• Ποιο ήταν το πιο δύσκολο ταξίδι που έχεις κάνει και γιατί;

561 χιλιόμετρα με το παπί σε μία μέρα

Από το Κατσανάμπουρι προς τα βορειοδυτικά στο Vajiralongkorn Dam και επιστροφή την ίδια μέρα στο Χουα Χιν. Ξεκίνησα περίπου στις 7 το πρωί, είδα και πολλά αξιοθέατα στην διαδρομή (όπως το εθνικό πάρκο Sai Yok National Park, βίντεο παρακάτω) και έφθασα στις 12 το βράδυ πίσω στο Χούα Χιν (συνολικά 17 ώρες περίπου). Βέβαια τέτοιες αποστάσεις έχουν κάνει πολλοί αλλά όχι με παπί διότι δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Σίγουρα με αυτοκίνητο και μηχανή (περισότερα στο ταξιδεύοντας με μηχανή). Φυσικά είχα και πολλές στάσεις στον δρόμο. Αλλά είναι το ρεκόρ σε μια μέρα που έχω ως τώρα, αν και τώρα που είδα άλλους με χιλιάδες χιλιόμετρα με μηχανή με ωθούν να το ξανακάνω.

Ο χάρτης της διαδρομής στην Δυτική Ταϊλάνδη

  • Ποια χώρα της Απω Ανατολής είναι πιο Greek friendly;

Συγκέντρωση μηχανόβιων στο νησί Phu Quo στο Βιετνάμ

Από την εμπειρία μου στην Νοτιοανατολική Ασία θα έλεγα η Ταϊλάνδη όχι δεν είναι, διότι έχει αμερικάνικη επιρροή και τα πάντα είναι όπως στην Αμερική. Οι ταμπέλες στους δρόμους, οι λωρίδες στην άσφαλτο, τα φανάρια που επιτρέπουν στους οδηγούς να στρίβουν αριστερά και δεξιά ενώ αυτό είναι κόκκινο και αυτό γίνετε για διευκόλυνση της κυκλοφορίας κλπ. Αν και τώρα τελευταία το έχουν καταργήσει, πιθανόν διότι σαν χώρα έχει αν δεν κάνω λάθος την τρίτη θέση στον κόσμο σε αυτοκινητιστικά ατυχήματα. Η οδήγηση επίσης στην Ταϊλάνδη είναι στα δεξιά όπως και στην Μεγάλη Βρετανία. Το Βιετνάμ θα έλεγα ότι μοιάζει περισσότερο με Ελλάδα με καφετέριες σε κάθε γωνιά στις πόλεις, με πολλούς φούρνους και αυτό οφείλεται στην Γαλλική αποικιοκρατία που είχαν πολλά χρόνια, φαγητά χωρίς καυτερά, και πολλά άλλα.

  • Θα πρότεινες την Ελλάδα ως ταξιδιωτικό προορισμό και γιατί;

Santorini Σαντορίνη

Εννοείτε πως ναι. Αλήθεια και ποιος δεν θα πρότεινε, ασχέτως προβλημάτων όπως οικονομική κρίση, επεισόδια στους δρόμους κλπ. Υπάρχουν τρία πολύ βασικά πράγματα που έλκουν τους τουρίστες στην Ελλάδα κατά την δική μου άποψη: Τα νησιά, τα αρχαία και η Ελληνική κουζίνα.

Φυσικά νησιά υπάρχουν παντού αλλά της Ελλάδος έχουν και αυτή την Αιγαιοπελαγίτικη Αρχιτεκτονική που συνδυάζουν μαζί με τις παραλίες κλπ. όπως και αρχαία υπάρχουν και σε άλλες χώρες, αλλά της Ελλάδος είναι από τα ποιο γνωστά στον κόσμο και σε μεγάλη ποικιλία. Όσο για την Ελληνική κουζίνα συγκαταλέγεται στις πιο διάσημες και γευστικές του κόσμου (brand name). Το βίντεο που ακολουθεί είναι από αξιοθέατα της Αθήνας, το προτίμησα διότι είναι το πιο ωραίο βίντεο που βρήκα στο YouTube μέχρι στιγμής για την Ελλάδα, ταιριάζει πολύ και το μουσικό background.

Ακολουθούν και μερικά βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από αξιοθέατα στην επαρχία Κατσανάμπουρι της Ταϊλάνδης.

Ξυλιάς Ανδρέας, τα ταξίδια είναι γνώση

Τις ερωτήσεις έθεσε ο Ξυλιάς Ανδρέας

Ο Ξυλιάς Ανδρέας είναι επαγγελματίας του τουρισμού, άνθρωπος της φύσης, λάτρης των εκδρομών, έμπειρος ορειβάτης, με παρουσία στο internet που ξέρει να οργανώνει φυσιολατρικές εκδρομές σε όλη την Ελλάδα.
Περισσότερα: Ξυλιάς Ανδρέας “τα ταξίδια είναι γνώση”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here