Warning: Undefined array key "_ttml_job" in /usr/www/users/asiatj/travelnikos.com/wp-content/plugins/responsive-testimonials/ttml.php on line 222

Έλληνες ΕξωτερικούΠύλη Φιλίας Ελλάδας Κίνας, Greece-China TV

Ο Κωνσταντίνος Χρηστίδης είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της «Πύλης Φιλίας Ελλάδας-Κίνας», την σύνδεση των δύο λαών σε όλα τα επίπεδα: μορφωτικό, πολιτιστικό, οικονομικό και εμπορικό. Ο ελληνικός και ο κινέζικος πολιτισμός είναι δύο από τους αρχαιότερους και λαμπρότερους που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος και για το λόγο αυτό υπήρχε ανέκαθεν ένας κάποιος σεβασμός ανάμεσά τους. Βρήκαμε τον Κωνσταντίνο και μας είπε μερικά πράγματα για την όλη αυτή σχέση των δύο χωρών που εξελίσσεται ταχύτερα σήμερα.

  • Πως βρέθηκες στην Κίνα και οι ασχολίες σου με την χώρα αυτή

Κίνα, China Map, pixabay

Μμμ… Πώς βρέθηκα στην Κίνα … 2005, εγώ στο Σεντζέν για να υπογράψουμε συμβόλαια με κάποιους εκδοτικούς οίκους, μιας και τότε είχαμε την «΄Ενοιστρον» Εκδοτική. ΄Εμεινα εκεί δέκα μέρες περίπου και τότε ερωτεύτηκα την Κίνα. Ξέρεις, η Cultural Manager της εταιρίας που κανόνιζε τα πάντα, συναντήσεις, ξεναγήσεις κτλ. ήρθε κι έφερε την αληθινή Κίνα στα μάτια μου. Πριν φύγω για την Ελλάδα της είπα ότι θα την παντρευτώ. Εκείνη γέλασε, θεωρώντας το ακόμα ένα αστείο του τρελοέλληνα που της έκανε άνω-κάτω τις μέρες. Και τον επόμενο χρόνο, στις 2 Ιουνίου του 2006, η Λι έγινε η σύντροφός μου. Δυο χρόνια αργότερα ήρθε και η κόρη μας (από τον πρώτο της γάμο) και η οικογένεια «έδεσε». Ναι, η Κίνα μου έδωσε δυο μονάκριβα και πανέμορφα «θαυματάκια» της. Από τότε είναι η μισή μου ζωή. ΄Εχουμε το σπίτι μας εδώ και το σπίτι μας στο Ουχάν – ναι, στην πόλη που σήμερα έχει σημαδευτεί από αυτήν την κατάρα του κορονοϊού – αλλά συνήθως μένουμε στα πεθερικά μου, στο Σεντζέν. Ασχολίες … Κυρίως στο δημοσιογραφικό επίπεδο.

CCTV

Σιγά-σιγά απέκτησα την εμπιστοσύνη κρατικών μέσων όπως η Guangming και μετά από λίγο ήρθε και το Xinhua που με τίμησε με την υπογραφή συνεργασίας. Συνεργάστηκα με το CCTV κυρίως στην προώθηση της Ελλάδας, το 2008 μετείχα στην διοργάνωση της πρώτης συναυλίας Κινέζας καλλιτέχνιδος στην Ελλάδα, τι να πρωτοπείς.

Great Wall of China

Αυτό που ίσως μας καθόρισε δια παντός ήταν (και είναι στην ψυχή μου) η μαγική σχέση μας με τον Σπύρο τον Μερκούρη, που έφυγε το περασμένο καλοκαίρι.Του αδελφού της Μελίνας. Που για μένα είναι ο μεγαλύτερος ΄Ελληνας αναφορικά με την Κίνα. ΄Ενας Μάρκο Πόλο που κυριολεκτικά άνοιξε δρόμους κι έστησε επαφές, διαύλους και επικοινωνία, με το ήθος ενός αληθινού τζέντλεμαν. ΄Εθεσε κοινή γλώσσα, αυτή του πολιτισμού. Και τολμώ να πω ότι εξακολουθώ να είμαι ένας ταπεινός μαθητής του.

