Έλληνες Εξωτερικού

Χάρης Κουτελίδης, Κο Παγκάν Ταϊλάνδη

Ο Χάρης δραστηριοποιείτε επαγγελματικά στον χώρο της εστίασης. Έζησε για αρκετά χρόνια στο Νότιγχαμ (Nottingham) της Αγγλίας όπου βρέθηκε λόγου οικονομικής κρίσης και αργότερα εγκαταστάθηκε στο νησί Παγκάν (Κο Παγκάν, Koh Phangan) της Ταϊλάνδης.

  • Πες μας λίγα πράγματα για το Νότιγχαμ της Αγγλίας όπου έζησες κάποια χρόνια, τους ανθρώπους κλπ.

Nottingham City in England, Αγγλία

Ήμουνα στο Νότιγχαμ (Nottingham) για 6,5 χρόνια και βρέθηκα εκεί λόγο οικονομικής κρίσης. Έκλεισα δύο μαγαζιά εστίασης που είχα στην Ελλάδα και έφυγα περίπου στο τέλος του 2012, αν και ήταν εποικοδομητικά από οικονομικής πλευράς, δεν θα μπορούσα να πω ότι ήταν και τα καλύτερα μου χρόνια από θέμα ζωής και καθημερινότητας.

Nottingham City in England, Αγγλία

Για τους Άγγλους τι να σου πω για 6 χρόνια που έμενα, έναν πραγματικό φίλο Άγγλο δεν έχω. Τελείως διαφορετική νοοτροπία από εμάς, πολύ εγωιστές και ρατσιστές θα μπορούσα να πω, ειδικά σε μικρές πόλεις όπως το Νότιγχαμ (Nottingham). Θα σου κάνουν bullying για το παραμικρό, για τα αγγλικά σου, για την προφορά σου, μπορεί ακόμη να μην σου σερβίρουν σε κάποιο μαγαζί μάλιστα αν η προφορά σου δεν είναι σωστή.

Το αναφέρω αυτό για να καταλάβεις την διαφορά νοοτροπίας, όταν εμείς ζητάμε κάτι, με ερώτηση και χωρίς να το απαιτούμε θεωρείται ευγενικό, και δεν είναι απαραίτητο το παρακαλώ στο τέλος. Αν στους Άγγλους πεις μόνο (Can I have a coffee?) δεν τους κάθετε καλά. Πρέπει να τους πεις (Can I have a coffee, please?). Χωρίς παρακαλώ (please) είναι προσβλητικό. Ζούνε σε μια ρετρό κατάσταση και δεν τους αρέσει να τους αλλάζεις την ρουτίνα τους. Θα πρέπει να γίνεις και αλκοολικός διότι η Pub, είναι η μόνη αληθινή διασκέδαση για τους Άγγλους και αν δεν ακολουθείς απλά είσαι έξω από όλα και όλους.

Νότιγχαμ (Nottingham)

  • Πες μας για το Κο Παγκάν της Ταϊλάνδης όπου ζεις τώρα

Κο Παγκάν, Ταϊλάνδη

Για το Κο Παγκάν (Koh Phangan) η αλλιώς Magic Phangan όπως το αποκαλούν, πρώτη φορά ήρθα τα Χριστούγεννα του 2005 με 2006. Αμέσως το νησί μπήκε στην καρδιά μου όπως γίνεται με πολλούς που το επισκέπτονται για πρώτη φορά.

Δούλευα ακόμη πίσω στην Ελλάδα εκείνη την εποχή και αυτό μου επέτρεπε τρεις με πέντε μήνες κάθε χρόνο μέχρι το 2012, να βρίσκομαι και να δραστηριοποιούμαι στο Κο Παγκάν (Koh Phangan). Σταμάτησα να επισκέπτομαι το νησί τα χρόνια που ήμουνα στην Αγγλία από το 2012, έως και τον Αύγουστο του 2018, όπου και γύρισα πίσω εκεί που νοιώθω ότι ανήκω, στο Κο Παγκάν (Koh Phangan) όπου η ζωή κυλά σε άλλους τελείως διαφορετικούς ρυθμούς από τον υπόλοιπο κόσμο, ακόμη και από την υπόλοιπη Ταϊλάνδη. Και όπως πολύ συχνά αναφέρω είμαι εδώ για το Κο Παγκάν (Koh Phangan) και όχι για την Ταϊλάνδη.

Κο Παγκάν (Koh Phangan), Ταϊλάνδη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here