Έλληνες Εξωτερικού

Παναγιώτης Καλαντζής, Νέα Αρχή, κέντρο γενικής συμβουλευτικής στο Βερολίνο της Γερμανίας

Η Νέα Αρχή είναι μία πιστοποιημένη εταιρεία η οποία παρέχει λύσεις για πολίτες αλλά & επιχειρηματίες. Δραστηριοποιούντε στη Γερμανία από το 2016, μια ομάδα ανθρώπων με ενδελεχείς γνώσεις στα μεταναστευτικά ζητήματα και οποιαδήποτε άλλα θέματα διαβίωσης στο εξωτερικό. Ο Παναγιώτης Καλαντζής είναι ένας από τους ιδρυτές και διευθύνων της Νέας Αρχής, του πρώτου νόμιμου ιδιωτικού κέντρου γενικής συμβουλευτικής, μη ορκωτής διερμηνείας και στήριξης σε γραφειοκρατικά θέματα, με έδρα το Βερολίνο.

  • Πείτε μας για το κέντρο γενικής συμβουλευτικής Νέα Αρχή, την συμβουλή του, το ξεκίνημα του κλπ

Βερολίνο της Γερμανίας

Ονομάζομαι Παναγιώτης Καλαντζής και τον Ιανουάριο του 2016 δημιούργησα την Νέα Αρχή το πρώτο παν γερμανικό ιδιωτικό κέντρο γενικής συμβουλευτικής, μη ορκωτής διερμηνείας και στήριξης σε γραφειοκρατικά θέματα, με έδρα το Βερολίνο. Με όραμα όλοι οι Έλληνες και ελληνόφωνοι μετανάστες να έχουν την δυνατότητα επιλογής και πρόσβαση στην απαραίτητη γνώση με σκοπό την ομαλή μετάβαση και στήριξη στην γερμανική πραγματικότητα.

Σε αυτό το όραμα είχα την τύχη να έχω σύμμαχο και έτερο μέλος τον αδερφό μου Γεώργιο Καλαντζή. Είμαι επίσημος πτυχιούχος σύμβουλος μεταναστών (Life Coach,Job Coach) απόφοιτος της σχολής BTA Akademie του Βερολίνου και μη ορκωτός διερμηνέας (γλωσσικός εκπρόσωπος) στην ελληνική, γερμανική και αγγλική γλώσσα και διέκρινα ότι υπάρχει η ανάγκη από ηθικούς και ακέραιους επαγγελματίες όπου θα υπάρχει εμπιστοσύνη στο δύσκολο αυτό θέμα που ονομάζεται μετανάστευση.

Παναγιώτης Καλαντζής, Νέα Αρχή, κέντρο γενικής συμβουλευτικής στο Βερολίνο της Γερμανίας

Από την ηλικία των 15 ετών συμπαρασταζόμενος στους γονείς μου τους εκπροσωπούσα γλωσσικά σε κάθε δημόσια και μη υπηρεσία αναγκασμένος πολλές φορές να διεκδικήσω δικαιώματα που έπρεπε να είναι αυτονόητα και εθελοντικά μέχρι το 30ο έτος της ηλικίας μου για πάρα πολλούς μετανάστες. Η γνώση και η εμπειρία που απόκτησα με ώθησε να δημιουργήσω την Νέα Αρχή και ο συνδυασμός με την γερμανική γλώσσα με έκανε τον κατάλληλο άνθρωπο για αυτήν την θέση.

Ο Γεώργιος Καλαντζής απόφοιτος του πανεπιστημίου Martin-Luther στο Halle an der Saale με Bachelor of Arts ακολούθησε πρακτική στο Ελληνικό προξενείο του Βερολίνου και συνέχισε το μεταπτυχιακό του στο τμήμα Governance & Public Policy του πανεπιστημίου TU Darmstadt με υποτροφία ενός έτους. Από το 2019 οργάνωσε και ξεκίνησε τμήματα διδασκαλίας της Γερμανικής γλώσσας παραδίδοντας μαθήματα για όλα τα επίπεδα, ομαδικά και ιδιαίτερα. Μέσα από τις πολυετείς εμπειρίες του ανέπτυξε εμπειρογνωμοσύνη και βασική επιδίωξη είναι η εκπαίδευση για την εκπαίδευση του προφορικού λόγου με στόχο την αποτελεσματική επικοινωνία.

Νέα Αρχή, κέντρο γενικής συμβουλευτικής στο Βερολίνο της ΓερμανίαςΠαναγιώτης Καλαντζής, Νέα Αρχή, κέντρο γενικής συμβουλευτικής στο Βερολίνο της ΓερμανίαςΤέλος το ταλέντο του στην γραφή και μαζί με την απαραίτητη γνώση τον έχει κάνει ειδικό στην δημιουργία βιογραφικού σημειώματος, της προετοιμασίας για επαγγελματική συνέντευξη όπως και στην δημιουργία επαγγελματικών σχεδίων για ελεύθερους επαγγελματίες.
Κοινός μας στόχος είναι η δυνατότητα των παροχών μας χορηγούμενες από το γερμανικό κράτος αλλά όπως γνωρίζετε αυτές οι διαδικασίες είναι παντού χρονοβόρες.

