Έλληνες ΕξωτερικούΕλληνικό εστιατόριο Santorini Greek Deli, Ναϊρόμπι Κένυα

Άλλο ένα Ελληνικό εστιατόριο που ανακαλύψαμε αυτή την φορά στην Κένυα, στο Ναϊρόμπι με το όνομα Santorini Greek Deli. Ιδιοκτήτες είναι ο Γιώργος Γκίνης και η Αλεξάνδρα Βαροπίδι. Τα ράφια είναι γεμάτα από παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές από μπακλαβάδες με μέλι μέχρι αρτοσκευάσματα.

  • Πως βρέθηκατε στην Κένυα ;

Είμαστε Έλληνες της Αφρικής. Ο Γιώργος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νότιο Σουδάν και η Αλεξάνδρα στην Κένυα από Έλληνες γονείς με ιστορία στην Αφρική πάνω από 120 χρόνια.

  • Πείτε μας λίγα λόγια για το ελληνικό εστιατόριο Santorini Greek Deli, την κουζίνα του, το μενού, το πελατολόγιο

Santorini Greek Deli Κένυα

Πουλάμε κυρίως γύρο, μπακλαβά, τυροπιτάκια, ελληνικά μπισκότα και ελληνικό καφέ. Εξυπηρετούμε επίσης μικρές και μεγάλες εκδηλώσεις. Το Santorini Greek Deli έχει κλείσει σχεδόν ένα χρόνο στην τοποθεσία που βρίσκεται σήμερα. Η Θεία της Αλεξάνδρας συνδράμει με τις παραδοσιακές συνταγές της, τις οποίες εκτιμούν οι πελάτες οι οποίοι επιστρέφουν και κρατάνε την φήμη μας ψηλά. Ο Γιώργος είναι ιδιόκτητης αλυσίδας από επιπλέον πέντε Ελληνικά εστιατόρια και καφέ στο Νότιο Σουδάν και αυτό βοηθά σε τεχνογνωσία.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το Ναϊρόμπι, την Κένυα, την κουλτούρα κλπ.

Το Ναϊρόμπι είναι μια μεγαλούπολη και πρωτεύουσα, με πάνω από 8 εκατομμύρια πληθυσμό η οποία σφύζει από ζωή. Στην ουσία είναι η πρωτεύουσα της Ανατολικής Αφρικής και σταυροδρόμι πολιτισμών με πολύ φυσική ομορφιά. Έχουμε μια μεγάλη κοινότητα από ξένους εδώ που γνωρίζει πολλά για την ελληνική κουζίνα. Επίσης είναι ένα μέρος όπου άνθρωποι από όλο τον κόσμο έρχονται για να ζήσουν και να εργαστούν εδώ για μερικά χρόνια. Όσο για τον λαό της Κένυας θα έλεγα ότι είναι έξυπνος, σκληρά εργαζόμενος και φιλικός.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Κυρίως φίλοι και οικογένεια. Όλα τα άλλα τα βρίσκουμε εδώ αν και ακριβούτσικα.

Το Santorini Greek Deli θα το βρείτε στο facebook εδώ facebook.com/santorinigreekdeli/

Santorini Greek Deli Ναϊρόμπι Κένυα

Throughout history, many if not most cultures have had foods that can be classified as flatbread. Regions in India have roti, parantha, the famous fluffy naan. In Kenya we have chapatis (chapos). And us Greeks, we have pillowy soft and moist Pita breads. Which now we offer to you at our Deli! Just thought you should know.

Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα του Santorini Greek Deli στο facebook.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here