Ναι, η Κίνα μου έδωσε απλόχερα, όταν πλέον με θεώρησε «δικό της» (ε, σώγαμπρο μ’έκανε στο φινάλε) πολλές ευκαιρίες και συνεχίζει να μου δίνει. Βέβαια το παν είναι να μοιράζεσαι. Και να μην μένεις στατικός. Και πάν’ απ’ όλα – όπως σίγουρα γνωρίζεις – να δουλεύεις με «κινεζικούς χρόνους». ΄Οχι «αύριο», «χτες».

Greece - China TV News

Greece - China TV News

Η GrCnTV είναι ένα ειδησεογραφικό δίκτυο στο ίντερνετ, που σας προσφέρει ειδήσεις και σχολιασμούς από όλον τον κόσμο, αντλώντας πηγές τόσο από τις επίσημες συνεργασίες μας, όσο και από πηγές που συνήθως δεν χρησιμοποιούνται από άλλα μέσα, με βάση τον πλουραλισμό και την κοινή λογική στην είδηση.
Πύλη Φιλίας Ελλάδας - Κίνας

Πύλη Φιλίας Ελλάδας - Κίνας

Η Πύλη Φιλίας Ελλάδας - Κίνας (GCFGA) είναι ένα Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο, που εστιάζεται στην ανάπτυξη των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο μεγάλων κρατών.
Greece - China Television YouTube

Greece - China Television YouTube

All the news, comments and exclusive interviews here. Everything about the relations and activities concerning Greece and China - and the whole world too.
  • Πες μας μερικά πράγματα για το ️Greece-China TV, το ειδησεογραφικό δίκτυο στο ίντερνετ

Η Greece-China TV ήρθε σαν φυσική συνέχεια του Greece-China Gate, του διαδικτυακού μας περιοδικού που τώρα είναι σε πλήρη ανακατασκευή και ανανέωση.

Από το 2008 και μετά (ιδιαίτερα μετά την συμμετοχήστη διοργάνωση της έκθεσης «΄Οπερα του Πεκίνου και Αρχαίο Δράμα» στο Πεκίνο με τον Σπύρο τον Μερκούρη και επιμελήτρια τη σύζυγό μου) το διαδικτυακό μας περιοδικό ασχολήθηκε με την προβολή και την ενημέρωση πάνω σε όλα τα επίπεδα των διμερών σχέσεων. Σιγά-σιγά μπήκαμε στην ειδησεογραφία (το χούϊ δεν μπορείς να τοαποφύγεις) και στον σχολιασμό.

️Greece-China TV

Η GrCnTV (Greece-China TV) σας ενημερώνει σχετικά με τις δύο μεγαλύτερες πολιτιστικά χώρες του κόσμου, με άρθρα, ειδήσεις, σχολιασμούς πάνω στην ειδησεογραφία που “τρέχει”, τον πολιτισμό, τα γεγονότα, τον αθλητισμό, την καθημερινότητα, το στιλ ζωής κ.α…. περισσότερα

Κινεζικό Youku

Εκεί υπογράψαμε και τις συνεργασίες πρώτα με την Guangming και μετά με το Xinhua, και το «παιδί» άρχισε να ωριμάζει. Σήμερα, στο κανάλι μας στο YouTube έχουμε πάνω από 40 Κινεζικές ταινίες με ελληνικούς υπότιτλους και μέχρι στιγμής 1,2 εκατομμύρια views.

Πιστεύω ότι πάμε κάπως καλά για μια θεματολογία σαν την δική μας, όπως και στο Κινεζικό Youku όπου έχουμε το αντίστοιχο κανάλι προβολής της Ελλάδας μας. Σήμερα η σελίδα μας στο Facebook έχει διμερή αλλά και διεθνή επικαιρότητα και σχολιασμό, προσπαθώντας να καλύψει την εναλλακτική ενημέρωση, όχι την «εξημέρωση», αλλά και την κοινή λογική. Με λόγια μερικές φορές σκληρά, αλλά όσο μπορούμε να πιστεύουμε αληθινά.
Δείτε επίσης το κανάλι στο Tudou, μια κινεζική ιστοσελίδα βίντεο που εδρεύει στη Σαγκάη της Κίνας: GrCnTVRadio

