Έλληνες ΕξωτερικούΣυνέντευξη με τον Τιμόθεο Λέανδρο Πανάγο, Τσιάνγκ Μάι Ταϊλάνδη

Ο Τιμόθεος έχει κάποια χρόνια στην Ταϊλάνδη. Κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης και βρέθηκε στην τροπική αυτή χώρα της Νοτιοανατολικής Ασία από συγκυρία. Εργάστηκε σε τρία διαφορετικά μέρη της χώρας ξεκινώντας από τα νότια το Κο Σαμούι στον κόλπο της Ταϊλάνδης, ανεβαίνοντας στην Μπανγκόκ και από εκεί στα βόρεια στο Τσιάνγκ Μάι.

  • Πως βρέθηκες στην Ταϊλάνδη και με τι ασχολείσαι ;

Με το που άρχισε η κρίση στην Ελλάδα έστειλα το βιογραφικά στην Αγγλία στην οποία χώρα σπούδασα άλλωστε και κάπως το βιογραφικό μου κατέληξε σε ένα τραπέζι στην Μπανγκόκ. Αρχικά ερχόμενος στην Ταϊλάνδη εργάστηκα στο Κο Σαμούι (Koh Samui) για 9 μήνες και έπειτα στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ για 3μιση χρόνια. Τα τελευταία 3μιση όμως χρόνια ζω και εργάζομαι στο Τσιάνγκ Μάι (Chiang Mai) της βόρειας Ταϊλάνδης. Όλες οι χώροι όπου εργάστηκα και εργάζομαι ήταν και είναι σε κλινικές μιας και η ειδικότητα μου είναι Ψυχοθεραπευτής και σύμβουλος ψυχικής υγείας.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για το επάγγελμα σου ως Ψυχοθεραπευτής και Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ;

Είμαι στη μπροστινή γραμμή του προβλήματος του εθισμού, δουλεύοντας με ανθρώπους από όλο τον κόσμο
Είμαι στη μπροστινή γραμμή του προβλήματος του εθισμού, δουλεύοντας με ανθρώπους από όλο τον κόσμο σε μια κλινική χωρητικότητας 120 κρεβατιών.

Πρωτοποριακές τεχνικές θεραπείας και επαγγελματίες από όλο το κόσμο ως συνεργάτες. Κάνω αυτή τη δουλειά από το 2003 όπου εργαζόμουν στην Αγγλία, έπειτα 4 χρόνια στην Θεσσαλονίκη και τώρα εδώ στην Ταϊλάνδη.

  • Μπορείς να μας πεις μερικά πράγματα για την Ταϊλάνδη, Το Chiang Mai, την κουλτούρα κλπ. Κάποια όμορφα μέρη στην Ταϊλάνδη που σου άρεσαν ιδιαίτερα.

Η Ταϊλάνδη είναι όμορφη και εύκολη χώρα για να ζήσεις. Κάπου είχα διαβάσει “Άμα θες δικαιώματά να πας από κει που ήρθες, αλλά άμα θες ελευθερία είσαι στη σωστή χώρα”. Ζούγκλα στα βόρεια της Ταϊλάνδης και αμμουδιές σαν αλεύρι (λιωμένο κοράλλι) στα νότια της χώρας. Η κουλτούρα είναι αντίθετη με την κουλτούρα των χωρών στην Μεσόγειο και στο ότι κρύβουν το συναίσθημα και βάζουν το χαμόγελο μπροστά. Στην Ελλάδα θα σου πω ακριβώς αυτό που σκέφτομαι και νιώθω!

Την έχω βρει με την μηχανή μου όταν ταξιδεύω και σκαρφαλώνω τα βουνά της Ταϊλάνδης
Την έχω βρει με την μηχανή μου όταν ταξιδεύω και σκαρφαλώνω τα βουνά της Ταϊλάνδης, έχοντας πάντα στο νου μην βρω κανέναν ελέφαντα στη στροφή επάνω! Στην Νοτιοανατολική Ασία έχω δει χώρες που δεν είχα σκοπό να δω πότε και ούτε που θα φανταζόμουν ότι θα έβλεπα από μικρός. Πάντως το ότι έχουμε 12 μήνες καλοκαίρι εδώ, είναι παράδεισος για μένα και φυσικά δεν μου λείπει καθόλου το κρύο.

  • Τι σου λείπει από την Ελλάδα ;

Η οικογένεια, οι παρέες, η θάλασσα, τα μεζεδάκια, το μπλε και ο χαβαλές. Εδώ είναι χαμηλού τόνου οι άνθρωποι γιαυτό τους φαίνομαι περίεργος άμα ενθουσιάζομαι. Θα γυρίσω όμως, σιγά σιγά. Έφυγα όχι επειδή δεν είχε δουλειά, αλλά το ότι έπεσε μαυρίλα και ο λαός δεν μπορούσε να πλανάρει μελλοντικά και να ονειρευτεί. Με έριξε αυτό….

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το όμορφο Chiang Mai της Ταϊλάνδης

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here