Ανγκ Τονγκ στην Κεντρική Ταϊλάνδη

Η επαρχία Ανγ Θόνγκ βρίσκεται στην καρδιά της Ταϊλάνδης βορείως της Μπανγκόκ και της Αγιούταγια. Είναι από τις μικρότερες σε έκταση επαρχίες της χώρας αλλά μεγάλη σε αξιοθέατα με πάνω από 200 ναούς και αγάλματα του Βούδα. Το έδαφος της είναι επίπεδο και καλλιεργήσιμο χωρίς δάση και βουνά και διασχίζεται από τον ποταμό Τσάο Πράγια και τον ποταμό Noi.

Η Ανγ Θόνγκ διαιρείτε στις εξής περιφέρειες: Περιφέρεια Mueang Ang Thong, Περιφέρεια Chaiyo, Περιφέρεια Pa Mok, Περιφέρεια Pho Thong, Περιφέρεια Samko, Περιφέρεια Wiset Chai Chan και Περιφέρεια Sawaeng Ha

Πρωτεύουσα: Ανγκ Θόνγκ
Γεωγραφική περιοχή: Κεντρική Ταϊλάνδη
Συνορεύει: Βόρεια: Mε τις επαρχίες Λόπμπουρι και Σίνγκμπουρι, Νότια: Mε την επαρχία Αγιούταγια, Δυτικά: Mε την επαρχία Σουπάν Μπουρί, Ανατολικά: Mε τις επαρχίες Αγιούταγια και Λόπμπουρι
Απόσταση από Μπανγκόκ: 105 χλμ.

Wat Muang

Το μεγαλύτερο άγαλμα Βούδα της Ταϊλάνδης στην επαρχία του Ανγκ Θονγκ

Ο ναός Βατ Μουάνγκ βρίσκεται βορείως της πρωτεύουσας της μικρής επαρχίας Ανγκ Θονγκ στην κεντρική Ταϋλάνδη. Εδώ βρίσκετε το μεγαλύτερο άγαλμα του Βούδα στην Ταϊλάνδη με ύψος 92 μέτρα και έχει πλάτος 63 μέτρα  Η κατασκευή ξεκίνησε το 1990 και ολοκληρώθηκε το 2008, κατασκευασμένος από σκυρόδεμα.
Τύπος αξιοθέατου: Ναός, Άγαλμα του Βούδα

Wat Muang Thailand วัดม่วง อ่างทอง : Pro Aerial Cinema

Wat Khun Inthapramun – Βατ Κουν Ιταπραμούν

Το μεγαλύτερο ξαπλωτό λευκό άγαλμα του Βούδα της χώρας. Βρίσκεται στην μικρή επαρχία Ανγκ Θονγκ της Κεντρικής Ταϊλάνδης. Ο αρχαίος ναός Wat Khun Inthapramun χρονολογείτε την εποχή του Σουκοτάι.
Τύπος αξιοθέατου: Ναός, Άγαλμα του Βούδα

Wat Khun Inthapramun

Μεγάλο Άγαλμα του Βούδα Wat Chaiyo Worawihan

Wat Chaiyo Worawihan ή Wat Ket Chaiyo βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Chao Phraya, περίπου 18 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Ang Thong. Ο ναός ανακαινίστηκε το 1887 με μία νέα εικόνα του Βούδα που κατασκευάστηκε με 22,65 μέτρα σε ύψος. Στο εσωτερικό του ναού του ναού, υπάρχουν τοιχογραφίες που απεικονίζουν σκηνές της ζωής του Βούδα.
Τύπος αξιοθέατου: Ναός, Άγαλμα του Βούδα

YouTubeWat Chaiyo Worawihan

Naos Wat Tonson

Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του ποταμού Chao Phraya στην επαρχία Ang Thong χτίστηκε στα τέλη της εποχής του βασιλείου της Ayutthaya περίπου το 1767. Το μεγάλο άγαλμα του Βούδα (καθιστή εικόνα του Βούδα με ύψος 19 μέτρων) στο εσωτερικό του είναι το κύριο θέμα του αξιοθέατου εδώ.
Τύπος αξιοθέατου: Ναός, Άγαλμα του Βούδα

YouTubeWat Tonson

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here