Greece-China Gate Κερκύρας 12 146 71 Νέα Ερυθραία

  • Λίγα λόγια επίσης θα θέλαμε να ακούσουμε για το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Πύλη Φιλίας Ελλάδας – Κίνας (GCFGA)

Κ️ώστας Χριστίδης, Greece-China TV, Πύλη Φιλίας Ελλάδας ΚίναςΕίναι το ΜΚΣ που ιδρύσαμε όταν αποχωρίσαμε από τον Σύνδεσμο Ελλάδας-Κίνας, μιας και εκεί τα πράγματα πήγαιναν βασανιστικά αργά. Η «Πύλη» είναι… «ένοχη» για δεκάδες παρεμβάσεις στο πολιτιστικό κυρίως γίγνεσθαι των δύο χωρών και στην προώθηση της ιδέας του ότι οι δύο μεγαλύτεροι πολιτισμοί της ιστορίας της ανθρωπότητας δεν έχουν κανένα άλλο δικαίωμα απ’ το να είναι μαζί, δίπλα και επιτέλους να αλληλεπιδράσουν. Δεν θέλω να πλατειάσω αναφέροντας ένα-ένα τα όσα έχουμε κάνει, ο καθένας μπορεί να το βρει μέσω του Google ή του Baidu. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η σχέση μας με την Κίνα εξαρτάται από το πόσο θέλουμε να είμαστε κοντά. Και για μένα οφείλουμε να είμαστε κοντά όχι μόνο σε πολιτιστικό επίπεδο και ευχολόγια, αλλά και σε οικονομικό, εκπαιδευτικό και γιατί όχι και στρατιωτικό.

΄Ηδη οι παγκόσμιες εξελίξεις και ανακατατάξεις κάποιους εκπλήσσουν, εμείς τις θεωρούμε επιβεβαιωτικές. Ο καθείς αναγνώσει τις εξελίξεις όπως μπορεί και τολμά κι έτσι αναλαμβάνει και το κόστος των πράξεών του. Δεν πρέπει να ξεχνούμε για παράδειγμα ότι σε όλα τα χρόνια της πρόσφατης κρίσης η μόνη αληθινά επενδυτική δύναμη στη χώρα μας ήταν η Κίνα. Οι υπόλοιποι … εύχονταν «καλό κουράγιο΄Ελληνες» απ’ ό,τι θυμάμαι…

Πύλη Φιλίας Ελλάδας – Κίνας (GCFGA), ενώνει τα δύο έθνη

Είναι νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο (Αριθμός Μητρώου: 28068, Δικαστική Απόφαση 3956-15/5/2009) και οι στόχοι του είναι να συνδέει πολιτιστικά, μορφωτικά και εμπορικά ιδιώτες και εταιρίες από τις δύο χώρες. Με αυτήν ακριβώς την ιδέα οι υπεύθυνες ομάδες μας και το Συμβούλιο εργάζονται σκληρά για να πετύχουν, σ’ ένα δύσκολο περιβάλλον, για το κοινό όφελος όλων των μελών μας – Κινέζων και Ελλήνων … περισσότερα

  • Από τα ταξίδια σου στην Κίνα και την διαμονή σου εκεί θα θέλαμε να ακούσουμε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη για ταξίδια στην τεράστια αυτή χώρα

Συνέντευξη με την Λ.Χ., Σεντζέν της Κίνας

Να σου πω την αλήθεια δεν έχω γυρίσει και ολόκληρη την Κίνα, οπότε θα είμαι εξαιρετικά υποκειμενικός. Πού να την γυρίσεις άλλωστε … Λατρεύω το Ουχάν, είναι το σπίτι μου, ο κόσμος μου εκεί, φίλοι, η «χρυσή πόλη». Ναι, είναι, γιατί μόλις περάσει η μπόρα το Ουχάν θα λάμψει ξανά, είμαι σίγουρος. Το Σεντζέν είναι τεχνούπολη – όχι καλλιτεχνούπολη – μια τυπικά τεράστια πολιτεία. Αλλά η ομορφιά για μένα – είμαι περίεργος, στο λέω – είναι στα Βόρεια. Στο Χαρμπίν για παράδειγμα, που είναι μισή Ρωσία-μισή Κίνα.

