τοπρώτο τεύχος κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2004. Μέχρι το Νοέμβριο του 2012 κυκλοφόρησαν συνολικά 22 τεύχη και μετά στα πλαίσια της ψηφιοποίησης έγινεαποκλειστικά ηλεκτρονική.

Νυρεμβέργη, Γερμανία

  • Πες μας για το ελληνικό στοιχείο στην Νυρεμβέργη, πόσο ανεπτυγμένο είναι κλπ.

Nuremberg City in Germany Νυρεμβέργη

Στη Νυρεμβέργη ζουν πάνω από 15.000 Έλληνες και είναι μια μικρή Ελλάδα. Υπάρχει ελληνική ορθόδοξη Εκκλησία, ελληνική Κοινότητα, ελληνικά σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσιο και Λύκειο) και πολλοί πολιτιστικοί, εθνικοτοπικοί,αθλητικοί, καλλιτεχνικοί και άλλοι Σύλλογοι.

Nuremberg City in Germany Νυρεμβέργη Γερμανία

Υπάρχουν πάρα πολλοί Έλληνες ιατροί, οι οποίοι είτε εργάζονται στα νοσοκομεία, είτε έχουν δικά τους Ιατρεία.

Στη Νυρεμβέργη θα βρείτε επίσης ελληνικά βιβλιοπωλεία, ελληνικά δικηγορικάγραφεία, ελληνικά λογιστικά γραφεία, ελληνικά κομμωτήρια, ελληνικά παντοπωλεία,ελληνικά φαρμακεία, ελληνικά φροντιστήρια και πάρα πολλά ελληνικά εστιατόριακαι καφετέριες.

  • Πες μας για την Νυρεμβέργη ως πόλη, κουλτούρα, άνθρωποι και τις ομορφιές της

Η Μεσαιωνική Παλιά Πόλη της Νυρεμβεργης

Η πόλη της Νυρεμβέργης είναι πολύ όμορφη όλες τις εποχές. Τα Χριστούγεννα είναι φημισμένη για την πανέμορφη χριστουγεννιάτικη αγορά που την επισκέπτονται από όλες τις χώρες του κόσμου. Είναι μία από τις παλαιότερες και σίγουρα η πιο γνωστή αγορά Χριστουγέννων σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθ’ όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων, το κέντρο της Νυρεμβέργης παρουσιάζεται υπό τη λάμψη χιλιάδων φωτών και αποπνέει το σαγηνευτικό άρωμα του ζυμωμένου κρασιού, του μελόψωμου και των τηγανισμένων λουκάνικων.

Nuremberg City in Germany

Το σήμα κατατεθέν της Νυρεμβέργης είναι το κάστρο της που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο της πόλης. Αξίζει μια επίσκεψη για να δεις από ψηλά την ομορφιά της. Έχει επίσης πολλούς ιστορικούς πύργους και σύγχρονο αστεροσκοπείο που σε «ταξιδεύει». Πολύ ενδιαφέρουσα είναι η αγορά της και αξίζει κανείς να απολαύσει μια βόλτα κατά μήκος του ποταμού.
Η Νυρεμβέργη είναι μια πόλη πολυπολιτισμική με δημότες από πολλές κουλτούρες, οι οποίοι είναι ενσωματωμένοι στην τοπική κοινωνία και συμβιώνουν αρμονικά. Θα βρείτε επίσης τον δρόμο τον ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολλά μουσεία που αναδεικνύουν την ιστορία του Β παγκοσμίου πολέμου.

Imperial Castle of Nuremberg, Kaiserburg Nürnberg, χάρτης όπου βρίσκεται το κάστρο της Νυρεμβέργης

  • Βρίσκει κανείς εύκολα ελληνικά προϊόντα στην Νυρεμβέργη, όπως επίσης ελληνικές εκδηλώσεις που γίνονται κλπ.

Nuremberg City in Germany Νυρεμβέργη Γερμανία

Στη Νυρεμβέργη θα βρείτε όλα τα ελληνικά προϊόντα. Υπάρχουν μεγάλα εμπορικά μαγαζιά που κάνουν εισαγωγή ελληνικών προϊόντων. Στα ελληνικά και ακόμα και σε γερμανικά παντοπωλεία πωλούνται ελληνικά τυριά, κρασιά, λάδια και άλλα ελληνικά τρόφιμα.

Στη Νυρεμβέργη λειτουργούν πολλοί Ελληνικοί Σύλλογοι, οι οποίοι είναι δραστήριοι και σε όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις, όπως η κοπή της Βασιλόπιτας, αποκριάτικα πάρτι, εορτή της μητέρας, 25η Μαρτίου και 28η Οκτωβρίου, πασχαλινές εορτές, καλοκαιρινά φεστιβάλ, εορτή κρασιού, εορτή κάστανου, εορτή φασολάδας, χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και πολλές άλλες, όπου συμμετέχει ολόκληρος ο Ελληνισμός. Στη Νυρεμβέργη κρατούνται ζωντανά τα ήθη, έθιμα και οι παραδόσεις της πατρίδας μας και μεταφέρονται από γενιά σε γενιά.

Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών

Από το www.larissanet.gr, 1 Νοεμβρίου 2019

Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών: Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εξωτερικών

larissanet.gr - H Νέα Εφημερίδα της Λάρισας

Τον Υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Αντώνη Διαματάρη επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών κ. Διαμαντής Γκίκας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υφυπουργού την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019. Σε πολύ ζεστό και εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν τους απόδημους.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών ενημέρωσε τον κ. Διαματάρη για τις δραστηριότητες και το έργο της παγκόσμιας συνομοσπονδίας Θεσσαλών και δήλωσε ικανοποιημένος από τη στήριξη που είχε μέχρι σήμερα η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών από τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Στη συνέχεια του κατέθεσε το ισχυρό αίτημα των Ελλήνων του εξωτερικού να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές χωρίς να υπάρχει κανένας περιορισμός.

Είναι θεμελιώδης δικαίωμα όλων των Ελλήνων όπου και αν ζουν να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές ανεξαρτήτως στη χώρα που κατοικούν … περισσότερα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here