Έλληνες Εξωτερικού

Σωτήρης Κωστούλας, Pnyka Bakery Shop στην Βιέννη της Αυστρίας

Pnyka Bakery Shop στην Βιέννη της Αυστρίας, Σωτήρης Κωστούλας

Ο Σωτήρης Κωστούλας είναι μόνιμος κάτοικος την Βιέννης, πρωτεύουσα της Αυστρίας, όπου δραστηριοποιείτε επαγγελματικά με τον ελληνικό φούρνο Πνύκα ή διαφορετικά Pnyka Griechische Bäckerei, όπως γράφεται στα Γερμανικά που είναι και η επίσημη γλώσσα της χώρας. Η Βιέννη που στο παρελθόν την έχουμε επίσης επισκεφτεί την συγκαταλέγομαι ως μία από τις πλέον όμορφες πόλεις στον κόσμο, με πολλά αξιοθέατα, πεντακάθαρη και τον θόρυβο της κίνησης να λείπει. Βρήκαμε τον Σωτήρη ο οποίος μας είπε μερικά πράγματα για τον ελληνικό φούρνο και την πόλη της Βιέννης.

  • Πως βρέθηκες στο Βιέννη της Αυστρίας;

Τα ταξίδια μου σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης μου έδωσαν το ερέθισμα και την περιέργεια να πάρω την απόφαση να ζήσω σε μια πόλη εκτός Ελλάδος. Έτσι το 2012 μετακόμισα στη Βιέννη την πρωτεύουσα της Αυστρίας.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το Apló Greek Kitchen & Foods, την επαγγελματική σου στέγη, το ξεκίνημα σου

Το Pnyka Bäckerei Shop ξεκίνησε τη λειτουργία του στα τέλη του 2012. Απο την αρχή προσπαθούμε με την καλύτερη επιλογή ελληνικών υλικών και πρώτον υλών να φτιάξουμε προϊόντα που ανταποκρίνονται στον σύγχρονο τρόπο ζωής (χωρίς ζάχαρη -γλουτένη).

Και ταυτόχρονα να διατηρούμε την ελληνική παραδοσιακότητα τους καθώς επίσης δίνουμε την δυνατότητα να έρχονται σε επαφή με τα έθιμα μας (λαγάνες – μελομακάρονα – κουραμπιέδες -τσουρέκια). Και από την πρώτη στιγμής κυρίως οι κάτοικοι της Βιέννης αγάπησαν και μας επικροτούν και μας στηρίζουν να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Βιέννη της Αυστρίας, κάποια όμορφα μέρη από εκεί για ταξίδια, για τους ανθρώπους της

St. Stephen's Cathedral, Vienna, Austria Αυστρία, Βιέννη

Η Βιέννη τα τελευταία χρόνια βραβεύεται συνεχόμενα έως η καλύτερη πόλη για να ζήσει κάποιος. Είναι από τους πρώτους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς με πολλές υποδομές και παροχές και ταυτόχρονα γεμάτη πράσινο, καθαρό αέρα, πόσιμο νερό και το ποταμό Δούναβη, τον δεύτερο μεγαλύτερο ποταμό της Ευρώπης που την διασχίζει.

Με φοβερή αρχιτεκτονική, παλάτια, μουσεία, όπερα και πολύ καλές συγκοινωνίες είναι πάντα καθαρή και όλα αυτά γοητεύουν τον κάθε επισκέπτη και κάνει τον κάθε πολίτη της να την αγαπάει όλο και περισσότερο. Όσο για τους κατοίκους της, θα τους χαρακτήριζα υπερβολικά φιλέλληνες επηρεασμένοι και από την ελληνική αρχιτεκτονική που υπάρχει σε πολλά σημεία της πόλης υπό την συμβολή των μεγάλων Ελλήνων ευεργετών του περασμένου αιώνα.

  • Βρίσκεις εύκολα ελληνικά προϊόντα για την δουλειά σου ;

Η διαθέσει τον ελληνικών προϊόντων είναι ικανοποιητική και ταυτόχρονα περιορισμένη λόγου ότι οι έμποροι και οι προμηθευτές απευθύνονται και προσαρμόζουν την ποικιλία των προϊόντων τους γύρω από τις ανάγκες των εστιατορίων που είναι και η βασική εκπρόσωποι του ελληνισμού στους πολίτες τις πόλεις.

Ο παραδοσιακός φούρνος Πνύκα στη Βιέννη, από το enimerosi.at, άρθρο της Irena Skouta

Σωτήρης Κωστούλας, Pnyka Bakery Shop στην Βιέννη της Αυστρίας

enimerosi

Στο πρώτο δημοτικό διαμέρισμα, στη Landskrongasse 3 θα βρείτε τον ελληνικό φούρνο –Πνύκα. Ο φούρνος λειτουργεί περίπου 4 χρόνια (Δευτέρα-Σάββατο). Υπεύθυνοι είναι ο Σωτήριος Κωστούλας και η Αθηνά Γκορίτσα – ένα πολύ φιλικό ζευγάρι που προσφέρει άψογη εξυπηρέτηση. Ο φούρνος είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα στέκια των Ελλήνων στη Βιέννη. Την προηγουμένη εβδομάδα ζητήσαμε από την Αθηνά αλλά και από κάποιους πελάτες εκείνης της μέρας να μας απαντήσουν μερικά σύντομα ερωτήματα … περισσότερα

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Ο ήλιος και θάλασσα σίγουρα μας λείπει και ουσιαστικά όχι μόνο σε εμάς αλλά και στους κατοίκους την Βιέννης, αν και τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ηλιοφάνεια στην πόλη. Παρόλα αυτά η πρόσβαση αεροπορικός και οδικός είναι εφικτή οπότε νιώθουμε όλο και πιο κοντά στην Ελλάδα.

Ακολουθούν μερικά βίντεο από το Youtube στο κάτω μέρος της σελίδας από την Βιέννη της Αυστρίας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here