• Ξέρεις την Ταϊλάνδη αρκετά καλά. Ποια θεωρείς ότι είναι τα hidden gems της χώρας, που δεν είναι ευρέως γνωστά στους Δυτικούς τουρίστες;

Phu Kradueng National Park
Phu Kradueng National Park

Εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα ότι είναι hidden και αν τα φανερώσω δεν θα είναι ποια hidden. Αλλά ποιος Έλληνας πάει εκεί, μόνο το Πουκέτ και την Πατάγια ξέρουν και δεν νομίζω να τους ενδιαφέρει να δούνε και κάτι άλλο, εκτός από μερικούς ψαγμένους ταξιδιώτες, μετρημένους που ψάχνονται και βρίσκουν μέρη από μόνοι τους για να επισκεφτούν. Κάποτε θυμάμαι στο facebook ρώτησα για να μου πούνε για secret beaches και μου απάντησε κάποιος ότι ξέρω κάποιες αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να της γράψω εδώ διότι δεν θα είναι πλέον secret (μυστικές δηλαδή).

Huai Luang Waterfall
Huai Luang Waterfall, Phu Chong National Park

Θα ξεκινήσω και θα αναφέρω το εθνικό πάρκο Phu Kradueng National Park (φωτογραφία στο επάνω μέρος της σελίδας) που βρίσκεται στην επαρχία του Loei. Πολύ γνωστό εθνικό πάρκο στην Ταϊλάνδη για τους Ταϊλανδούς, όχι όμως γνωστό για τους ξένους, δημοφιλές για πολλά μονοπάτια, το κρύο κλίμα, τον αριθμό καταρρακτών και τις απόψεις (viewpoints), σε υψόμετρο 1.325 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Το Pha Nok Aen είναι ένα σημείο που προσφέρει εκπληκτική θέα στο καταγάλανο ηλιοβασίλεμα. Μέρη σαν αυτά βέβαια είναι ψαγμένους και λάτρεις της φύσης.

Στην επαρχία Ubon Ratchathani τρία πανέμορφα εθνικά πάρκα Phu Chong – Na Yoi National Park με τον καταρράκτη Huai Luang  (δείτε το πρώτο βίντεο παρακάτω, φωτογραφία δεξιά), Pha Taem National Park στο ένα από τα οποία έχει γυριστεί και η ταινία Alexander (2004) και στο οποίο βρίσκεται και ο καταρράκτης Sang Chan (ο μοναδικός καταρράκτης στην Ταϊλάνδη που πέφτει μέσα από ένα άνοιγμα βράχου, δείτε το δεύτερο βίντεο παρακάτω) και το Kaeng Tana National Park.

Huai Luang Waterfall, Ubon Ratchathani

Huai Luang is a big waterfall with 30 meters high included 3 steps. The waterfall has a small pool with a white beach and turquoise colour water that allows tourists to enjoy and swimming during September to February.

Khao Chang Puak, Εθνικό Πάρκο Thong Pha Phum

Khao Chang Puak, Εθνικό Πάρκο Thong Pha Phum

Το Khao Chang Puak (φωτογραφία αριστερά) βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Thong Pha Phum της επαρχίας Kanchanaburi και θεωρείται ένας από τους ονειρικούς προορισμούς της Ταϊλάνδης, όπως επίσης είναι προσβάσιμο μόνο λίγους μόνο μήνες ετησίως. Οι επισκέπτες πρέπει να περπατούν σε απότομο δρόμο στην κορυφή του βουνού, αλλά λίγο πριν την κορυφή του βουνού, υπάρχει ένα δύσκολο σημείο που κάνουν πολλούς από τους επισκέπτες να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν ή όχι.

Από την κορυφή του 1.250 μέτρα από το επίπεδο της θάλασσας, έχεις πανοραμική θέα προς κάθε κατεύθυνση. Οι επισκέπτες πρέπει να ανέβουν για περίπου 8 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο σημείο κατασκήνωσης στο βουνό, το οποίο συνήθως διαρκεί περίπου 4-5 ώρες, όπως επίσης το όριο των επισκεπτών που μπορούν να κάνουν πεζοπορία σε αυτό το βουνό την ημέρα είναι μόνο 60 άτομα.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα hidden gems αλλά θα χρειαστώ περισσότερο χώρο και χρόνο για να τα γράψω πιο αναλυτικά απλά ανέφερα μερικά ενδεικτικά από τα πολλαπλά.

  • Ποια είναι τα αγαπημένα σου πιάτα και φαγητά της Νοτιοανατολικής Ασίας;

Βασικά δεν είμαι λάτρης την Ασιατικής κουζίνας οπότε δεν έχω να γράψω και πολλά πράγματα. Ήμουνα ανέκαθεν λάτρης της Ελληνικής, Ευρωπαϊκής και Αμερικανικής κουζίνας (συμπεριλαμβανόμενου και του Μεξικού). Η μόνη κουζίνα που διαφέρει είναι αυτή της Ινδίας (Ινδική Κουζίνα), ασιατική χώρα (δείτε και το βίντεο παρακάτω).

