Κο Τάο, Ταϊλάνδη | Ταξιδιωτικός Οδηγός | Πληροφορίες

Το Κο Τάο (Ko Tao) είναι εξαιρετικά διάσημο νησί παγκοσμίως για καταδύσεις με πιο διάσημη περιοχή του την Sairee που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού. Το Κο Τάο αν και λιγότερο ανεπτυγμένο νησί από το Κο Σαμουί και το Κο Πανγκαν κατάφερε και έγινε προορισμός για δύτες από όλα τα μέρη του κόσμου. Το νησί δεν διαθέτει δικό του αεροδρόμιο και η πρόσβαση είναι εφικτή από το αεροδρόμιο του Κο Σαμουί και έπειτα από εκεί με πλοίο ή από την ξηρά. Κό Τάο σημαίνει Νησί Χελωνών επειδή στο παρελθόν τα ύδατα της ήταν πλούσια σε θαλάσσιες χελώνες οι οποίες με τον καιρό μετακινήθηκαν προς άλλους προορισμούς για την αναπαραγωγή τους.
Επαρχία: Σούρατ Τάνι (Surat Thani)

Παραλία Sairee στο Κο Τάο το βράδυ με φωτιές

Το Κο Τάο είναι το βορειότερο από τα τρία μεγάλα νησιά της περιοχής (τα άλλα δύο είναι το Κο Παγκάν και το Κο Σαμούι).

Η παραλία Sairee είναι η διάσημη παραλία του νησιού που φημίζεται για την νυχτερινή της διασκέδαση στην αμμουδερή παραλία της αλλά και στα στενά και στο κεντρικό δρόμο. Δείτε μερικά από τα βίντεο.

YouTubeKoh Tao Fire Show in Southern Thailand

Το νησί Κο Τάο με τις αμέτρητες φοινικιές

Το Κο Ταο βρίσκεται στον κόλπο της Ταϊλάνδης, είναι δημοφιλές για τον βυθό του, για τις παραλίες του και τα νησιά Κο Νανγκ Γιουάν που βρίσκονται πολύ κοντά του. Υπάρχουν εκδρομές για τον γύρο του νησιού και προς τα νησιά Κο Νανγκ Γιουάν.

Koh Nang Yuan

Το νησί αποτελεί και σταθμό για τα Φέρι Μποτ και καταμαράν που οδεύουν σε νοτιότερα νησιά όπως το Κο Πανγκάν και το Κο Σαμούι.

Ίσως η πιο όμορφη παραλία της Ταϊλάνδης Koh Nang Yuan

Το Κο Νανκγ Γιουάν (Nang Yuan Island ή Koh Nang Yuan), βρίσκεται βορειοδυτικά του Κο Τάο, είναι παγκοσμίως γνωστός τουριστικός προορισμός για τα τρία μικρά νησάκια που ενώνονται μεταξύ τους με παραλίες.

YouTubeKoh Nang Yuan


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here