• Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς, για τα ταξίδια σας και τις χώρες που έχετε ταξιδέψει.

Στράτος και Αλίκη Wortheverymile

Γεια σας! Είμαστε ο Στράτος και η Αλίκη 28 και 26 χρονών αντίστοιχα. Μένουμε στην Αθήνα και είμαστε παντρεμένοι 1 χρόνο τώρα. Η αγάπη για τα ταξίδια και τις δραστηριότητες ήταν αυτή που εξαρχής μας έφερε πιο κοντά.

Συνολικά έχουμε ταξιδέψει σε 23 χώρες, σε 4 ηπείρους και προφανώς αρκετά ταξίδια μετράμε και σε προορισμούς εντός της Ελλάδας. Αντίστοιχα αρκετές είναι και οι δραστηριότητες που έχουμε στο ενεργητικό μας τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

  • Πείτε μας για την σελίδα σας το wortheverymile.com τα θέματα που περιλαμβάνει και την αρθογραφία σας.

Στράτος και Αλίκη Wortheverymile

Το wortheverymile ήταν μια απο κοινού ιδέα που ξεκίνησε ως χόμπι καταγραφής των εμπειριών μας. Στην ιστοσελίδα μας θα βρει κάποιος travel & activities guides από προσωπικές μας εμπειρίες, καθώς επίσης και διάφορα tips & tricks είτε για ταξίδια είτε για δραστηριότητες. Την σελίδα την έχουμε και στα Αγγλικά, έτσι ώστε να μπορούμε να απευθυνθούμε σε πιο ευρύ κοινό.

Προσπαθούμε να είμαστε αρκετά αναλυτικοί στο κομμάτι της πληροφορίας, ούτος ώστε ο αναγνώστης μας να βρει αυτό που θέλει. Στόχος είναι να λύσουμε απορίες ή να βοηθήσουμε τον κόσμο να μην κάνει τα λάθη που εμείς κάναμε πρώτοι. Επιπροσθέτως μελλοντικά, μετά το τέλος του covid έχουμε στα σχέδια μας την οργάνωση ομαδικών δραστηριοτήτων και εκδρομών και γιατί όχι και ταξιδιών στο εξωτερικό.

  • Σχετικά με το κομμάτι του εθελοντισμού που αναφέρετε στην σελίδας σας τι ακριβώς κάνετε και ποιοι οι μελλοντικοί στόχοι σας πάνω σε αυτό?

Στράτος και Αλίκη Wortheverymile

Ο εθελοντισμός αρχικά είναι κάτι που υπήρχε στις ζωές μας προφανώς και προ ιστοσελίδας και το αγαπάμε. Προσωπικά (Στράτος) είμαι εθελοντής αιμοδότης περισσότερο από 6 χρόνια και κατά καιρούς δίνουμε το παρόν και με την Αλίκη σε διάφορες  τοπικές δράσεις που αφορούν είτε το περιβάλλον, είτε τον άνθρωπο. Βοηθάμε σε συλλογή ρούχων και τροφίμων για αστέγους, καθώς επίσης και διανομή των παραπάνω σε διάφορα σημεία που χρειάζεται.

Πρόσφατα γίναμε και εθελοντές δότες νωτιαίου μυελού για ασθενείς με λευχαιμία και άλλες παθήσεις του αίματος. Ακόμη πριν λίγες βδομάδες είχαμε την πρώτη μας συνεργασία με την συλλογικότητα «Αρχή Διαλόγου», που δραστηριοποιείται τουλάχιστον 10 χρόνια στον δήμο Χαϊδαρίου και όχι μόνο. Αποφασίσαμε να δίνουμε ένα ποστοστό από κρατήσεις που θα γίνονται μέσω της ιστοσελίδας μας (από την ενότητα travel & booking), σε πράξεις που αναφέραμε παραπάνω. Υλικό και εικόνες από τις αντίστοιχες δράσεις μπορεί να βρει ο αναγνώστης προφανώς μέσα στην σελίδα μας.

