Πρωτεύουσα: Σουπάν Μπουρί
Γεωγραφική περιοχή: Κεντρική Ταϊλάνδη
Συνορεύει: Βόρεια: Mε τις επαρχίες Ούταϊ Τάνι και Τσάινατ, Νότια: Mε την επαρχία Νακόν Πατόμ, Δυτικά: Mε την επαρχία Κατσανάμπουρι (Kanchanaburi), Ανατολικά: Mε την επαρχίες Αγιούταγια, Σίνγκ Μπουρί και Ανγκ Θόνγκ
Απόσταση από Μπανγκόκ: 100 χλμ.

Don Chedi, Suphanburi – Ντον Τσέντι

Το μνημείο είναι αφιερωμένο στην νίκη εναντίον των Βιρμανικών δυνάμεων της εποχής. Ως αποτέλεσμα, το Siam (παλαιότερο όνομα της Ταϊλάνδης) ανέκτησε την κυριαρχία του και απελευθερώθηκε από τους Βιρμανούς. Η λευκή παγόδα είναι 66 μέτρα ύψους και 36 μέτρα πλάτος.

YouTube

Suphanburi

Ναός Μαχαδάτ

Το Βατ Μαχαδάτ βρίσκεται στην δυτική όχθη του ποταμού μέσα στην πόλη του Σουπάν Μπουρί. Χρονολογείται την εποχή της Αγιούταγια και στεγάζει μια μεγάλη παγόδα όπως και άλλα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.
Τύπος αξιοθέατου: Ναός, Άγαλμα του Βούδα

Το μεγάλο άγαλμα του Βούδα

Ένας παλιός ναός στην οδό Malaimaen (κεντρικός δρόμος στο Σουπάν Μπουρί), θεωρείτε ότι χτίστηκε 800 έτη πριν. Μέσα στο ναό στεγάζεται η εικόνα του Βούδα με ύψος 23 μέτρα ονομαστή ως “Luang Pho“. Η εικόνα τοποθετήθηκε αρχικά σε μια ανοιχτή περιοχή και καλύφθηκε αργότερα από το κτίριο.

Krasiao Dam

Πρόκειται για ένα μεγάλο φράγμα – λίμνη στα βορειοανατολικά της επαρχίας Σουπάν Μπουρί κοντά στα σύνορα με την επαρχία Κατσανάμπουρι. Το τοπίο είναι ομιχλώδες, πολύ κοντά βρίσκεται και το εθνικό πάρκο Phu Toei. Η λίμνη θυμίζει την λίμνη στο εθνικό πάρκο Κάο Λαέμ του Κατσανάμπουρι, με γραφική θέα.

Dragon Descendants Museum

Το γιγαντιαίο κτίριο δράκων στην πόλη του Suphan Buri είναι γνωστό ως Μουσείο των Απογόνων του Δράκου, είναι 35 μέτρα σε ύψος και 135 μέτρα σε μήκος και ιδρύθηκε το 1996.

Το μουσείο μέσα στο κτίριο έχει είκοσι αίθουσες προβολής, παρουσιάζοντας 5.000 χρόνια κινεζικής ιστορίας, φιλοσοφίας, πεποιθήσεων και της στενής σχέσης με την Ταϊλάνδη.
Τύπος αξιοθέατου: Μουσείο, Αρχιτεκτονική

YouTubeDragon Descendants Museum


Samchuk 100 χρόνια αγορά στο Σουπάν Μπουρί

Samchuk 100 χρόνια αγορά στο Σουπάν Μπουρί

Μία κινέζικη κοινότητα με ξύλινα καταστήματα η οποία διατηρεί το αυθεντικό της Ταϊλανδέζικο στυλ και χρονολογείται από έναν αιώνα πριν.

Οι επισκέπτες της αγοράς μπορούν να εξερευνήσουν τα παραδοσιακά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός καταστήματος φωτογραφίας που συνεχίζει να χρησιμοποιεί μια αιώνα-παλιά κάμερα, να απολαύσουν ντόπια γλυκά κλπ. Η αγορά έχει κηρυχθεί ως μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Το χωριό των βουβαλιών

Πρόκειται για μια περιοχή με ένα μικρό πάρκο, σπίτια Ταϊλανδέζικης αρχιτεκτονικής, ένα μικρό μουσείο από την αγροτική ζωή του τόπου και το υπόλοιπο τμήμα ανήκει στα βουβάλια τα οποία οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να τα πλησιάσουν όπως και να τα αγγίξουν. Δεν λείπει βέβαια η επίδειξη σε ένα ιδικά διαμορφωμένο χώρο.

Μνημείο Ντον Τσέντι

Σε απόσταση 31 χιλιόμετρα από την πόλη του Σουπάν Μπουρί, η παγόδα κατασκευάστηκε την εποχή του βασιλιά Naresuan σε ένδειξη νίκης ενάντια των Βιρμανών. Μέσα στο Τσέντι υπάρχει ένα μικρό μουσείο και αρχαιολογικά ευρύτατα.

Ο πύργος Banharn Jamsai

Ο πύργος του Σουπάν Μπουρί με 123 μέτρα ύψος βρίσκεται στο κέντρο της πόλης σε ένα μικρό πάρκο. Από την κορυφή του η θέα στην πόλη είναι απεριόριστη όπως και στα περίχωρα. Ο Banharn-Jamsai Tower είναι ο ψηλότερος πύργος της Ταϊλάνδης και το κύριο αξιοθέατο της επαρχίας Suphan Buri (περίπου 100 χιλιόμετρα από την Μπανγκόκ) και βρίσκεται στο πάρκο Chaloem Phatthara Rachinee. Στον πύργο υπάρχουν τέσσερις όροφοι με κατάστημα αναμνηστικών, ιστορική έκθεση και παρατηρητήρια με χρήση κυαλιών προς την πόλη.
Τύπος αξιοθέατου: Παρατηρητήριο

YouTubeBanharn Jamsai Tower


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here