Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη με τον Νίκο Αυγουστίνο, Τζακάρτα Ινδονησία

  • Πως βρέθηκες στην Ινδονησία και με τι ασχολείσαι ;

Γνώρισα τη σύζυγο μου στην Αθήνα στο Σύνταγμα όπου και είχα εστιατόριο και με κάλεσε στην Ινδονησία για μερικές μέρες. Αφού πήγαμε Λομπόκ, Μπαλί και Τζακάρτα όπου και μείναμε, αποφασίσαμε να παντρευτούμε με πολιτικό γάμο στην πρεσβεία της Ελλάδος στην Τζακάρτα. Ανοίξαμε το πρώτο μαγαζί με ελληνική και ινδονησιακή κουζίνα και φυσικά στην αρχή ήταν δύσκολα αφού ήμασταν και το μοναδικό ελληνικό εστιατόριο. Σιγά σιγά κάναμε άλλο ένα και έναν χώρο για δεξιώσεις γάμους κλπ.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την HalloNiko το ξεκίνημα του κλπ.

Εγώ με την βοήθεια κάποιον Ινδονήσιων ετοιμάζω τα ελληνικά και ινδονησιακά πιάτα αφού για 6 μήνες εκπαιδεύτικα στην τοπική κουζίνα. Τώρα πια οι Ινδονησιοι ξέρουν την ελληνική κουζίνα, το ελαιόλαδο, τη φέτα, την καπαρη, τον βασιλικό, την ρίγανη, την φρέσκια σάλτσα ντομάτας, το σουβλάκι, τον μουσακά, την χωριάτικη σαλάτα… τους αρέσει η κουζίνα μας γιατί τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι φρέσκα.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Τζακάρτα που μένεις, για την Ινδονησία, την κουλτούρα κλπ.

Τζακάρτα

Η Τζακάρτα είναι μια μεγαλούπολη μα πληθυσμό 22 εκατομμυρίων κατοίκων, ενώ έχει προδιαγραφές για 6 εκατομμύρια κατοίκους. Για το λόγο αυτό υπάρχουν κτήρια των 42και άνω ορόφων. Η μετακίνηση είναι δύσκολη αφού υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.

Οι Ινδονησιοι γενικά είναι υπομονετικοί άνθρωποι με αργούς ρυθμούς. Το ρύζι αποτελεί καθημερινό φαγητό για αυτούς αφού το συνοδεύουν με σαμπλ και καυτή σως.

  • Σε ποια άλλα μέρη της Ινδονησίας (αλλά και της Ασίας) έχεις ταξιδέψει, κάποιες παραλίες, νησιά που σε άφησαν άναυδο ;

Όμορφα μέρη υπάρχουν πολλά, η θάλασσα όμως έχει πρόβλημα αφού είναι ζέστη και βρώμικη. Άναυδος δεν έμεινα πουθενά αφού τόπος σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Από την Ελλάδα μου λείπει η Ελλάδα ! Ο ήλιος, η θάλασσα, το φραπέ με τους φίλους, το μπινελίκι στον ταξιτζή, η μητέρα μου, τα πάντα όλα καλά και άσχημα!!

Το ελληνικό εστιατόριο Halo Niko θα το βρείτε στο facebook στην εξής διεύθυνση facebook.com/HaloNiko, όπως επίσης στο tripadvisor στο tripadvisor.com, όπως επίσης και στην Google, ενώ η σελίδα του στο internet θα την βρείτε στο www.warunghaloniko.com

Ακολουθούν και μερικά βίντεο παρακάτω από το Halo Niko

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here