  • Από όλα τα μέρη που έχετε ταξιδέψει στον κόσμο, θα θέλαμε να ακούσουμε μερικά που σας άφησαν περισσότερο κατάπληκτους.

Θα αναφερθούμε γενικά στο ότι όλα τα ταξίδια πάντα μας αφήνουν κάτι ξεχωριστό. Είτε αυτό είναι μια ανάμνηση, ένα ευτράπελο, είτε προφανώς κάποιο επιβλητικό αξιοθέατο. Πιο ειδικά όμως, τις μεγαλύτερες εντυπώσεις μας τις έχουν προξενήσει μέχρι τώρα όλα τα εκτός Ευρώπης ταξίδια. Αξέχαστες εμπειρίες έχουμε από Ταϊλάνδη που είχαμε πάει για τον μήνα του μέλιτος μας και πιο συγκεκριμένα σε Phuket και νησιά Phi Phi. Η εξωτική αύρα, η τροπική βλάστηση σε συνδυασμό με χαλάρωση και κοκτέιλς στις απίστευτες παραλίες ήταν σίγουρα μοναδική εμπειρία.

Ωστόσο άλλο τόσο μας άφησε έκπληκτους το ταξίδι στο κέντρο του κόσμου, στην Νέα Υόρκη. Ότι βλέπαμε τόσα χρόνια από την μεγάλη οθόνη είχαμε πλέον την δυνατότητα να το βιώσουμε και από κοντά. Ουρανοξύστες, τεχνολογία, θετικά vibes και πολλά ακόμη. Συν ότι εκεί έγινε και η πρόταση του γάμου! Αναμένουμε να επιστρέψουμε σύντομα σε αυτούς του ρυθμούς μετά το τέλος της πανδημίας.

  • Μελλοντικά ταξίδια, τι λέει ο χάρτης ?

Σίγουρα στο bucket list μας είναι όλος ο κόσμος, αλλά ξεχωρίζουν μερικοί προορισμοί που ανυπομονούμε να επισκεφτούμε. Αρχικά και σε κοντινή σχετικά απόσταση από τα υπόλοιπα είναι η Καππαδοκία, μία χώρα με τοπία σεληνιακά, με εμπειρίες που σίγουρα θα μας μείνουν αξέχαστες και την βόλτα με το αερόστατο που θέλουμε τόσο πολύ να κάνουμε. Μάλιστα ήμασταν έτοιμοι να κλείσουμε αεροπορικά και κατάλυμα αλλά μας άλλαξαν τα σχέδια οι καταστάσεις με τον κορονοϊό και ακυρώθηκε.

Άλλος ένας προορισμός που θέλουμε να επισκεφτούμε είναι το Περού. Για εμάς θα είναι σίγουρα ένα ταξίδι ζωής, όπου θα γνωρίσουμε έναν πολιτισμό με τεράστια ιστορία, θα ανακαλύψουμε φυλές κρυμμένες στα βουνά των Άνδεων, λάμα, απόκοσμα τοπία και μοναδική κουλτούρα συν την πεζοπορία μέχρι το Machu Picchu.

Θέλουμε ακόμη να πάμε στην Ισλανδία. Να πετύχουμε το βόρειο σέλας και να δούμε όλα αυτα ξεχωριστά τοπία και δραστηριότητες που προσφέρει η χώρα. Τέλος σίγουρα και στις Μαλδίβες που την είχαμε σαν εναλλακτικό προορισμό για το ταξίδι του μέλιτος μας και μας έχει καρφωθεί!

  • Οι χώρες που έχει ταξιδέψει ο Στράτος και η Αλίκη

Ασία: Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη
Αφρική: Αίγυπτος
Βόρεια Αμερική: Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια και Σικάγο (στις Η.Π.Α.).
Ευρώπη: Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μάλτα, Πολωνία, Ολλανδία, Αλβανία, Βοσνία, Κροατία, Σερβία, Βόρεια Μακεδονία, Μαυροβούνιο, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ιρλανδία, Ουγγαρία, Αυστρία.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here