• Τι το ξεχωριστό έχει να προσφέρει το blog σου στους αναγνώστες σε σχέση με άλλα blogs παρόμοιας θεματολογίας;

Nikos Travel

Όπως δείχνει και η εικόνα του μια τελείως διαφορετική σχεδίαση σε σχέση με άλλες σελίδες και travel blogs στο internet, όπως επίσης η θεματολογία του.

Internet

Είναι ευχάριστο το γεγονός το ότι μου δώθηκε η ευκαιρία να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση διότι ήθελα παράλληλα να γράψω μερικά πράγματα για το internet. Δυστυχώς το internet έχει πάρει την κάτω βόλτα. Επικρατούν εδώ και αρκετά χρόνια μερικές και μόνο εταιρείες με πολύ μεγάλες σελίδες που έχουν προσελκύσει όλους σχεδόν τους χρήστες. Διαχειρίζονται και όλα το χρήμα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και έχουν γίνει μονοπώλιο. Εκτός αυτού το internet έχει γεμίσει με σελίδες, σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά που έχω ξεπερνούν τα τέσσερα δισεκατομμύρια οι σελίδες του. Οι περισσότερες βέβαια είναι άχρηστες από την άποψη ότι δεν κάνουν και τίποτα άλλο από copy paste, με αποτέλεσμα να έχει καταντήσει το διαδίκτυο μια απέραντη χωματερή. Ξέφυγα βέβαια λίγο από το θέμα αλλά ήθελα να σημειώσω κάποια πράγματα τα οποία είναι ιδανικά να υπάρχουν και να διαβάζονται … συνεχίζεται

  • Ποια εμπόδια έχεις συναντήσει στα ταξίδια σου και πώς τα ξεπέρασες;

Ινδία κάστρο, India

Τα συνηθισμένα εμπόδια είναι οι απάτες σε κάθε τόπο. Τα διάφορα τρικ που λαμβάνουν μέρος στα οποία μάλιστα συμμετέχουν και οι αρχές μαζί από πίσω, ειδικά σε χώρες υπανάπτυκτες. Ευτυχώς που υπάρχει το internet και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που πολλές φορές προβάλλουν αυτές τις απάτες και καθιστούν το έργο των επιτηδείων δύσκολο. Στο YouTube ειδικά υπάρχουν σχετικά βίντεο από ταξιδιώτες που έπεσαν θύμα απάτης.

Επειδή έχω χρόνια στην Νοτιοανατολική Ασία πλέον έχω μάθει αρκετά κόλπα και έχω την κατάλληλη ενημέρωση. Για κάποιον όμως που δεν γνωρίζει τα κόλπα θα πρέπει να επιφύλασσετε και να ενημερωθεί κατάλληλα.

Σαγκάη Κίνα, Shanghai

Θα αναφέρω ενδεικτικά μερικά: Συγκέντρωση χρήματος και καλά για τους μοναχούς στην είσοδο του κεντρικού μνημείο του Angkor Wat, τα λεφτά πάνε αλλού. Μικρά παιδάκια στο Siem Reap που σε πλησιάζουν και σου ζητάνε να αγοράσεις φαγητό από συγκεκριμένο κατάστημα με το οποίο συνεργάζονται. Ταξιτζήδες στην Μπανγκόκ που δεν βάζουν ταξίμετρο. Ταξί μηχανάκια στην Ταϊλάνδη που αν δεν διαπραγματευτής την τιμή εκ τον προτέρων, μετέπειτα θα σου ζητήσουν τρελά πόσα για την διαδρομή. Επικίνδυνη οδήγηση στην Ταϊλάνδη που είναι και η τρίτη χώρα στον κόσμο σε ατυχήματα. Κάποιοι μάλιστα πάνε του σκοτωμού και δεν υπολογίζουν τίποτα, με τρελές ταχύτητες και μέσα στις πόλεις ειδικά το βράδυ που είναι άδειοι οι δρόμοι αλλά έστω και έτσι ποτέ δεν ξέρεις τι θα προκύψει. Έστω και ένας μεθυσμένος προσπαθεί να διασχίσει έναν δρόμο το βράδυ, ποτέ δεν ξέρεις. Για το Βιετνάμ δεν το συζητάμε, εκεί ο καθένας πάει όπως να ναι.