Στο φεστιβάλ γλυπτών πάγου στη Χαρμπίν (Harbin). Όλα τα κτήρια είναι φτιαγμένα από πάγο, Κίνα
Στο φεστιβάλ γλυπτών πάγου στη Χαρμπίν (Harbin). Όλα τα κτήρια είναι φτιαγμένα από πάγο, Κίνα

Στο Τσαντσούν της Τζιλίν, που η θερμοκρασία κάνει βουτιές κατάφωρες. Στην Σενγιάν, που έχει του κόσμου τα μνημεία και τους πιο απλούς ανθρώπους. Και στο Πεκίνο, φυσικά, γιατί εκεί είναι η αληθινή υπόγεια κουλτούρα της σύγχρονης Κίνας κι ο Κινέζος αδερφός μου, ο Φεν Μαντιέν.

Πάντα συγκινησιακά ταξιδεύω, σε προειδοποίησα. ΄Ομως η Κίνα, μιλώντας σοβαρά, δεν έχει τέλος στους μαγικούς προορισμούς. ΄Ενα ταξίδι στο Γιουνάν θα σας πείσει, που λένε… Γιατί όταν ο θεός θέλησε να φτιάξει παραδείσους επί της Γης, τέτοια μέρη προέκυψαν. Σε ευχαριστώ ειλικρινά για τη φιλοξενία κι ελπίζω να μην κούρασα πολύ.

Xinhua Photos of the Day

Φωτογραφίες μία ευγενική παραχώρηση του ️Greece-China TV
Medical staff pose for a photo at a temporary hospital converted from "Wuhan Livingroom" in Wuhan, central China's Hubei Province, Feb. 10, 2020. (Xinhua/Xiong Qi)
BEIJING, Feb. 12, 2020 (Xinhua) Medical staff pose for a photo at a temporary hospital converted from “Wuhan Livingroom” in Wuhan, central China’s Hubei Province, Feb. 10, 2020. (Xinhua/Xiong Qi)
Workers make masks at a medical technology company in Binzhou High-tech Industry Development Zone in Binzhou City, east China's Shandong Province, Feb. 8, 2020. (Photo by Chu Baorui/Xinhua)
BEIJING, Feb. 10, 2020 (Xinhua) Workers make masks at a medical technology company in Binzhou High-tech Industry Development Zone in Binzhou City, east China’s Shandong Province, Feb. 8, 2020. (Photo by Chu Baorui/Xinhua)
Medical workers diagnosed with the novel coronavirus (2019-nCoV) pneumonia are cured and discharged from a hospital in Wuhan, central China's Hubei Province, Jan. 28, 2020. (Xinhua/Xiao Yijiu)
BEIJING, Jan. 29, 2020 (Xinhua) Medical workers diagnosed with the novel coronavirus (2019-nCoV) pneumonia are cured and discharged from a hospital in Wuhan, central China’s Hubei Province, Jan. 28, 2020. (Xinhua/Xiao Yijiu)
Lyu Jun (L), a member of a medical team leaving for Wuhan of Hubei Province, says goodbye to his family at Xinjiang Medical University in Urumqi, northwest China's Xinjiang Uygur Autonomous Region, Jan. 28, 2020. (Xinhua/Wang Fei)
BEIJING, Jan. 29, 2020 (Xinhua) Lyu Jun (L), a member of a medical team leaving for Wuhan of Hubei Province, says goodbye to his family at Xinjiang Medical University in Urumqi, northwest China’s Xinjiang Uygur Autonomous Region, Jan. 28, 2020. (Xinhua/Wang Fei)
A patient solves a rubik's cube
BEIJING, Feb. 11, 2020 (Xinhua) A patient solves a rubik’s cube at a temporary hospital converted from “Wuhan Livingroom” in Wuhan, central China’s Hubei Province, Feb. 10, 2020. (Xinhua/Xiong Qi)
Aerial photo
BEIJING, Feb. 12, 2020 (Xinhua) Aerial photo taken on Feb. 11, 2020 shows the construction site of a makeshift hospital in Anlu City, which is under the administration of Xiaogan City, in central China’s Hubei Province. (Xinhua/Hu Huhu)

Ακολουθούν μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το κανάλι Greece – China Television στο YouTube. Επισκεφθείτε το κανάλι στο YouTube για να επιλέξετε την Κινεζική ταινία με ελληνικούς υποτίτλους που επιθυμείτε.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here