• Ποια περιοχή από αυτές που έχεις ταξιδέψει στον κόσμο μας είναι εκείνη που πάντα έχεις μέσα στην καρδιά σου;

Δυστυχώς δεν έχω πολυταξιδέψει σε πολλές χώρες όπως άλλοι που βλέπω στο facebook. Αλλά από τις χώρες που έχω ταξιδέψει, έχω τουλάχιστον φροντίσει να ταξιδέψω πολύ μέσα στην ίδιες τις χώρες και να δω όσα περισσότερα μπορώ.

Dalat - Νταλάτ στο Βιετνάμ, Vietnam

Τώρα στην απάντηση θα επισημάνω μερικές περιοχές από Νοτιοανατολική Ασία και πιο συγκεκριμένα κάποια εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης όπως το Phu Hin Rongkla στο Phitsanulok (δεν το ξέρουν πολλοί, ευτυχώς) που είναι το αγαπημένο μου, το Doi Inthanon στο Τσιάνγκ Μαι και το Thong Pha Phum στο Κατσανάμπουρι, το Νταλάτ (φωτογραφία αριστερά) και τα περίχωρα του (κάποια στιγμή πρέπει να το αναλύσω αυτό, διότι παίζει πολύ θέμα εδώ). Η παλιά πόλη του Χόι Αν και τα κανάλια του Μεκόνγκ Δέλτα στο Βιετνάμ, το Ανγκόρ Βατ στην Καμπότζη, το Hong Kong island με τα πανέμορφα διώροφα τραμ στην πόλη του Χονγκ Κονγκ …… για καθένα από αυτά βέβαια θα μπορούσα να αναπτύξω άνετα και να γράφω για ώρες ατελείωτες και εύχομαι να το κάνω στο μέλλον. Παρόλα αυτά αν χρειάζεται να δώσω μία απάντηση από ένα και μόνο μέρος θα έλεγα Νταλάτ.

Οι επιλογές των βίντεο στο κάτω μέρος της σελίδας από το YouTube δεν είναι τυχαίες αλλά πολύ προσεγμένες!
Ειδικά το βίντεο του Bόρνεο (Borneo 4k) είναι από τα καλύτερα βίντεο στο YouTube (δείτε στο κάτω μέρος της σελίδας).

  • Ποια περιοχή είναι εκείνη που δεν έχεις επισκεφτεί, αλλά θέλεις διακαώς να την επισκεφτείς;

Θα την χωρίσω αυτή την ερώτηση, σε χώραπεριοχή και νησί.

Chocolate Hills Natural Monument (Bohol Island)

Φιλιππίνες

Πάμε πρώτα σε χώρα. Η απάντηση είναι Φιλιππίνες (φωτογραφία δεξιά: Chocolate Hills (Bohol Island), Φιλιππίνες). Ήταν ανέκαθεν η αγαπημένη μου χώρα στην Νοτιοανατολική Ασία. Δεν έχω πάει ακόμη. Θα ήθελα όμως οπουδήποτε να επισκεφτώ. Δεν έχει να κάνει με την θρησκεία επειδή είναι Χριστιανοί και οι υπόλοιπες χώρες τριγύρω Μουσουλμάνοι και Βουδιστές.

Απλά από μικρός σε ηλικία ήταν ανέκαθεν μια από τις αγαπημένες μου χώρες. Βασικά θα έλεγα ότι σαν χώρα αν είχε διαφορετικό πολιτικό καθεστώς θα μπορούσε να ήταν και η πρώτη χώρα στον κόσμο σε τουρισμό, σύμφωνα με τις παραλίες και τα νησιά της. Φανταστείτε απλά και μόνο ότι μιλάμε για πάνω από 7.000 νησιά οπότε για παραλίες ο αριθμός ξεφεύγει. Αναξιοποίητη χώρα στον πλανήτη.

Ratti Gali Lake, Azad Kashmir, Pakistan

Βόρειες περιοχές του Πακιστάν

Τώρα όσο αφορά περιοχή τότε η απάντηση είναι τα βουνά στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν (φωτογραφία αριστερά Ratti Gali Lake, Azad Kashmir, Πακιστάν). Έχω δει τόσα βίντεο στο YouTube με τόσο επικίνδυνες διαδρομές, χαράδρες, γκρεμούς, viewpoints, που καθιστά το μέρος απίστευτα όμορφο, αλλά φυσικά συνίσταται για τολμηρούς.