Η αρχή μιας προσπάθειας να γίνει συνεργασία και στήριξη διαφορετικού αντικειμένου Ελλήνων επαγγελματιών για την καλύτερη εξυπηρέτηση σε πολλά επίπεδα. Έχουμε την χαρά να συνεργαζόμαστε με το μεγαλύτερο γκρουπ στα Social Media Ελλήνων και ελληνόφωνων του Βερολίνου Greek-Berliners® με 20.000 μέλη. Η κινητήριος δύναμη μας είναι το κύρος, το ήθος, ο επαγγελματισμός και η αγάπη για το αντικείμενο μας.

Νέα Αρχή, Naumannstraße 19 10829 Berlin Germany

  • Τι ανταπόκριση υπάρχει από το ελληνικό κοινό

Βερολίνο της Γερμανίας, Berlin Germany

Έχουμε αρκετά μεγάλη ανταπόκριση από το ελληνικό, ελληνόφωνο κοινό όπως πλέον και το αγγλόφωνο, όπου έχουμε μια ανοδική και συνεχόμενη πορεία. Η ομάδα μας έχει μεγαλώσει και στην ομάδα μας υπάρχει φοροτεχνικός σύμβουλος.

Χρειάστηκε κόπος και χρόνος για να εμπιστευτεί το κοινό κάτι τόσο διαφορετικό και καινούργιο αλλά τα καταφέραμε και προχωράμε μπροστά, για αυτό προσφέρουμε με την σειρά μας και με το νέο μας κανάλι στο YouTube δωρεάν καθοδήγηση και συμβουλευτική πάνω σε θέματα της καθημερινότητας.

  • Στα χρόνια που είστε στο Βερολίνο θα θέλαμε να ακούσουμε πως έχουν τα πράγματα εκεί και ποια είναι η αντιμετώπιση των Ελλήνων από τους Γερμανούς

    Berlin Cathedral, Βερολίνο Γερμανία

Το Βερολίνο προσελκύει χρόνια τους λάτρεις της τέχνης, του πολιτισμού και της ιστορίας, λόγω των 175 μουσείων, τις 600 γκαλερί και τις τρεις όπερες. Η πόλη του Βερολίνου συνδέεται με το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, την εποχή της πρωσικής δόξας, και το χάσμα Ανατολής- Δύσης του Ψυχρού Πολέμου. Οι υπενθυμίσεις του παρελθόντος βρίσκονται σκόρπιες μέσα στην πόλη του Βερολίνου.

Μέσα από την αναταραχή του περασμένου αιώνα, η πρωτεύουσα έχει αναδειχθεί ως ένα μοναδικό και εναλλακτικό καταφύγιο της τέχνης και του πολιτισμού. Γενικά η αντιμετώπιση των Ελλήνων από τους Γερμανούς είναι όπως πρέπει να είναι ούτως Η άλλος το Βερολίνο κρατάει χρόνια την ομορφιά του στην αποδοχή της διαφορετικότητας και πολυπολιτισμικοτητας.

Κάποια αρνητικά που θα έλεγα είναι στις δημόσιας υπηρεσίες μια μικρή δόση ξενοφοβίας ειδικά όταν λείπουν οι γνώσεις τις γερμανικής γλώσσας. Τέλος η μεγάλη ανάπτυξη και ζήτηση της πόλεις έχει ανεβάσει στα ύψη τα ενοίκια, το κόστος ζωής έχει αυξηθεί τα τελευταία 10 χρόνια.

Βερολίνο Γερμανία

  • Πείτε μας γενικότερα για την Γερμανία, τους ανθρώπους της, τα όμορφα μέρη της χώρας

Το κάστρο της Γερμανίας

Μπορεί το Oktoberfest να είναι η μεγαλύτερη γιορτή μπύρας στον κόσμο, και το διασημότερο event της Γερμανίας, κι όμως αυτή η χώρα έχει να προσφέρει πολλά περισσότερα από μπύρα, λουκάνικα και δερμάτινα παντελόνια.

Η Μεσαιωνική Παλιά Πόλη της Νυρεμβεργης

Όπως πόλεις με εντυπωσιακά πάρκα, παραμυθένια κάστρα, έντονη νυχτερινή ζωή, εξαιρετικά θαλασσινά και μαγευτικές χριστουγεννιάτικες αγορές.

Το παραμυθένιο ανάκτορο Νοϊσβανστάιν η επιβλητική ομορφιά της Κολωνίας, η ρομαντική παλιά πόλη της Χαϊδελβέργης, οι Χριστουγεννιάτικες αγορές της Νυρεμβέργης, η περιοχή του κρασιού στην κοιλάδα του Moselle, η Καλλιτεχνική και Ιστορική Πρωτεύουσα: Βερολίνο μια όμορφη-άσχημη πόλη, μια απόδραση στο νησί Συλτ, οι θησαυροί της Δρέσδης, οι Εντυπωσιακοί Κήποι του Μονάχου και τέλος ο «θαλασσινός» αέρας του Αμβούργου. Οι κάτοικοι της Γερμανίας είναι σαν το ουράνιο τόξο θα βρεις όλα τα χρώματα.

Ακολουθούν μερικά βίντεο από την Νέα Αρχή στο κάτω μέρος της σελίδας από το κανάλι τους στο YouTube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here