Έλληνες ΕξωτερικούBros Burgers & Wraps: Παναγιώτης Πεντεφράγκας

Ο Παναγιώτης Πεντεφράγκας δραστηριοποιείτε επαγγελματικά στην Τζακάρτα πρωτεύουσα της Ινδονησίας, στον χώρο της εστίασης.

  • Πως βρέθηκες στην Ινδονησία και με τι ασχολείσαι ;

Bros Burgers & Wraps

Στην Ινδονησία ήρθα πρώτη φορά το 2011 για καταδύσεις. Ιδανική χώρα για καταδύσεις ! Επαγγελματικά ήμουν στο χώρο της εστίασης αντικείμενο με το οποίο ασχολήθηκα και στην Τζακάρτα. Η Τζακάρτα είναι μια πολύ μεγάλη πόλη με πολύ μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ένα πράγμα που επηρεάζει αρνητικά τη ζωή όλων των κατοίκων !! Οι Ινδονήσιοι είναι άνθρωποι χαμηλών τόνων, υπομονετικοί και με πολύ δυνατούς οικογενειακούς δεσμούς.

Bros Burgers & Wraps

Η πρώτη μου επαγγελματική προσπάθεια ήταν η ταβέρνα Μεσογειακού φαγητού El Greco (η ταβέρνα τον Ιούνιο του 2015 βρισκόταν στη θέση νούμερο 12 έναντι 6.000 επιχειρήσεων σύμφωνα με το TripAdvisor) όπου έμεινα για 2 1/2 χρόνια και αποχώρησα ώστε να ασχοληθώ με την παρασκευή γιαουρτιού με την ονομασία KALIMERA για τα επόμενα 2 1\2 χρόνια αφού πούλησα το μερίδιο μου.

Τον τελευταίο χρόνο έχω ιδρύσει εταιρεία ξένου επενδυτή, πράγμα αρκετά δύσκολο στην Ινδονησία και άνοιξα επιχείρηση fast food με την ονομασία Bros Burgers & Wraps.

Συνέντευξη με τον Παναγιώτη Πεντεφράγκα, Ινδονησία
Bros Burgers & Wraps
  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Τζακάρτα που μένεις, για την Ινδονησία, την κουλτούρα κλπ.

Semeru Volcano in Indonesia
Semeru Volcano in Indonesia

Η Ινδονησία είναι μια τεράστια χώρα, η μεγαλύτερη νησιωτική χώρα στον κόσμο με 17.000 νησιά, που χρειάζεσαι 7 ώρες πτήση για να πας από το ανατολικό άκρο της Jayapura (Papua New Guinea) στο δυτικό άκρο Aceh στη βόρεια Σουμάτρα. Παντού έχει ομορφιές και πολλά ηφαίστεια, πολλά όμως !!! αρκετά ενεργά !!

Εγώ προσωπικά εντυπωσιάστηκα από τη λίμνη Τομπα στη Σουμάτρα, όπου υπάρχει ο κρατήρας του ηφαιστείου με διαστάσεις 100 x 50 χλμ. από το οποίο προήλθε η μεγαλύτερη γνωστή έκρηξη που αποτέλεσε την αιτία έναρξης της εποχής των παγετώνων, ο οποίος κρατήρας έχει μετατραπεί σε λίμνη.

Εθνικό Πάρκο Κομόντο
Εθνικό Πάρκο Κομόντο

Εξαιρετικής ομορφιάς και νούμερο ένα καταδυτικός προορισμός για το 2018 είναι η περιοχή Raja Ampat (τέσσερις βασιλιάδες) στη Δυτική Παπουα. Άλλος προορισμός είναι το νησί Komodo όπου το τοπίο είναι πιο ξηρό, μεσογειακού τύπου, που μπορείς να δεις τα ζωντανά απολιθώματα, μεγαλύτερα εν ζωή ερπετά, τους δράκους του Κομόντο !! Γενικά η χώρα είναι  ανεξάντλητη από φυσικές ομορφιές !

  • Σε ποια άλλα μέρη της Ινδονησίας (αλλά και της Ασίας) έχεις ταξιδέψει, κάποιες παραλίες, νησιά που σε άφησαν άναυδο ;

Έχω επισκεφτεί τις περισσότερες χώρες της ΝΑ Ασίας όπως την Άπω Ανατολή. Στα σχέδια μου είναι η Κίνα και η Ινδία.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Από τη πατρίδα μου λείπει η φέτα και καθημερινή καλημέρα από φίλους και γνωστούς, που είχα στην αγαπημένη Ν.Ορεστιάδα.

Το Bros Burgers & Wraps θα το βρείτε στο TripAdvisor στην εξής διεύθυνση:

όπως και στην Google, ενώ στο facebook θα το βρείτε στο Bros Burgers & Wraps.

The Heart of Jakarta Indonesia – Bunderan HI aerial & Hyperlapse (4K)

This video is a series of works, over a period of 2017-2018, consisting aerial and aerial hyperlapses in Bunderan HI. Called it the heart of Jakarta due to the fact that bunderan HI is located in the center of Jakarta and the man & women statue raising their right hand was often symbolised the warm welcome to the city of Jakarta, Indonesia.

Ακολουθούν και μερικά βίντεο από την Τζακάρτα στο κάτω μέρος της σελίδας

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here