Αλλά το must-eat η διαφορετικά test είναι το Pad thai το οποίο είναι και το πιο δημοφιλές φαγητό για τους ξένους στην Ταϊλάνδη.
Επίσης κάποια άλλα πιάτα όπως το Patkapao, Pasiou είναι καλό να δοκιμάσει κάποιος.

  • Αν μπορούσες να γίνεις ταξιδιώτης στον χρόνο, ποια εποχή της ιστορίας θα επισκεπτόσουν πρώτα και γιατί;

Οι Πειρατές της Καραϊβικής
Οι Πειρατές της Καραϊβικής

1650 – 1730

Διαβάζοντας την ερώτηση άμεσα μου έρχεται στο μυαλό η εποχή μεταξύ της δεκαετίας του 1650 και αυτής του 1730, που είναι η χρυσή εποχή της πειρατείας και αυτό διότι τα μέρη που είδα στην ταινία “Οι Πειρατές της Καραϊβικής” (η οποία είναι σειρά ταινιών), είναι μοναδικά από τα νησιά της Καραϊβικής Θάλασσας. Και μιλάμε μία εποχή όπου δεν υπάρχει βιομηχανία και ρύπανση του περιβάλλοντος, αλλά παρθένες ολόλευκες αμμουδερές παραλίες.

Οπότε σύμφωνα με την ερώτηση πρώτα θα επισκεπτόμουν αυτή την εποχή, για να εξερευνήσω τις παραλίες της Καραϊβικής Θάλασσας πάνω σε ένα πειρατικό πλοίο. Και όταν λέω πάνω σε ένα πειρατικό πλοίο, το εννοώ με την καλή έννοια, την έννοια της εξερεύνησης θαλάσσιων τοπίων, παραλιών και νησιών. Ακολουθεί ένα βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας, πρώτο στην σειρά από την ταινία: Οι Πειρατές της Καραϊβικής (Pirates of the Caribbean), πάλι καλά που το μεταφράσαν σωστά αυτό, το Soundtrack Theme της ταινίας, με με εικόνες από τοπία της Καραϊβικής.

Rock & Roll 50’s

1950-1959 Cadillac

Σαν δεύτερη εποχή θα έβαζα την εποχή του Rock & Roll 50’s, την δεκαετία του ’50, μέσα σε μία Cadillac της εποχής. Σίγουρα για μένα αποτελεί μια από τις ωραιότερες μεταπολεμικά δεκαετίες και με μουσική έξαρση. Δεν την έζησα όπως και πολλοί άλλοι που διαβάζουν την ανάρτηση, από τις κινηματογραφικές ταινίες όμως μπορεί κάποιος να βγάλει με άποψη.

Ακολουθεί ένα βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας, δεύτερο στην σειρά από την ταινία Great Balls of Fire! 1989, η ελληνική μετάφραση για πολλοστή φορά είναι λανθασμένη: Τζέρι Λι Λιούις – Ο θρύλος του ροκ (του Rock n Roll είναι κανονικά και όχι ροκ, μου θυμίζει την ελληνική μετάφραση των Blues Brothers που ήταν: Οι Ατσίδες με τα Μπλε !! αυτό ήταν τελείως σοκ ! η ταινία Blues Brothers στην Ελλάδα φαντάζομαι ότι έχασε χιλιάδες πωλήσεις εισιτηρίων λόγου του τίτλου της μόνο, την εποχή εκείνη). Στην φωτογραφία δεξιά: 1950-1959 Rock N Roll & Cadillac.

Η εποχή του Woodstock (Woodstock Music Festival) 1969

Η δεκαετία της ροκ μουσικής σκηνής με την εμφάνιση πολλών ροκ συγκροτημάτων η οποία υπήρξε από τις αγαπημένες μου μουσικές σκηνές κάποτε σε εφηβική ηλικία.. Ακολουθεί ένα βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας, τρίτο στην σειρά από το συγκρότημα της εποχής του Woodstock: The Mamas and the Papas (1965 – 1968) με το πλέον διάσημο τραγούδι τους California Dreamin, το οποίο έχει κυκλοφορήσει και σε διασκευή το 2004 και σε άλλες διασκευές αργότερα.

Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης

Τις ερωτήσεις έθεσε ο Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης

Ο Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης είναι οργανωτής ταξιδίων και η δουλειά του είναι να παίρνει ταξιδιωτικά όνειρα και να τα κάνω πραγματικότητα. Είναι από εκείνους τους τυχερούς που κατάφεραν να κάνουν το χόμπι επάγγελμα! Ταξιδεύει για να εξερευνήσει σε βάθος έναν προορισμό και περνάει τουλάχιστον δύο βδομάδες με έναν μήνα εκεί.
Περισσότερα: Ανδρόμαχος Δημητροκάλλης, Indie Horizons Travel Club

Caribbean Sea, Καραϊβική Θάλασσα
Caribbean Sea, Καραϊβική Θάλασσα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here