Πακιστάν Pakistan Map

Φυσικά ταξιδιώτες σαν τον Ηλία Βροχίδη, Δημήτρη Κατσούλα, Κωνσταντίνο Μητσάκη και Άκη Τεμπερίδη (συγνώμη αν μου διαφεύγει κάποιος) που έχουν κάνει ήδη τέτοιες διαδρομές (σαν αυτές στα βουνά του Πακιστάν) θα έχουν να πουν πολλά περισσότερα σε σχέση με μένα. Στο κάτω μέρος της σελίδας πρόσθεσα και ένα βίντεο από τις βόρειες περιοχές του Πακιστάν.

H τροπική ζούγκλα του Βόρνεο

Bornean orangutan

Τέλος να επισημάνω ακόμη έναν φανταστικό ονειρεμένο προορισμό που είναι το Βόρνεο. Ένα πολύ μεγάλο νησί εξαιρετικά διάσημο για τους καταδυτικούς προορισμούς του, πλούσιο σε βιοποικιλότητα, εξαιρετικά πυκνή βλάστηση και κέντρο εξέλιξης πολλών ενδημικών ειδών φυτών

Proboscis Monkey, Βόρνεο Borneo Malaysia Μαλαισία

(φωτογραφία αριστερά: The Bornean orangutan is a species of orangutan native to the island of Borneo). Φιλοξενεί τα παλαιότερα τροπικά δάση του κόσμου πολλά από αυτά έχουν ενσωματωθεί στα εθνικά πάρκα του νησιού και τα οποία μέχρι πριν από μερικές δεκαετίες κάλυπταν πλήρως το νησί, όπως επίσης φιλοξενεί μια ευρεία ποικιλία ζώων με ποιο γνωστούς τους πιθήκους Orangutan και Proboscis αλλά και τους ελέφαντες Pygmy.

North Borneo Railway, Kota Kinabalu, Sabah

The North Borneo Railway runs 36 miles between Kota Kinabalu, the state capital of Sabah, and Papar, an agricultural town, known as the rice bowl of Sabah. Ο Βόρειος Σιδηρόδρομος του Βόρνεο (North Borneo Railway) είναι ένα παραδοσιακό τρένο που διεξάγει δύο εβδομαδιαίες αναχωρήσεις με επιστροφή (Τετάρτη και Σάββατο) από την Kota Kinabalu στο Papar του Βόρνεο, καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Η διαδρομή διαρκεί περίπου τέσσερις ώρες και οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν το καταπράσινο τοπίο και τις αγροτικές περιοχές της Sabah.

North Borneo Railway – The Pride of Borneo

North Borneo Railway is the oldest running steam train in Sabah and Borneo.

Borneo map

The nostalgic romance of an old steam train relives memories of a bygone era. Passing through villages and coastal towns, paddy fields, rain forests and plantations of rubber and coffee, a ride on North Borneo Railway is truly a journey of rediscovery into the heart of Borneo.

  • Έχεις σκοπό να χρησιμοποιείς την Ταϊλάνδη ως βάση σου ή υπάρχει κάποια άλλη χώρα όπου σκοπεύεις να ζήσεις;

Τα Τουκ Τουκ της Μπανγκόκ

Η βάση μου είναι η Νοτιοανατολική Ασία και όχι κάποια συγκεκριμένη χώρα όπως η Ταϊλάνδη. Πάντα η βάση μου είναι εδώ και οτιδήποτε κάνω ξεκινάει από εδώ. Βασικά θα έλεγα ότι η Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης χρησιμοποιείται ως βάση για πολλούς επαγγελματίες και του τουρισμού ειδικά, αλλά και γενικότερα διότι βρίσκεται αν κοιτάξει κανείς τον χάρτη, στο κέντρο της Νοτιοανατολικής Ασίας και δεύτερο έχει δύο μεγάλα αεροδρόμια με εκατομμύρια αφίξεις κάθε χρόνο. Μάλιστα το δεύτερο το Suvarnabhumi που είναι και τι πιο καινούργιο έχει βλέψεις για προέκταση για να μπορεί να δέχεται και περισσότερες αφίξεις στο μέλλον.

Ακολουθούν επίσης μερικά ακόμη βίντεο από Βόρνεο, Πακιστάν και Φιλιππίνες στο κάτω μέρος της σελίδας.

στην περιοχή Annapurna του Νεπάλ

Τις ερωτήσεις έθεσε ο Ηλίας Βροχίδης

Ο Ηλίας Βροχίδης είναι συγγραφές τριών βιβλίων, μοτοσικλετιστής και ταξιδευτής του πλανήτη. Με την μηχανή του έχει κάνει τον γύρο της Ασίας και της Αφρικής, ενώ στα σχέδια του είναι ο γύρος της Αμερικής.
Περισσότερα: Ηλίας Βροχίδης, Ταξιδεύω άρα υπάρχω, Mad Nomad, ο γύρος της Ασίας και της Αφρικής

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here