Πέτσαμπουρι στην Δυτική Ταϊλάνδη

Το Πέτσαμπουρι είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις της Ταϊλάνδης και είχε στο παρελθόν πολλές ονομασίες όπως: Phripphri, Phripphli και Phetchaphli. Το Πέτσαμπουρι είναι η τελευταία επαρχία της κεντρικής Ταϊλάνδης πριν από τον νότο, παρουσιάζει ένα πλούτο από αξιοθέατα έχοντας ως πρώτη επιλογή το διάσημο Πρα Νακόν Κιρί που συγκαταλέγεται στο ιστορικά πάρκα της χώρας.

Πρωτεύουσα: Πέτσαμπουρι
Γεωγραφική περιοχή: Κεντρική Ταϊλάνδη
Συνορεύει: Με τις επαρχίες Πρατσουάπ Κιρί Κάν, Σαμούτ Σόνγκραμ και Ρατσάμπουρι. Στα δυτικά με το Μυανμάρ (Βιρμανία).
Απόσταση από Μπανγκόκ: 129 χλμ, Τσιάνγκ Μάι: 819 χλμ, Πουκέτ: 740 χλμ.

Ναός Μαχαδάτ στο Πέτσαμπουρι, το σύμβολο της πόλης

Είναι το σύμβολο της πόλης και ο κεντρικός ναός του, βρίσκετε σε μία πολυσύχναστη συνοικία με στενά σοκάκια και ξύλινα καταστήματα στο παλιό κέντρο της πόλης Phetchaburi. Το μεγάλο συγκρότημα του ναού έχει αρκετές μεγάλες πολύπλοκες πύλες εισόδου και είναι ορατός από πολλά σημεία της πόλης. Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν.
Τύπος αξιοθέατου: Ναός

Wat Mahathat, Phetchaburi

YouTube


Wat Phra Buddhabat Khoa Lok Chang

Ο ναός Phra Buddhabat Khoa Lok Chang, βρίσκεται στην επαρχία Πέτσαμπουρι στα νότια, κοντά στο Τσα Αμ πίσω από τα βουνά. Ένα μεγάλο άγαλμα ξαπλωτού Βούδα είναι χαρακτηριστικό, αλλά επίσης και πολλοί βράχοι. Πολύ κοντά βρίσκεται και το Wildlife Friends Foundation Thailand (WFFT). Υπάρχουν σκαλοπάτια που σε οδηγούν στην κορυφή του βράχου όπου βρίσκεται και ο ναός.

Αρχαίος ναός Wat Yai Suwannaram από τους πιο όμορφους στο Πέτσαμπουρι

Το Wat Yai Suwannaram (Wat σημαίνει ναός στα Ταϊλανδέζικα) βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο ανατολικά από το δημαρχείο της πόλης του Πέτσαμπουρι.

Στεγάζει 300-χρονιαίες τοιχογραφίες μυθικών αγγέλων. Είναι από τους πλέον πιο όμορφους βουδιστικούς ναούς της χώρας. Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει τον εσωτερικό του χώρο αλλά και το προαύλιο του ναού.
Τύπος αξιοθέατου: Ναός, Αγάλματα του Βούδα, Τοιχογραφίες

Wat Yai Suwannaram

YouTube

Ναός και σπηλιά Khao Yoi

Ο ναός βρίσκεται μέσα σε σπηλιά όπως και το ξαπλωτό άγαλμα του Βούδα περίπου 500 μέτρα από την εθνική οδό. Είναι γνωστό σημείο όπου σταματάνε πολλοί διερχόμενοι. Χαρακτηριστική είναι η είσοδος στον ναό. Ο λόφος όπου βρίσκεται η σπηλιά διακρίνεται από μακριά, λόφου του παράξενου βραχώδες σχηματισμού. Κατά χρονικά διαστήματα υπάρχουν διάφορα φεστιβάλ στην περιοχή μαζί με παζάρια.
Τύπος αξιοθέατου: Ναός, Άγαλμα του Βούδα, Σπηλιά

Tham Khao Yoi Temple & Cave

YouTube

Luang Por Dham 700 ετών αρχαίος ναός

Ο αρχαίος ναός Luang Por Dham είναι 700 ετών και βρίσκεται μέσα σε σπηλιά στην επαρχία του Πέτσαμπουρι, επί της εθνικής οδού Phetkasem καθ οδόν από το Τσα Αμ προς την πρωτεύουσα την ομώνυμης επαρχίας. Δείτε το βίντεο από την σπηλιά με το αρχαίο άγαλμα του Βούδα σκαλισμένος στα τοιχώματα του σπηλαίου.
Τύπος αξιοθέατου: Ναός, Άγαλμα του Βούδα, Σπηλιά

Luang Por Dham

YouTube

Ιστορικό πάρκο Phra Nakhon Khiri

Ένα από τα δέκα ιστορικά πάρκα της Ταϊλάνδης, ονομάζεται και παλάτι Khao Wang.. Το ιστορικό πάρκο Πρα Νακον Κιρί βρίσκετε στην κορυφή του λόφου Μαχά Σαμάνα (Maha Samana) που έχει ύψος 92 μέτρα στην πόλη του Πέτσαμπουρι και συμπεριλήφθηκε στα ιστορικά πάρκα το 1988.

Εδώ ο βασιλιάς Mongkut έχτισε ένα θερινό παλάτι το 1860 σε νεοκλασικό ύφος. Το συγκρότημα περιλαμβάνει ναούς, τσέντι όπως επίσης και ένα παρατηρητήριο το οποίο χρησιμοποιούσε ο βασιλιάς για να βλέπει τα αστέρια. Στους χώρους του παλατιού λειτουργεί και το μουσείο του Πέτσαμπουρι. Η ανάβαση του λόφου γίνετε με πεζοπορία ή με καλωδιακό όχημα.
Διεύθυνση: Phra Nakhon Khiri Historical Park Muang District Phetchaburi
Τύπος αξιοθέατου: Ιστορικό πάρκο. Παλάτι, Ανάκτορα, Παρατηρητήριο

Το Φεστιβάλ στο Ιστορικό πάρκο Phra Nakhon Khiri στην Δυτική Ταϊλάνδη

Το φεστιβάλ λαμβάνει μέρος μία φορά τον χρόνο στο ιστορικό πάρκο Phra Nakhon Khiri με πυροτεχνήματα, πολλές υπαίθριες αγορές, διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, συναυλίες κλπ.

Phra Nakorn Khiri Mueang Petch Festival

YouTube

Εθνικό Πάρκο Kaeng Krachan – Kaeng Krachan National Park

Είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στην Ταϊλάνδη με 2.915 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους το οποίο εκτείνετε δυτικά προς τα σύνορα με το Μιανμάρ (Βιρμανία) και συμπεριλήφθηκε στα εθνικά πάρκα της χώρας το 1981. Το πάρκο περιλαμβάνει μια λίμνη, καταρράκτες, σπηλιές, και βουνά.
Διεύθυνση: Kaeng Krachan National Park Amphur Kaeng Krachan Phetchaburi 76170
Τύπος αξιοθέατου: Εθνικό πάρκο, παρατηρητήρια, bird-watching, Άγριοι ελέφαντες, camping

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here