Έλληνες Εξωτερικού

  • Πως βρέθηκες στην Ταϊλάνδη και με τι ασχολείσαι ;

Ήρθα στην Ταϊλάνδη το Μάρτιο του 1997 δουλεύοντας για μια πολυεθνική Αγγλική εταιρεία, σε ηλικία 27 ετών. Έμενα τότε στο Τσιάνγκ Μάι και πιο συγκεκριμένα από το 1997 έως το 2003, 6 υπέροχα χρόνια κατά τη διάρκεια των οποίων παντρεύτηκα (η γυναίκα μου είναι από το Εκουαδόρ) και έκανα 2 παιδιά.

Συνέντευξη με τον Θανάση Τσεπίση, Μπανγκόκ Ταϊλάνδη

Το Τσιάνγκ Μάι ήταν καταπληκτική πόλη, πολύ ομορφιά, υπέροχοι άνθρωποι και πολύ ήρεμο περιβάλλον, ιδανικό για οικογένεια. Ταυτόχρονα θα έλεγα ότι είναι ένα πολύ κοσμοπολίτικο μέρος και μάλιστα γνώρισα και ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Λόγω δουλειάς μου ταξίδευα σε όλη την Ταϊλάνδη και γι αυτό το λόγο ξέρω όλες τις επαρχίες και τις πόλεις τη χώρας (από το Βορρά μέχρι το Νότο). Ίσως ήμουν ο μοναδικός ξένος που ξέρω όλη την Ταϊλάνδη τόσο καλά και μπορώ με σιγουριά να πω ότι γνωρίζω αυτή την χώρα καλύτερα και από την Ελλάδα (υπάρχουν μέρη στην Ελλάδα που δεν έχω πάει).

Το 2003 μετακομίσαμε οικογενειακός στην Μπανγκόκ, δουλεύοντας ακόμα για την ίδια εταιρεία, όπου παραμείναμε μέχρι τον Ιούλιο του 2005. Μέτα από αρκετά χρόνια εργασίας στην Μέση Ανατολή (Ντουμπάι, Κουβέιτ) και στην Αφρική (Κένυα) επιστρέψαμε στην Μπανγκόκ στις αρχές του 2012 και ζούμε ακόμα εδώ. Συνεχίζω να εργάζομαι για πολυεθνικές εταιρείες και ταξιδεύω πολύ στην Ασία και σε άλλα μέρη (ιδιαίτερα Αφρική).

Έχουμε τώρα ιδρύσει και Ελληνο-Ταϋλανδέζικο Επιμελητήριο στην Μπανγκόκ και είμαι ένα από τα ιδρυτικά μέλη. Επίσης προσπαθώ να εισάγω ελληνικά προϊόντα στην Ταϊλάνδη και σε άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Ταϊλάνδη, την κουλτούρα κλπ.

Αυτό που μου άρεσε στην Ταϊλάνδη ήταν η απλότητα και η καλοσύνη των ανθρώπων ειδικά των φτωχών στις μικρές πόλεις και στα χωριά. Σε όποια πόλη και χωριό και να πήγαινα ένιωθα ασφάλεια, την καλοσύνη των ανθρώπων και πάντα την διάθεση τους να με βοηθήσουν.

  • Σε ποια άλλα μέρη της Ταϊλάνδης (αλλά και της Ασίας) έχεις ταξιδέψει, κάποιες παραλίες, νησιά που σε άφησαν άναυδο ;

Το νησί του ελέφαντα, Κο Τσανγκ

Από τις περιοχές της Ταϊλάνδης θα έλεγα ότι από βουνό η περιοχή Μαε Χονγκ Σον (Mae Hong Son) στο βορρά είναι πανέμορφη επαρχία και από θάλασσα και νησιά (αν και είναι όλα είναι όμορφα) το νησί Κο Τσανγκ (Koh Chang) κοντά στα σύνορα με την Καμπότζη.

Στην Ασία έχω ταξιδέψει σχεδόν σε όλες τις χώρες και συνεχίζω να ταξιδεύω. Μου άρεσαν ιδιαίτερα η Σιγκαπούρη, το Μπαλί της Ινδονησίας, το Βιετνάμ, ειδικά το Ντα Νανγκ (Danang) και το Χοι Αν (Hoi An) στο κεντρικό Βιετνάμ, αλλά και το νησί Φου Κουοκ (Phu Quoc) στο νότο και η Καμπότζη, ειδικά ο ναός του Ανγκόρ Βατ (Αngor Wat).

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Από την Ελλάδα μου λείπουν οικογένεια, φίλοι, φαγητό και η πόλη μου η Κομοτηνή, άλλα δε μου λείπει καθόλου η νοοτροπία των ανθρώπων, η πολιτική, η γραφειοκρατία (αυτή άλλωστε ήταν και οι λόγοι που έφυγα πριν 22 χρόνια και εργάζομαι/ζω στο εξωτερικό). Επισκέπτομαι βέβαια την Ελλάδα κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και είμαι απόλυτα ενημερωμένος για το γίνεται εκεί.

Συνέντευξη με τον Θανάση Τσεπίση, Μπανγκόκ Ταϊλάνδη

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here