Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη με τον Νικόλα Κορδώνια, Σεούλ, Νότια Κορέα

Έχουμε ξαναγράψει για το ελληνικό εστιατόριο Niko Kitchen της Σεούλ (σε αυτή τη ανάρτηση Ελληνικό Εστιατόριο Niko Kitchen στην Σεούλ της Νότιας Κορέας), της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο Νικόλας Κορδώνιας από την Σαμοθράκη. Αυτή την φορά όμως ρωτήσαμε τον Νικόλα να μας πει και μερικά πράγματα για το εστιατόριο και την περιοχή της Σεούλ.

  • Πως βρέθηκες στην Σεούλ της Κορέας ;

Συνέντευξη με τον Νικόλα Κορδώνια, Σεούλ, Νότια Κορέα

Στην Σεούλ ήρθα για να εργαστώ σε ελληνικό εστιατόριο το 2004.

  • Πες μας λίγα λόγια για το Niko Kitchen και το ξεκίνημα του, πιθανές δυσκολίες που αντιμετώπισες κλπ.

Το Niko Kitchen το ξεκίνησα οκτώ μήνες πριν σερβίροντας μεσογειακή ελληνική κουζίνα. Στην αρχή η κίνηση δεν ήταν ικανοποιητική διότι το εστιατόριο το άνοιξα στην παλιά πόλη της Σεούλ μακριά από την πολυσύχναστη περιοχή εστιατορίων της πόλης.

Με τον καιρό όμως η κίνηση άρχισε να αναβαίνει μέρα με την μέρα και αυτό επειδή η ελληνική κουζίνα άρεσε στους πελάτες μου. Τώρα πλέον κάθε μήνα υπάρχει πλέον εξέλιξη στο εστιατόριο με ανοδική πορεία πελατολογίου.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Σεούλ της Κορέας που μένεις, την κουλτούρα κλπ.

Η Κορέα είναι μία πανέμορφη χώρα με σπουδαίους και μορφωμένους ανθρώπους
Η Κορέα είναι μία πανέμορφη χώρα με σπουδαίους και μορφωμένους ανθρώπους και μάλιστα πολλοί από αυτούς γνωρίζουν πολλά για την Ελλάδα.

Πολλοί πάλι ταξιδεύουν συχνά στην χώρα μας και μάλιστα όταν επιστρέφουν στην Κορέα αναζητούν την ελληνική κουζίνα. Έχω πολλούς πελάτες σαν αυτούς που έχουν ήδη ταξιδέψει στην χώρα μας και γνωρίζουν την κουζίνα μας.

  • Σε ποια άλλα μέρη της Κορέας (αλλά και της Ασίας) έχεις ταξιδέψει, κάποια τοπία που σε άφασαν άναυδο ;

Στην Κορέα έχω ταξιδέψει στο Busan που είναι μία μεγάλη πόλη, φημισμένη για τα βουνά της, τις παραλίες της και τους ναούς της, όπως επίσης στο Daegu που είναι επίσης μία μεγάλη πόλη, αλλά το αγαπημένο μου μέρος είναι το νησί Jeju. Επίσης έχω ταξιδέψει στην Ιαπωνία και εντυπωσιάστηκα πολύ με την κουλτούρα τους, όπως επίσης έχω ταξιδέψει στην Ταϊλάνδη, στο Βιετνάμ, στην Σιγκαπούρη και στο Χονγκ Κονγκ (Ο καιρός στο Χονγκ Κονγκ δεν θα έλεγα ότι είναι και ο καλύτερος, με ατμοσφαιρική ρύπανση καμία φορά).

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Από την Ελλάδα μου λείπει ο όμορφος καιρός της, όπως επίσης τα βιολογικά τρόφιμα από το χωριό μου.

Ελληνικό Εστιατόριο Niko Kitchen στην Σεούλ της Νότιας Κορέας

Ακολουθούν μερικά βίντεο από την Σεούλ στο κάτω μέρος της σελίδας.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here