Έλληνες Εξωτερικού

Simply Greek Tavern στο Newcastle upon Tyne της Αγγλίας

Newcastle upon Tyne της ΑγγλίαςΤο Simply Greek είναι ένα ελληνικό εστιατόριο το οποίο υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην πόλη Newcastle upon Tyne της Αγγλίας, μία πόλη που υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο κατοίκους και που βρίσκεται περίπου 450 χιλιόμετρα (πέντε ώρες περίπου) βορειοδυτικά του Λονδίνου κοντά στα σύνορα με την Σκωτία.

  • Πως βρεθήκες στο Newcastle upon Tyne της Αγγλίας

Ξεκίνησα και ήρθα στο Newcastle επειδή έχω συγγενείς εδώ. Η μητέρα μου ήταν από το Newcastle και ο πατέρας μου Έλληνας. Οπότε με την κρίση στην Ελλάδα ήρθα εδώ. Ασχολούμαι με τον κλάδο της εστίασης πολλά χρόνια. Είχα επιχειρήσεις στην Ελλάδα οπότε ερχόμενος εδώ δούλεψα πρώτα ώστε να δω τον τρόπο ζωής, να μάθω τον τρόπο ζωής. Έπειτα αγόρασα αυτήν την επιχείρηση που είναι πολλά χρόνια.

Simply Greek Tavern στο Newcastle upon Tyne της Αγγλίας

  • Πες μας για το Simply Greek Tavern το ξεκίνημα του, την κουζίνα του, πελατολόγιο κλπ.

Simply Greek Tavern

Το Simply Greek υπάρχει πάνω από 20 χρόνια. Το Simply Greek το πήρα πριν 3 χρόνια με την προοπτική να σερβίρω καλό ποιοτικό και παραδοσιακό φαγητό. Έχουμε πολλούς Άγγλους πελάτες που λατρεύουν την Ελλάδα, το καλό φαγητό και την κουλτούρα του Έλληνα. Τους αρέσει ο τρόπος διασκέδασης με το μπουζούκι και το σπάσιμο πιάτων.

  • Πείτε μας για το Newcastle upon Tyne της Αγγλίας για τους ανθρώπους, κουλτούρα και μερικά από τα όμορφα μέρη της Αγγλίας που έχετε επισκεφθεί

Newcastle upon Tyne City in England

Το Newcastle είναι μία πόλη με ζεστούς ανθρώπους, είναι πόλη με καλή νυχτερινή ζωή. Είναι επίσης πανεπιστημιούπολη  οπότε έχει πολλούς Έλληνες και Κύπριους φοιτητές. Η ζωή στην Αγγλία έχει προοπτικές για ανθρώπους με όρεξη αλλά φυσικά έχει και τις δυσκολίες της. Μην φαντάζεστε ότι έρχεστε και γεμίζεις λεφτά, πρέπει να δουλέψεις, να είσαι τυπικός, αλλά φυσικά έχεις καλύτερο τρόπο ζωής ιδίως αν έχεις οικογένεια. Στην Ελλάδα έχουμε όμορφα μέρη και νησιά, όμορφες θάλασσες, αλλά και δω έχουν ωραίες πόλεις, γραφικές με όμορφα πάρκα και πολύ πράσινο. Όμορφο μέρος που είναι κοντά στο Newcastle είναι το Durham γραφικό. Επίσης το Yorkshire είναι πανέμορφο έχει και δω ωραία τοπία.

Karl Stafford, Simply Greek Tavern στο Newcastle της Αγγλίας

  • Βρίσκεις εύκολα ελληνικά προϊόντα για την δουλειά σου

Όσο αφορά τα ελληνικά προϊόντα εδώ στο βορρά είναι σχετικά πιο δύσκολα απ’ ότι στο Λονδίνο, αλλά βρίσκω τα προϊόντα που χρειάζομαι.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα

Από την Ελλάδα μου λείπει η πόλη μου η Θεσσαλονίκη το πως ήταν η Ελλάδα πριν και ο φιλόξενος κόσμος της.

Τέλος θα ήθελα να δώσω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Μάριο Οικονόμου τον Αρχιμάγειρα μου και στην Ελισάβετ που χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να το είχα καταφέρει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here