• Πως βρέθηκες στην Ταϊλάνδη ;

Έλληνες Εξωτερικού

Την Ταϊλάνδη μου την πρότεινε ένα τουριστικό γραφείο και έτσι ήρθα. Δεν φανταζόμουν όμως ποτέ ότι θα μου άρεσε τόσο πολύ. Μαγεύτηκα στην κυριολεξία !

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Ταϊλάνδη, την κουλτούρα κλπ.

Μαγεύτηκα κυριολεκτικά από την κουλτούρα τους και είναι πραγματικά η χώρα του χαμόγελου με γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. Ευγενικοί και πάντα πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν οι άνθρωποι της. Σαν χώρα επίσης διοργανώνει υπέροχα φεστιβάλ που σε κάνουν να νιώθεις πραγματικά ξεχωριστά.

  • Σε ποια άλλα μέρη της Ταϊλάνδη (αλλά και της Ασίας) έχεις ταξιδέψει ;

Την Ταϊλάνδη την έχω γυρίσει σχεδόν ολόκληρη και δεν θα ξεχάσω όσο ζω την υπέροχη εμπειρία μου στο Τσιάνγκ Μάι (Chiang Mai) στο φεστιβάλ των λουλουδιών. Δάκρυσα από την ομορφιά που έβλεπα στις παρελάσεις. Καλή και η Ινδονησία βέβαια αλλά καμία σχέση σαν λαός με τους Ταϊλανδούς. Γι αυτό έχω επισκεφθεί την Ταϊλάνδη  που θεωρώ δεύτερη πατρίδα 12 φορές και την Ινδονησία μόνο μία.

Μια από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που είχα ήταν στις φυλές του βορρά όταν βρήκα μια παράγκα με ένα σταυρό επάνω όπου Χριστιανοί πηγαίνουν να προσευχηθούν. Μου άνοιξαν να δω και είχαν μέσα παλιά σχολικά ξύλινα θρανία και μπροστά ένα σταυρό και μια εικόνα της Παναγίας.

  • Τι σμβουλέυεις σε ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεπτούν την Ταϊλάνδη ;

Η συμβουλή μου σε αυτούς που ταξιδεύουν Ταϊλάνδη είναι πάνω απ’ όλα σεβασμός στην νοοτροπία ενός έξοχου λαού και σεβασμός στα ήθη και στα έθιμα τους και καλή διασκέδαση μια που εκεί βρίσκεις ότι επιθυμεί η καρδιά σου !!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here