Μπανγκ Σαπάν | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Το Bang Saphan βρίσκεται 380 χιλιόμετρα από την Μπανγκόκ, περίπου 5 ώρες οδικώς. H Ban Krut είναι η δημοφιλής παραλία μαζί με πολλές άλλες που υπάρχουν στην περιοχή. Το Μπανγκ Σαπάν (Bang Saphan) είναι η νοτιότερη περιοχή της επαρχίας Πρατσουάπ Κίρι Καν της δυτικής Ταϊλάνδης. Είναι η περιοχή που συνορεύει με την επαρχία Τσουμπόν, σύνορα της Δυτικής με Νότιας Ταϊλάνδης. Το Μπανγκ Σαπάν δεν είναι δημοφιλές προορισμός, διότι δεν είναι εξελιγμένος σε υποδομές.

Οι παραλίες του όμως είναι φανταστικές, πολλές και μεγάλες σε μήκος. Στην περιοχή Μπανγκ Σαπάν ανήκει και το νησί Ταλού το οποίο διακρίνεται από τις παραλίες της ξηράς. Στο Μπανγκ Σαπάν υπάρχουν και μερικοί όμορφοι καταρράκτες. Γενικώς το Bang Saphan είναι ένα πολύ ήσυχο μέρος με πολλές παραλίες και λίγους επισκέπτες, με ελάχιστα resort και ιδανικό μέρος μακριά από την πολυκοσμία.

Bang Saphan


Wat Tang Sai – Τανγκ Σάι Μπαν Κρούντ στην επαρχία του Πρατσουάπ Κίρι Καν, Ταϊλάνδη

Ο ναός Wat Tang Sai βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της επαρχίας Πρατσουάπ Κίρι Καν (Prachuap Khiri Khan) της κεντρικής Ταϊλάνδης, λίγο πριν τα σύνορα με την επαρχία Τσουμπόν (Chumpon) που ανήκει στο νότιο τμήμα της χώρας. Είναι χτισμένος επάνω σε λόφο και ανάμεσα σε δύο μεγάλες παραλίες με πολλά φοινικόδεντρα και απεριόριστη θέα προς τον κόλπο. Τα σκαλοπάτια που οδηγούν στο προαύλιο του ναού. Ο ναός Μπαν Γκρουντ, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα.

Wat Tang Sai


Ao Manao Beach – Παραλία Άο Μανάο στην επαρχία του Πρατσουάπ Κίρι Καν, Ταϊλάνδη

Ιστορική παραλία στην περιοχή του Πρατσουάπ Κίρι Καν από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο όταν έκαναν τις αποβάσεις τους εδώ ο Ιαπωνικός αυτοκρατορικός στρατός. Βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από την πόλη του Πρατσουάπ Κίρι Καν.

Phrachuap Khiri Khan Bay

Παραλία Bang Boet στην επαρχία Τσουμπόν της Ταϊλάνδης

Το βόρειο τμήμα της επαρχίας Τσουμπόν στην νότια Ταιλάνδη είναι διάσημο για τις παραλίες του. Μία από αυτές είναι και η παραλία Bang Boet. Μοναχική μεν χωρίς ξενοδοχεία αλλά με ωραίο τοπίο όπως φαίνεται και στα βίντεο που ακολουθούν.

Η επαρχία Τσουμπόν είναι η βορειότερη επαρχία της νότιας Ταϊλάνδης και συνορεύει με την επαρχία Πρατσουάπ Κίρι Καν. Στο μέρος αυτό υπάρχουν πολλές αμμουδερές παραλίες και ειδικά στην περιοχή Μπανγκ Σαπάν στο νότιο τμήμα της επαρχίας Πρατσουάπ Κίρι Καν.

Bang Boet


Khao Chong Krachok, μια υπέροχη θέα από την κορυφή του λόφου

Η πόλη του Πρατσουάπ Κίρι Καν είναι η πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας που βρίσκεται στο νοτιότερο σημείο της κεντρικής Ταϊλάνδης. Στην άκρη της πόλης και προς τα βόρεια δεσπόζει ο λόφος με τον ναό Khao Chong Krachok. Υπάρχουν 398 σκαλοπάτια τα οποία πρέπει να ανεβεί κάποιος για να φθάσει στην κορυφή του. Αξίζει όμως τον κόπο γιατί υπάρχει μια θαυμάσια θέα προς όλες τις κατευθύνσεις (360 μοίρες) και ειδικά προς την πλευρά της θάλασσας του κόλπου της Ταϊλάνδης, τους λόφους που βρίσκονται στο άλλο άκρο της πόλης από το σημείο που βρίσκεται ο λόφος αλλά και προς διάφορες παραλίες της περιοχής.

Άλλα αξιοθέατα

Σπηλιά Μα Λονγκ
Παραλία Λάεμ Σον
Παραλία Μπο Τονγκ
Καταρράκτης Σαϊκού

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here