Και τέλος τους απατεώνες που παίρνουν τηλέφωνο και παρουσιάζονται ως επενδυτές τα γνωστά boiler room (στέλνουν και φακέλους τελευταία). Δείτε ένα σχετικό βίντεο από έναν Αυστραλό που έπεσε θύμα απάτης, το οποίο μάλιστα βίντεο ξεπερνάει τις δύο εκατομμύρια προβολές σήμερα: Wham Bam Thank You Scam.

Αυτή βέβαια είναι η κακή πλευρά μιας χώρας διότι υπάρχει και η καλή πλευρά της.

  • Τι είναι αυτό που χρειάζεται κάθε ταξιδιώτης για να έχει πετυχημένο ταξίδι, κατά τη γνώμη σου;

Papua New Guinea, Παπούα

Οργάνωση. Όσο πιο πολύ οργανώνεις κάτι τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχεις. Αυτονόητο. Σήμερα στο internet υπάρχουν χιλιάδες travel σελίδες με παντός είδους πληροφορίες για οποιοδήποτε προορισμό στον κόσμο. Οπότε δεν τίθεται θέμα για το που θα βρεις πληροφορίες. Επίσης πολλά φόρουμ που μπορείς να υποβάλει τις ερωτήσεις σου και να πάρεις απαντήσεις από άλλους ταξιδιώτες.

Beach Cliff Mexico, Μεξικό

Από εκεί και πέρα οι προορισμοί ενός μέρος δεν είναι απαραίτητα αυτοί που συνήθως προβάλλονται ως οι δημοφιλέστεροι. Υπάρχουν πολλοί περισσότεροι αν το ψάξεις. Οι περισσότεροι βέβαια δεν μπαίνουν στην διαδικασία να ψάξουν περαιτέρω από τα συνηθισμένα γιαυτό και τα ταξίδια τους δεν είναι τόσο πλούσια όσο θα έπρεπε να είναι.

Το καλό όμως είναι ότι όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν περισσότερα πράγματα από τα συνηθισμένα και αυτό από την άλλη είναι καλό διότι όλο και περισσότεροι προορισμοί αρχίζουν να γίνονται πιο δημοφιλής στο κοινό. Μείναμε στην Ελλάδα σε μια Μύκονο και μια Σαντορίνη, ενώ υπάρχουν πολλά άλλα νησιά.

  • Μίλησε μας για το ταξίδι που έμεινε βαθιά χαραγμένο στο μυαλό σου και θα το πρότεινες και σ’ άλλους για να πάνε

Εδώ θέλει πολύ ώρα για να γράψουμε πολλά, οπότε την αφήνουμε για αργότερα την ερώτηση αυτή.

Μαίρη Τσιλίκη, Trips and Dreams

Τις ερωτήσεις έθεσε η Μαίρη Τσιλίκη

Η Μαίρη Τσιλίκη είναι πολυταξιδευμένη σε πολλές χώρες του κόσμου και διαθέτει και το δικό της μπλόκ (το Trips and Dreams) το οποίο είναι εξαιρετικά πλούσιο με πολλά άρθρα για πολλά μέρη του κόσμου. Ινδία, Βραζιλία, Βιετνάμ, Καμπότζη, Μεξικό, Αργεντινή είναι μερικές από τις χώρες που έχει επισκεφτεί …
Περισσότερα: Μαίρη Τσιλίκη, Trips and Dreams

8 Things to Do in Hong Kong Island

Για όσους ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το Χονγκ Κονγκ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here