Έλληνες Εξωτερικού

Greek Gyros Eatery & Εστιατόριο Islands Greek, Γιώργος Τάφας

Islands Greek Restaurant

Ο Γιώργος Τάφας μαζί με την σύζυγο του Κωνσταντίνα Διπλάρα με καταγωγή από τα Μέγαρα Αττικής, μετακόμισαν στην Αγγλία για ένα καλύτερο αύριο, την εποχή της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Ως απλοί εργαζόμενοι στην αρχή στην Αγγλία, μέχρι που αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα με μία μικρή καντίνα και ελληνική κουζίνα για να καταλήξουν σήμερα σε ένα μεγάλο εστιατόριο.

Το Greek Gyros Eatery στην πόλη Bedford της Αγγλίας, χάρτης από την Google

  • Πως βρέθηκες στο Bedford της Αγγλίας και πες μας μερικά πράγματα για το Greek Gyros Eatery και το Islands Greek Restaurant, το ξεκίνημα σου κλπ.

Το Greek Gyros Eatery είναι η καντίνα μου, το χρυσό αυγό όπως λέμε στα Μέγαρα στον τόπο που μεγάλωσα και γνώρισα τον άνθρωπό τις ζωή μου την Νάντια, την σύζυγο μου και μητέρα της κόρης μας Αλεξάνδρας που είναι 4 ετών.

Τα πράγματα με το μαγαζί που είχα στην Ελλάδα δεν πήγαιναν καλά και έτσι αποφάσισα με την σύζυγο μου να έρθω στο Λονδίνο στους συγγενείς μου.

Στην αρχή δούλευα οικοδομές για έναν μήνα και μετά με κάλεσε κάποιος να δουλέψω στην καντίνα του. Μετά από δύο μήνες που εργαζόμουν στην καντίνα, πήρα την απόφαση να την αγοράσω από τον ιδιοκτήτη που την είχε από το 2017.

Greek Gyros Eatery & Εστιατόριο Islands Greek, Γιώργος Τάφας

Από τότε που την αγόρασα πηγαίνουμε παρά πολύ καλά και το Οκτώβριο του 2019 επεκτάθηκα στο άνοιγμα ενός ακόμη ελληνικού εστιατορίου το Islands Greek Restaurant το οποίο επίσης πάει και αυτό παρά πολύ καλά, όπως και η καντίνα.

Γιώργος Τάφας, Greek Gyros Eatery & Islands Greek Restaurant

Ο κόσμος μου ζήταγε απεγνωσμένα να ανοίξουμε ένα μαγαζί ώστε να απολαβάνει τα φαγητά μας και αυτό έγινε πραγματικότητα. Κάθε μέρα ζούμε κάτι μοναδικό, βλέποντας τα διαφορά e-mail από πελάτες που μας έρχονται και μας ευχαριστούν για το ωραίο περιβάλλον και το ωραίο ελληνικό φαγητό.

  • Βρίσκεις εύκολα ελληνικά προϊόντα για την δουλειά σου

Όλα τα προϊόντα μας έρχονται από Ελλάδα και αρκετά από αυτά από τα Μέγαρα, από τον τόπο μας, όπως μέλι, μαρμελάδες, λάδι και πολλά αλλά. Τα κρέατα είναι όλα από Ελλάδα και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό. Το ελληνικό φαγητό αν ξέρεις να το δουλέψεις πραγματικά όπως του αξίζει, μπορεί να σε πάει πολύ ψηλά και αυτό φάνηκε μέσα στα 3,5 χρόνια που είμαι στην Αγγλία. Όποιος έρχεται με σκυμμένο το κεφάλι και με όρεξη για δουλειά μπορεί να καταφέρει πολλά πράγματα εδώ. Όποιος όμως έρχεται νομίζοντας ότι ξέρει τα πάντα και θέλοντας να κάνει την μεγάλη ζωή που έκανε στην Ελλάδα, δυστυχώς δεν θα τα καταφέρει.

Το Islands Greek Restaurant στην πόλη Bedford της Αγγλίας, χάρτης από την Google

  • Λίγα πράγματα για την Μεγάλη Βρετανία και τον λαό της θα θέλαμε να ακούσουμε

England Country of the United Kingdom

Η Μεγάλη Βρετανία είναι λαός που θα δοκιμάσει όλα τα φαγητά αλλά ξέρει ποιο είναι το ποιο γευστικό. Οι Βρετανοί που έχουν ταξιδέψει στην Ελλάδα γνωρίζουν την ελληνική κουζίνα και αναζητούν το ελληνικό φαγητό εδώ.

Όσο αφορά την Μεγάλη Βρετανία ως χώρα θα έλεγα ότι είναι μία φιλόξενη χώρα και στους Βρετανούς αρέσει να κανείς τα θέλω τα δικά τους. Για κανέναν λόγο δεν μπορείς να περάσεις μια άλλη κουλτούρα εδώ στην Μεγάλη Βρετανία. Αν ακολουθείς την κουλτούρα τους και προσφέρεις και λίγο από την δικιά σου, είσαι ο καλύτερος για αυτούς.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Ο ήλιος, οι φίλοι μου, οι γονείς μου και η θάλασσα. Τίποτα άλλο.

Ακολουθούν μερικά βίντεο από το YouTube στο κάτω μέρος της σελίδας, από το Bedford και την Αγγλία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here